Hmm, rozdil minimalni, romsip mam taky na ultra, ale CL mam 2 a ne 2,5 :-( , navic mi skoro nic nebezelo...
PS: delku nema cenu merit, dulezity je obvod :idea: :lol: 8-)
Printable View
Hmm, rozdil minimalni, romsip mam taky na ultra, ale CL mam 2 a ne 2,5 :-( , navic mi skoro nic nebezelo...
PS: delku nema cenu merit, dulezity je obvod :idea: :lol: 8-)
hele ja se chystam udelat urcity update parametru poce ( a vytahnout z toho stabilne vic - uz na to ted budu mit vic casu ) tak pak to zmerim jeste jednou nacisto a uvidime kolik to da.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Ja tim chtel rict, ze s lepsim nastavenim mam min bodu... (zase :? )
Je tu niekde thread o vysledkoch AIDY32 ?
Konkretne ma zaujima vykon pamati.
mam
read okolo 3000
zapis okolo 800 - to sa mi zda malo :?
a nepiste pls ze mam pouzit =hledat= lebo ma drbne z toho citania a hladania
no Taung mame to snad hledat za tebe? :roll:Citace:
Původně odeslal Taung
no clovece tusim se to nekde resilo. take jsem to pozoroval. nicmene jelikoz se nehonim za maximem, tak uz to ani dlouho nezkousim/nemerim.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Vracim se jeste k jiz uvedenmu prispevku od Rhapsodyho s reklamaci na pipajici 8KRAI. Tak sem ji uz dotah dam do poce, nabehne az po te co dam pamet do DIMM2 (pak nabihala v jakemkoliv) a ejhe nevlezu do biosu.Vzdy se kousne pri nebo po scanovani SATA, nepomohlo ani naflesovani noveho biosu, chvova se uplne stejne. IDE nadetekuje ale pri SATA je ťuhík a v bisou ho nevypnu pac se tam nedostanu.Samo ze clear CMOS nepomuze. Co s tim, nestlalo se to uz nekomu :?:
no ja bych udelal to, ze bych popadl pocitac a odnesl to primo do servisu cele jim to predvest.Citace:
Původně odeslal Thomas
druha moznost je, ze to je jako s tim DIMM, pripojit tam SATA disk a trebas to nabehne > pak to vypnes :wink:
1.varianta asi neklapne, je to polatany z ruznejch dilu a jsem ted na druhym konci republiky a 2. taky ne, pac nemam asi kabel ani SATA disk :-o
heh, uz to jede, dal sem tam jinou grafarnu, s tou uz to nechtelo ani nabihat, taxem tam vratil tu puvodni a jede! Fakt nechapu :eek:
a co ze to bylo za grafickou kartu?Citace:
Původně odeslal Thomas
Puvodne nova R9200 VIVO, pak stara a pofiderni GF2MX a pak znovu ta prvni, pak to zase po pripojeni HDD a CD-ROM znovu neslo (vubec se nerozbehl) po opetovnem vypojeni a zapojeni HDD slo :eek: no prosto pohoda ktera nekonci ;D
Jen tak pro uplnost, ikdyz jsem testoval tu pouzitou pamet MEM testem (linux bootuje z diskety) a i v jinym kompu,tak se tvarila OK. Inu v zoufalosti jsem tam strcil tu svoji a ejhle, pocal jel jak vichr, zadny zavahani, pohoda. Tudis usuzuju na problem kompaktibility desky a pameti, nekdy se to rozjede a jede, nekdy ne, nekdy se kousne. Jo jedna se o postarsi Samsung DDR 333, ktera byla provozovana na casovani by speed na 133, nebo 166 MHz. Docela zvlastni...
hmmm co do nekompatibility jen pro info. deska krai, barton 2500+, kingston value 512ddr400 cl2.5, sb live 5.1 digital, tv tuner genius wonder pro III, asus r9600xt.
vypl jsem fw, agp4x, vypl jsem apic. hotcputester, prime95, sandra, memtest, goldmemory bezi bez problemu. 3dmark03 3650 ( na stejne sestave ale s rda3 a sapphire 9600xt > 4050 ) . v demo 3dmarku bezi bez zvuku. ve chvili kdy zapnu zvuk, tak do pulhodiny se kousne. take pri normalni praci ( trebas prehravani videa ) se kolem pul az hodiny kousne.
vysledek > reklamace grafiky ( dam vedet, jak jsme dopadli )
Nevim jestli je to ten samej problem co mam ja ale mne se stava ze zapnu komp disk porad sviti ale komp nechce nabehnout. Pak to vypnu a zase zapnu a pak disk horko tezko nabehne. A vcera kdyz sem hral NFS tak se disk za jizdi vypnul pak se okamzite zapnul a pak se zase vypnul a tak to cvakalo pokud sem nevypnul zdroj. Pak sem to zapl a nabehlo to v pohode. Disk sem kontroloval diagnostickym softverem a jak smart status tak povrch disku Ok i kdyz je pravda ze v posledni dobe dost rachoti ale to je u tohohle typu disku vzhledem na suntove loziska normalni. Taky 3dmark se mi seka stylem ze to vytuhne ale jde cez alt tab prepnout na plochu ovsem 3dmark se jako proces zabit neda takze to musim restartnout. Nevi nekdo cim by to mohlo byt. Procak mam starej tyden, deska ma dva mesice a vcera sem opravil zdroj(nafouknute kondiky) a porad to obcas dela psi kusy. Tyhle problemy sem na 8kra2i vubec nemel.Citace:
Původně odeslal Thomas
no tohle neni deskou ( teda pokud neni nacata ). tohle je 100% tim zdrojem. sices vymenil kodany, ale zmena jejich kapacity mohla vest k poskozeni i jine casti zdroje. zauvazuj nad tim.Citace:
Původně odeslal hr
Slo by to nak zmerit alebo nakej figl jak to zistit? Taky sem si vsim ze se mi obcas vypinaj vetraky sami od sebe a kdyz zatrepu kabelama tak se rozbehnout a vcera sem videl jak mi blikal lcd displej kterej mam v predu na casu - mohlo by to byt treba spatnym lcd displejem ktery by obcas zkratoval zdroj? Nejvic se bojim ze ten zdroj nacal nekolik veci naraz - to by bol asi dost problem to zjistit. Nejzajimavejsi je ze ten proc sem pretaktovaval z 1,53 Ghz na 1,9 Ghz zmenou fsb pri 1,525 V a zkousel sem to cez prime 5 hodin rock stable a potom co sem opravil zdroj uz potrebuje 1,6 V pri rovnakej frekvenci aby bol rock stable co je dost podivne. Dalej pred tym nez sem zdroj opravil vcore brutalne kolisalo cca 0,04 V od nastavenej hodnoty jak smerom hore tak smerom dole a to hlavne v zatazi a teraz po oprave su max odchylky 0,015 V. Som z toho jelen. A jeste jedna otazka - skadial bere 8krai teplotu procesoru ked pod procesorom uz cidlo nieje je tam len diera.Citace:
Původně odeslal mISHA
no hele tohle vypada, ze mas ten zdroj totalne out a jeste nekde vyvyklane kabely v konektorech. ja bych dal jinej zdroj a s klidnym svedomim bych sel spat. takhle bych se bal co mi zas odejde...
Jasne souhlasim s mishou ze to bude mrtvym zdrojem, me se rozbehlo vzdycky (myslim vetrone,disky atd.) Nejrozumnejsi bude, pokud mozno, zvolit postup zkouseni jinych funkcnich nahradnich soucastek, pak mas realnou sanci se k necemu dopatrat :!:Citace:
Původně odeslal hr
to misha> neuvazoval si o variante nekompaktibility toho sound blasteru? nemam sice vlastni zkusenosti, ale uz sem parkrat slysel neco o tom, ze to s nema nebude moc slavny...
2Thomas: to jsem uvazoval, nicmene to delalo problemy uz ve chvili, kdy v systemu ten blaster nebyl. takze asi tak. ovsem kdykoliv se vypne zvuk ( v 3dmark demu ) tak to bezi. je to fakt zajimave. zitra s tim jeste neco zkusime udelat.
tak zajimavost > dotycny mi volal, ze dal napeti cpu na 1.82V ( uff ), originalni ovladace ke grafice ( asusacke ) a jeste par zmen ( netusim ) a pry mu to bezi bez problemu. tak se na to dnes pujdu podivat.
tak neuveritelne. opravdu na 1.82V to jede ( teplota pri testech +- 52-53 stupnu ). jakmile to jen shodim na 1.8V tak se mi pri normalni praci najednou pocitac sam restartoval ( nastaveni 200fsb, romsip ultra, ddrcommandrate 1t a ostatni cl2.5 3 6 3 ).
zkusim jeste sundat chladic a nasadit ho jeste jednou s novou pastou.
muze mi nekdo rict, vo co go? :eek:
Nejak si cece pozapomel uvest jestli procik porvozujes s FSB 200 na puvudni frekvenci 1,83MHz, nebo ho mate vejs, tim by se asi vysvetlilo to celkem perverzni napeti 1,82V. Jinak nevidim duvod proc to melo padat na nizsim :-) Ty ovladace grafarny mohli neco zpusobit, ale spis bude bota v tom prociku rek bych
Pravdepodobne bude problem v tom ROMSIP ULTRA. Podle ruznych verzi BIOSu zpusoboval ruzne chovani. Treba verze z 12mes 03 mi nejela na ULTRA s zadnou pameti krome Hynix a PQI OriginalCitace:
Původně odeslal mISHA
procesor je zamknuty ( 2.2GHz ) ovsem for je v tom, ze ono to pada i na zakladni frekvenci a zakladnim napeti. v tom je ten prusvih. proste ten procik je nejaky divny.
v desce je nejdnovejsi bios ( 12.2.04 tusim ).
Prave, dej treba ROMSIP NormalCitace:
Původně odeslal mISHA