Re: nVidia GeForce 8800GTX/GTS
Citace:
Původně odeslal
jirii
Kdyby nekdo chtel tak tady jsou ty dema:
http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_nvidia.html
Jedou mi v pohode, akorat mam dotaz, nejde mi nainstalovat an jeden expert tool z odkazu ktery tady byli, hazi mi to This is not the correct display card, mam MSI 8800 GTX, poradi mi nekdo .-)
Jen bych rad upresnil, ze ten odkaz (aspon u mne) v Opere nefunguje, takze sem pro jistotu hodim prime odkazy.
Adrianne
Froggy
Box of smoke
btw. kdyby to nekoho zajimalo, tak prvni a treti je DX9, zabak je OpenGL a posledni chybejici je jedine DX10 (jsou blokovane pro starsi generaci karet (krome smoke dema), takze nema cenu je stahovat pokud nemate G80)
K tomu ExperToolu, mozna to nespolupracuje s MSI kartami nebo s tvoji verzi ovladacu, nic jineho me nenapada.
Citace:
Původně odeslal
Masster
Jen bych rad upresnil, ze ten odkaz (aspon u mne) v Opere nefunguje, takze sem pro jistotu hodim prime odkazy.
Adrianne
Froggy
Box of smoke
btw. kdyby to nekoho zajimalo, tak prvni a treti je DX9, zabak je OpenGL a posledni chybejici je jedine DX10 (jsou blokovane pro starsi generaci karet (krome smoke dema), takze nema cenu je stahovat pokud nemate G80)
K tomu ExperToolu, mozna to nespolupracuje s MSI kartami nebo s tvoji verzi ovladacu, nic jineho me nenapada.
Ovladace mam nejnovejsi, ma nekdo MSI 8800gtx a jede mu experttool?
na co potrebujes experttool? taktovani bezi pres coolbits pripadne rivatuner. ma mit experttool neco navic oproti rivatuneru? to demo adrianne je uzasny ... :O
8800 GTS, taktil jsem přes RT 16.2 a následně přes ATItool 16.beta.
Změna frekvence GPU v obou softech v poho, ale při taktu pamětí se mi v RT v monitoringu drží fekvence stále na 396 - čili + - 1600, zvedl jsem je v RT na 1800 a v monitoringu nic. Když jsem použil ATItool (profily), tak v něm sice vidím změnu ale při monitoringu v RT zase jen 1600.
Žeby neúplná podpora v RT nebo drivery mám tam 97.44
jak poznám zda jsou paměti OC.
Edit: Masster: jj sem si to myslel ze tj driverama, dnes jsem ho nasel RT a procetl whants new
FW 97.44 a 97.28 maji prave bug s frekvenci pameti, takze pokud chces pouzivat i nadale 97.44, tak si stahni finalni verzi RT, ktera to umi opravit.
Citace:
Added workaround for G80 memory clock frequency generation bug of the ForceWare 97.28 and newer drivers. Unfortunately a lot of gamers with GeForce 8800 graphics adapters seem to be unable to understand the principles of multiple hardware clocking and aggressively react on any attempts to explain it. Due to that reason now by default RivaTuner displays memory clock of the only memory clock frequency generator programmed by all versions of the ForceWare drivers. The clocks of the rest two generators, which are erroneously left by the driver in BIOS default 400MHz state, are now hidden from eyes of beginners. The power users still can monitor independent clocks of all 3 memory clock frequency generators on G80 via GPUProbe.dll plugin. And the gamers unable to get technical details may relax and continue "fellas, my new 8800 is so cool" related discussions in the forums.
takze to jako kdyz v FW 97.44 pres Coolbits 3 nataktuji 8800GTX tak to dela neplechu? Se totiz nak nemuzu dostat vys jak 600/2000.Yasekne se obray . case otevren a jeste VGA ofukuje 120 vetrak. Jeste mne napadlo flashnout new bios na VGA Gigabyte ma ne webu nakou F2.Jinak teplota v zatezi je do 68stupnu. Na defaultni frekvence VGA jede jak ma ale trosku mne v OC GB zklamal.
Tak to myslím že ne, jedná se vo to že v RT nevidíš změnu v frekv. memory, je tam stále 396 tedy 1600MHz.
S new RT final je již vše v pořádku - odzkoušeno na BFG 8800GTS
Včera jsem si trochu hrál s wattmetrem a zkoušel rozdíly ve spotřebě, mimo jiné i při změně frekv. u 8800GTS.
Takže pro zajímavost:
Změna frekv. jádra o 200MHz dolů (na 300MHz) = přibližně 20W nižší spotřeba.
Frekv. jádra o 160MHz nahoru (660MHz) = taky přibližně 20W nahoru.
Spotřeba celého kompu C2D 3,6GHz, 8800GTS, 1GB RAM, 2xHDD, bez zatížení - 200W. V dual prime - 300W, dual prime + 100% zatižení grafárny - 390-400W :o
G8800 driver to arrive at the end of January
Citace:
A READER noticed that Nvidia made an official announcement about its G80 Vista driver.
Unfortunately the firm won't be releasing a driver until the end of the month. You can check here what the green company officially states about Vista. It goes something like this.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36684
Smutna, ale ne necekana zprava.
Co novy driver 97.92, zaznamenal nekdo nejakou zmenu?
Citace:
Původně odeslal
flukes
Achjo, kde sou ty casy, kdy sem instaloval na svoji GF256 SDR Detonatory rady 5.xx. Sry za OT, ale nejak me ta blizici se stovka pripomnela jak je to davno...
Citace:
Původně odeslal
flukes
Zatim nahlasene hry, kde uz nejsou oproti predchozi verzi problemy
Citace:
Splinter Cell Double Agent works with the high detail shader on
Halo
Painkiller
UberSoldier
Oblivion
Vanguard: Saga of Heroes
Cheaper GeForce 8800 Cards In Mid Feb
Citace:
VR-Zone has learned that NVIDIA will release cheaper GeForce 8800 cards next month to increase pressure on current ATi X1950 lineup targeting at X1950XT 256MB mainly. The new cards will based on the same 8800GTS GPU (96 unified, 24 texture processors and 20 ROPs). It has the same core and memory clock speeds but half the memory size of the current 8800GTS cards. The card will still be known as GeForce 8800GTS but comes with 320MB GDDR3 memories in 10 x 8M*32 array so the memory bus width remains unchanged at 320bit. The card length is the same as the current 8800GTS card at 9 inches and it is still a dual slot. The performance is close to the current 8800GTS 640M but it is US$100 cheaper. Does a price tag of US$299 sounds good to you?
http://www.vr-zone.com/?i=4472
No i tak jestli nam jde o cenu, potom bude mit smyls kupovat karty az tak po nejakem mesici po prichodu R600, R610 a R630, protoze karty budou hodne vyrovnane, oba pujdou s cenou co nejniz a my na tom vydelame ;)
Citace:
Původně odeslal
Masster
Nepovaluje se uz na Internetu nekde nejake srovnani s 640 MB verziii ????
Hlavne ve vyssich rozlisenich 1600/1200 by me zajimalo .............
Citace:
Původně odeslal
Masster
Druha vlastovka
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43405
cena o trochu nizsi, ale rad bych ji videl spis tak okolo 8000,- vc. dane. No predpokladam, ze az karty budou dostupne, tak uz se ceny hnou smerem dolu.
WHQL G80 Vista ovladače až nejdřív na konci února
http://enthusiast.hardocp.com/articl...50aHVzaWFzdA==
G80 SLI DX10 ovladače kdy budou se ještě ani neví.
No jelikož chci kupovat vistu hned jak vyjde česká verze tak to že vyjdou koncem unora WHQL pro G80 je pro mě milá zpráva. Díky
Citace:
Původně odeslal
Haste
No i tak jestli nam jde o cenu, potom bude mit smyls kupovat karty az tak po nejakem mesici po prichodu R600, R610 a R630, protoze karty budou hodne vyrovnane, oba pujdou s cenou co nejniz a my na tom vydelame ;)
No myslim ze to s ati R600 nebude tak horky protoze co sem slysel tak maji pekny problemy se stabilitou čipu a prej jim to nejak nefacha :) G80 ruleeez
tal to už máš trochu staré správy ...
áno, G80 rulez, lebo ju máš ? :-)
v čom má prevahu G80/R600:
Pixel/Z Fillrate - G80
AF Fillrate - G80
Bandwidth - R600
Shader Fillrate (teoretické maximum v GFLOP/s) - R600 (pokiaľ nevyužíva G80 aj druhú MUL; s ňou má prevahu G80)
To nemuzes tvrdit, kdyz nemas finalni frekvence a v podstate ani pocet jednotek neni 100% znamy :rolleyes:
Jedine, co se da povazovat za jasny fakt, je zatim 512bit bus a GDDR4.
Citace:
Původně odeslal
Haste
To nemuzes tvrdit, kdyz nemas finalni frekvence a v podstate ani pocet jednotek neni 100% znamy :rolleyes:
Jedine, co se da povazovat za jasny fakt, je zatim 512bit bus a GDDR4.
Myslim ze dokud nebude v prodeji neni jasne nic :)
GeForce 8800GTS 320MB On Sale
Citace:
Just as expected, the GeForce 8800GTS 320MB cards have already hit the stores last weekend at the Singapore's Sim Lim Square. As usual, Leadtek and MSI have reached and both are going for S$509 (US$331), slightly higher than the suggested price of US$299. Well, this is the slight premium you have pay to get the cards earlier than February 12th, the official launch date. Performance is just about the same as the 640MB version unless in high resolution.
http://www.vr-zone.com/?i=4588
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
No myslim ze to s ati R600 nebude tak horky protoze co sem slysel tak maji pekny problemy se stabilitou čipu a prej jim to nejak nefacha :) G80 ruleeez
Tak to vypadá, že partneři ATi čipu R600 docela věří: http://www.svethardware.cz/akt.jsp?a...2572780068A759
:-)
Jinak bych řekl, že tato nicneříkající zpráva je z 90% marketingovým tahem...