Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Mám pocit, že se mi UPC jen zdá.
Takže já jako současný zákazník nemohu přejít na nové 10 nebo 20 Mbit tarify (až od 1.1.2009), ale ti co UPC ještě nemají, tak si je mohou rovnou objednat a třeba již za 2 dny jim to tou rychlostí pojede?
No to je teda ale hnusná sviňárna! Je vidět, že si stávajících záklazníku velice váží. My jsme u nich již od roku 1999 tuším, poctivě jim platíme, nechali jsme jim už velice slušné prachy a teď tohle!
Doufám, že to co nejrychleji změní.
Koukám, že nejmenší rozdíl mezi navýšením stávajícího tarifu a novým tarifem budu mít s třeba já s tarifem Light.
Při zachování starého to bude 18000/1500 za 794,- a při koupení nového UPC 20M to bude 20000/1500 za 800,-, což reálně nevidím jako rozdíl... škoda jen těch dalekých termínů realizace... :(
Je v tom pekny gulas, ale Light ma potesil. Tipujem, ze dvojnasony upload zrusia, ale 1,5 tiez potesi. Jedine co nepotesi je ten datum - az od noveho roku :-(
Nemám zkušenosti s UPC, ale co jsem se dočetl ve všeobecných podmínkách, tak není všechno zlato, co se třpytí. Ta jejich rychlost 10 Mbit není garantovaná rychlost, ale maximální, tzn. kdo ví, jaká bude reálná rychlost. V podmínkách se píše, že garantují u 10 Mbit rychlost 6 Mbit (jestli jsem to pochopil správně) a u 20Mbit garantují 12 Mbit, takže tak.:) Proč nenapíší 6 Mbit a 12 Mbit? Ne, ono je lepší napsat větší čísla, lépe se to prodává.:(
Přesně jak píšeš: "Lépe se to prodává..."
Aneb to je dnešní politika internet providerů, prodávat něco co má nějaký háček :)
Takové malé shrnutí změn u UPC:
PDFka Internetu od UPC:
Kompletní ceník:
http://www.upc.cz/pdf/Cenik_internet.pdf
Detailní popis služeb, kde se mimo jiné mluví o garanci rychlostí:
http://www.upc.cz/pdf/detailni_popis_sluzeb.pdf
Všeobecné podmínky:
http://www.upc.cz/pdf/VOP_UPC.pdf
Reklamační řád:
http://www.upc.cz/pdf/Reklamacni_rad.pdf
Dosud vyšlé články o nových rychlostech internetu UPC:
Parabola.cz
http://www.parabola.cz/clanky/3237/u...10m-a-upc-20m/
Lupa.cz
http://www.lupa.cz/clanky/stalo-se-u...vida-na-azdsl/
Technet
http://technet.idnes.cz/upc-nove-nab...w_internet_vse
Zive.cz
http://www.zive.cz/Bleskovky/UPC-rea...6/default.aspx
Pokud nejsou uplně padlý na hlavu tak to budou zrychlovat průběžně. Nechtěl bych videt jak by to (vy)padalo právě 1.1.2009 kdyby zrychlili během pár vteřin destíkám tisíc lidí net a všichni by to hned šli zkusit jak to frčí :)) .
ja se spis bojim toho, ze pri tak vysokych rychlostech zase zavedou FUP
protoze si nedokazu nejak vysvetlit, jak je mozny, ze ted najednou jde tak rychlej internet, kdyz jeste pred casem jsme byli radi za 2MB download
aless: Co jsem četl, tak pro stávající zákazníky by mělo od 1.1.2009 začít pouze postupné zrychlování (tj. pravděpodobně po kouskách), nebude tam asi hned skok na maximální rychlost (u všech). Nebo to také může na maximum zrychlit nejprve některým uživatelům, pak dalším... ale rozhodně neočekávám jednorázový skok na maximum u všech současně.
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja se spis bojim toho, ze pri tak vysokych rychlostech zase zavedou FUP
protoze si nedokazu nejak vysvetlit, jak je mozny, ze ted najednou jde tak rychlej internet, kdyz jeste pred casem jsme byli radi za 2MB download
Síť má veliké rezervy, bohužel kabelovka byla vždy stavěná na downstream, a sem tam nějaké to upstream, proto ten nepoměr download vs. upload.
Co se týče technologií, testuje se v zahraničí technologie euroDOCSIS 3, která tu síť popožene ještě dále.
Tabulka rychlostí DOCSIS.
http://img1.imgup.eu/eurodocsis.jpg
Tuším, že UPC u nás jede momentálně na té 1.0, takže síť má obrovské rezervy do budoucna, pokud se zavede technologie 3.0. Která se testuje momentálně v Holandsku.
Tuším někde byl i o tom psaný článek, zkusím vyhledat.
Jinak pro zájemce v angličtině více zde: http://en.wikipedia.org/wiki/EuroDOCSIS
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
Pokial ta netlaci konkurencia naco davat viac ako musis? :)
Citace:
Původně odeslal
iguka
Nemám zkušenosti s UPC, ale co jsem se dočetl ve všeobecných podmínkách, tak není všechno zlato, co se třpytí. Ta jejich rychlost 10 Mbit není garantovaná rychlost, ale maximální, tzn. kdo ví, jaká bude reálná rychlost. V podmínkách se píše, že garantují u 10 Mbit rychlost 6 Mbit (jestli jsem to pochopil správně) a u 20Mbit garantují 12 Mbit, takže tak.:) Proč nenapíší 6 Mbit a 12 Mbit? Ne, ono je lepší napsat větší čísla, lépe se to prodává.:(
Jestli u 10 Mbit garantují rychlost 6 Mbit a u 20 Mbit garantují 12 Mbit, tak je to *hodně* dobrý.
doporučuji si všimnout, že k tomu 10Mbitu dávaj jenom jednu IP adresu a další je za 200kč/měs :O Neřešim jestli je pevná nebo ne. k 20Mbit jsou tři (dynamické).
Citace:
Původně odeslal
Camillek
doporučuji si všimnout, že k tomu 10Mbitu dávaj jenom jednu IP adresu a další je za 200kč/měs :O Neřešim jestli je pevná nebo ne. k 20Mbit jsou tři (dynamické).
Tak to bylo ale snad vždycky, ne? Víc IP adres zadarmo jen k nejvyššímu tarifu.
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Tak to bylo ale snad vždycky, ne? Víc IP adres zadarmo jen k nejvyššímu tarifu.
tak tím si nejsem úplně jist. Každopádně to nebylo 200, ale mnohem míň - asi 70 korun.
Pár poznatků z rozhovoru s operátorkou UPC:
Objednat změnu ze stávajícího tarifu na jeden ze dvou nových lze až po 1. lednu 2009.
Pokud provedete zrušení služby a po 35 denní výpovědní lhůtě si objednáte novou službu, tak budete můžete mít jen jeden ze dvou nových tarifů (ale už za ty nízké ceny).
Pokud snížíte rychlost, tak vás to bude stát 350,- Kč (což výpověď a nová smlouva nebude).
Navýšení bude probíhat postupně až po 1. lednu (tak jak to dělá O2) a bude to postupně asi v průběhu 1-2 měsíců, však znalí už ví, jak probíhalo několikeré navyšování rychlostí.
Víc IP adres (3 a 5) bylo u UPC vždy u nejvyšších tarifů (Extreme - 3 a Professional - 5).
Ani jedna není statická, za statickou se platí 200,- / měsíc, ale tím nejde zvýšit počet adres. Znamená to, že k 10M můžete mít buď jednu dynamickou (v ceně) nebo za 200,-/měs jednu statickou, ale rozhodně nelze mít dvě či tři.
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Jestli u 10 Mbit garantují rychlost 6 Mbit a u 20 Mbit garantují 12 Mbit, tak je to *hodně* dobrý.
To mi přijde slušné, proti tomu, že u ADSLka ti garantují 1/20 z uváděné rychlosti. Nehledě na to, že u UPC jsem už víc jak 5 let a s rychlostí (na rozdíl od ADSL) fakt nemívají problém.
Citace:
Původně odeslal
Camillek
tak tím si nejsem úplně jist. Každopádně to nebylo 200, ale mnohem míň - asi 70 korun.
Ano ta suma je vyšší, přeci jen, když někde slevní, někde to zase musí nahnat.
S těmi IP adresami: Rozhodně nemá cenu si platit vlastní (paradoxně -já to teda dělám, ale s novým tarifem si ji zruším - 200,- navíc mi příjde zbytečné), ale z diskuzí jsem se dočetl, že ta dynamická není až tak dynamická, protože se spíše chová jako statická. UPC DHCP server Vám ji přidělí a málokdy se mění, takže rozhodně nemá cenu platit za něco co stejně už dostáváte.
Podotýkám, zcela jistě se téměř nemění v lokalitě Brna, jak jsou na tom ostatní kraje netuším.
Pokud ovšem, ale má někdo choutky k tomu platit si ji, tak proč ne, že?
To jen taková rada. ;)
Nám se bohužel IP adresa mění docela často. Spolehlivě to ale řeší registrace na službě typu dyndns.org a router, který umí sám aktualizovat záznamy na takové službě.
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Ano ta suma je vyšší, přeci jen, když někde slevní, někde to zase musí nahnat.
S těmi IP adresami: Rozhodně nemá cenu si platit vlastní (paradoxně -já to teda dělám, ale s novým tarifem si ji zruším - 200,- navíc mi příjde zbytečné), ale z diskuzí jsem se dočetl, že ta dynamická není až tak dynamická, protože se spíše chová jako statická. UPC DHCP server Vám ji přidělí a málokdy se mění, takže rozhodně nemá cenu platit za něco co stejně už dostáváte.
Podotýkám, zcela jistě se téměř nemění v lokalitě Brna, jak jsou na tom ostatní kraje netuším.
Pokud ovšem, ale má někdo choutky k tomu platit si ji, tak proč ne, že?
To jen taková rada. ;)
Potvrzuji zhruba pul roku možná déle co mam upc ip dynamická pořád stejná jinak by to nešlapalo na ostatnich pc na který to vedu routerem, nebo se pletu? Zas nejsem lan-guru...
ostatnim pocitacum je uplne jedno jakou mas venkovni IP :)
/me ma uz rok stale stejnou dynamickou :)
Staticka IP je nutna napr pokud chcete pouzivat IPsec tunel a pod. Soucasti autorizace protistrany je overeni IP.
DHCP server na UPC má nastavenou asi 48 hodinovou platnost přidělené IP adresy. Pokud máte trvale zapnuté zařízení za modemem (router či PC) tak budete mít pořád tu samou adresu, dokud nebude UPC předělávat adresní prostor. Mně se za 5 let u nich změnila jen jednou, když právě přeadresovali prostor (a pak ještě dvakrát, když sem změnil MAC adresu zařízení, ale to je pochopitelné). Důležité je, aby zařízení poctivě posílalo žádosti o přidělení adresy z DHCP, když vyprší její timeout při přidělení.
Vypínáte-li ale počítač (či to co máte zapojené do modemu) tak se šance na změnu stále zvyšuje, pokud jedete na dovolenou a zařízení bude vypnuté týden, tak je to skoro jistota, že po návratu budete mít jinou.
Zda se že UPC začíná blokovat torrent sítě, možná je to jen pro určité lidi nebo trackery ale každopádně by mělo pomoct nastavit HTTPS v komunikaci mezi klientem a trackerem. No ale musí to podporovat tracker.