Re: [OLD] Jakou DVD±RW vypalovačku?
Taky se rozhoduju a nevim jestli NEC 4550 (4551) nebo LG GSA-4166B. Na CDR na to LG lidi v diskuzi celkem nadavaj, ale v recenzi dopadla dobre. Ma problemy se ctenim hlavne originalu. Bohuzel se nevi jestli je to vada jen nekterych kusu (popr. firmwaru) nebo "normalni" chovani vsech tehle mechanik.
Co vy na to? NECa?
Mam toho Neca zatim par dni. DVD-RAM sem konecne rozchodil, takze zatim sem spokojenej. Na mechaniku vysel updatovany firmware, existuje i mod.FW na bitseting a bez riplocku, ten sem samozrejme hned flashnul. Nec naroztil od LG aspon umi zistovat PI/PIF chyby v nero DVD testu.
4 Příloh-a(y)
Ja by som bral NEC vlavo je LG 4167b stock vpravo NEC 4550 L&D 1.X5 na Verbatime MCC04 x16 tie peaky na NEC-u su asi mediami zdaju sa mi nejake divne asi nekvalitna seria presne to iste asi na 10 ks Zaujimave ale je ze read test na ten disk vypaleny v LG je uplne idealny ale v obstaroznej TOSHIBA SD 1612 skoro 4 rocna nichts. Takze neni pravda ze NEC je bad reader
Neviete nahodou ake su Samsungy?
Samsung? Nic moc. Tedy spíš to nic.
Pokud mohu poradit, vybíral bych z osvědčených (NEC, LG).
Co poviete na LG M4167B? Je dobra?
Mno já byl vždy zastáncem Plextor,Teac ale ta doba je dávno pryč.U Teacu je třeba dát pozor na označení jen E je Teac.No momentálně mám 6-tou DVDRW a poslední 2 jsou LG.Myslím že je dost důležité vědět na co budu pálit protože ne každá palírna si rozumí s každým mediem.Takovej příklad moje druhá palírna Teac označení nevím pálila na Gigamastery jak oživot.Asi po 1200 kusech ale odešla a ten samej typ už jsem nesehnal.Tak jsem zkusil Nec a ta Gigamastery nechtěla ani vidět.v dnešní době je to asi už fuk když Verbatiny stojej 10Kč ale moje současná LG čte vše a pálí na vše takže jsem spokojen
Citace:
Původně odeslal RayeR
A kteri teda ne?
I ten muj vybranej NEC ma mouchy, ale je to myslim nejmensi zlo :)
EDIT:
Tak sem ho vcera koupil, ted namontoval, tak cekam ten horor pri zprovoznovani DVD-RAM...
No ja myslim mporadny NEC (3520,3540,4550) nic neskazi a s alternativnim FW je prakticky dokonaly ... :-)
Citace:
Původně odeslal svaca
No ja myslim mporadny NEC (3520,3540,4550) nic neskazi a s alternativnim FW je prakticky dokonaly ... :-)
toto mozem ako majitel 3520 potvrdit. Bezproblemovy zapis a citanie medii DVD+R Verbatim medii, taktiez si dobre poradil so starymi CD, o ktorych som si nemyslel ze z nich nieco dostanem. Na upgrade firmwaru som sa este nepodujal, pretoze na to 1) nemam gule 2) nepotrebujem ho
Zvazuji koupi tehle
DVD±RW LG SuperMulti GSA-4166B Retail - DVD-R/+R, DualLayer
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34809
Cena včetně DPH: 1 745,- Kč
nebo
HP DVD-Writer dvd840i - DVD-R/+R, DualLayer
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34107
Cena včetně DPH: 1 955,- Kč
Kterou by jste me doporucili? Jde me hlavne o to aby mechanika dokazala precist poskrabana media a aby vypalovala pokud mozna tak, aby se vypalene DVD dalo precist, prakticky kdekoliv.. Rovnez je u HP zajimava podpora DVD-RAM..
EDIT: Lol, tak se divam, ze tyhle dve mechaniky jsou uplne stejne, jen se prodavaji pod jinou znackou!!!
Citace:
Původně odeslal Pret
Co poviete na LG M4167B? Je dobra?
Z cdr.cz jsem se dozvedel, ze kdyz smazes DVD-RW a pak na neho opetovne neco smahnes, tak se to medium da precist jen na vyplavovacce, na ktere jsi to palil, cili docela velkej BUG.. :-(
Citace:
Původně odeslal CODE
Z cdr.cz jsem se dozvedel, ze kdyz smazes DVD-RW a pak na neho opetovne neco smahnes, tak se to medium da precist jen na vyplavovacce, na ktere jsi to palil, cili docela velkej BUG.. :-(
Bohužiaľ tento BUG mali aj predchádzajúce modely LG, ale zasa ako smrtelnú nevýhodu by som v tom nevidel. Skôr sa mi zdá, že je o niečo málo hlučnejšia ako 4160 a 4163. Myslel som, že to bude zrovna len ten môj kus, ale pred nedávnom si ju zadovážil aj kamarát a mierne zvýšená hlučnosť je aj u neho.:(
Dajako sa s tým neviem zmieriť, tak ide do druhého compu a chcel by som si zadovážiť 4166, len zrovna zmizli zo skladov v blízkom okolí.>:{ Tak neviem, či čakať na jej naskladnenie, alebo ísť do inej. Aká by ju mohla (okrem NECu) nahradiť?
A co pioneer dvr-110? Ten se mi zdal celkem good.
Citace:
Původně odeslal jihad
A co pioneer dvr-110? Ten se mi zdal celkem good.
Nevypada spatne jen nema lightscribe =-O, porad premejslim, jestli mam jit do mechaniky s LS nebo ne
nedavno jsem mel NEC 4550 a celkem me zklamalo cteni hur vypalenych medii. to co mi precte ASUS 616 a lite-on 1693s uplne v klidku, bylo pro nec neprekousnutelny problem...
no ja muzu doporucit TEAC 516E.
moc vo vypalovackach nevyznam a preto by som sa rad spytal na nazor na Benq DW1655.
popripade nejaku alternativu.potrebujem kvalitne palenie lacnejsich DVD a aby precitala skoro vsetko(cd-rw,dvd-rw,cd-r).plus aby mala nejaku pridanu hodnotu ako soft k tomu Benqu(Qsuite)