ciste informativne co ma za jadro Opteron 144? vetsinou se uvadi San Diego E4 ale v diskuzi na CZC nekdo tvrdi ze Venus a odkazuje se na wikipedii (ktera obcas uvadi pekne nesmysly). ne ze by to nebylo uplne jedno... pripadne rozdil
Printable View
ciste informativne co ma za jadro Opteron 144? vetsinou se uvadi San Diego E4 ale v diskuzi na CZC nekdo tvrdi ze Venus a odkazuje se na wikipedii (ktera obcas uvadi pekne nesmysly). ne ze by to nebylo uplne jedno... pripadne rozdil
San DiegoCitace:
Původně odeslal tominek
do wikipedie moze pisat ktokolvek, cize mozem tam napisat ze to ma jadro Barton...Citace:
Původně odeslal tominek
moje anglictina fakt spatna ale jestli jsem to pochopil tak se tady jedna o odemceni opteronu
http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=78109
nebo se pletu?
podobna zalezitost aka sa stala aj tu na fore. Niekto ma odomknuty venice (alebo winch). Je to zalezitost dosky biosu, tusim doteraz sa nevie preco a ako :-)Citace:
Původně odeslal Rutuf
Zahorovani je vec, kterou tu a nejen tu potvrdila velka spousta lidi. :-)Citace:
Původně odeslal tomase
a rovnaka spusta ludi nielen tu ju nepotvrdila ;-)Citace:
Původně odeslal mraky
Holt ne každému se zadařilo... ale to, že to dost často vliv má, potvrdilo mnoho lidí v praxi...Citace:
Původně odeslal tomase
Btw, teď mi v průběhu týdne prošly rukama dva Opterony 144 z CC a jeden se v CPU-Z hlásil jako San Diego a druhý jako Venus... :wink:
A co je potom Venus? Dualcore s nefunkcnym druhym jadrom?
Venus je 90nm jádro s 1MB cache používané pro Opterony 940pinové 1xx řady SH8-D0 http://www.ati-news.de/Bilder/Cebit/...MD/raodmap.jpgCitace:
Původně odeslal THX
co myslite kolko moze dat tento kusok 146-ky CABYE 0542FPMW...
ma ho dakto??
XiXi
tu otazku myslis fakt vazne? :evil:
uz som to prave teraz nasiel tak sorry... 8-)
Především Venus není jádro. Je to označení 90nm procesoru (!) s 1 MB cache pro s940 pro single CPU desku. San Diego je zase označení 90nm procesoru s 1 MB cache pro s939.Citace:
Původně odeslal aless
Jádro je v obou případech SH8 v revizích D0 nebo E4.
Tak už jsem taky "šťastný vlastník" Opterona 144 (z Alzy). Bohužel, asi není CABNE jako CABNE, ten můj ani s 1,552 V nedá přes 2,6 G :cry: .
Jen pro info: RAM Samsung TCCC DDR400 na 3-4-4-11 MEMCLK 166 (šly až na DDR500 ~ FSB310) při 2.7 V - těma to nebude. Nu halt což ... :-(
Najpr si zisti aku mas maximálnu povolenou teplotu TCaseMax a potom placCitace:
Původně odeslal NMS
série CABNE 0540 - TCM 55Citace:
Původně odeslal Champion
tak to zhruba aj odpoveda Tcase 55 je tak 2.6 @1.55V
Tak to jsem klidný, jinak ty paměti na to že stály litr (512MB) celkem udjou , ne ? Prý tyhle čipy cpe ADATA a KINGMAX do DDR500 modulů ...
Takze dobra sprava, opterony s939 sa budu vyrabat este rok:
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/dis...213122715.html
Tak se mi konecne dostal do ruky NEW PC, no jak jinak nez s Opteronem 144 a DFI LanParty Ultra-D, k tomu dalsi blbosti, mam to v popisu. Behem prvniho dne sem to nevydrzel a musel sem zacit taktovat uz od 2.5 Ghz sem si rikal ted to bude kritickej okamzik a nakonec sem se vysplhal na 2835Mhz - Rock stable. Sel i pres 2.9, ale byl nestabilni. Teploty do 53C bez pridavnejch vetraku!!
serie - CAB2E, TCaseMax 57C
very nice....
ale nejdriv bych ho nechal tak na 2500 pekne zahoret, tak tyden dva....uvidis ze to pak pujde lip
bolo na nete niekde porovnanie X2 athlonov a DualCore Opteronov ??? Zaujimali by ma rozdiely 2x512 cache vs 2x 1mb cache .... dik
taky jsme nedavno koupil opterona 144 v alza. serie CABNE a tcasemax jen 53 :/ pokousel jsem se to taktovat tim softem od nvidie ntune ale stoji to za prd. asi pri 2,4 to padlo. proste spatnej kousek :/
jinak jak je to s naptetim? mam desku epox 9npa+ ultra, voltaz na auto ale meri to bud vic nebo deska dava vic nez by mela, kolem 1.5V. muzu si troufnout tomu treba 0,05 0,1 pridat? moc s emi nechce.
Glo
To se mi nezdá. Možná to dál nejde kvůli zdroji nebo pamětem. V každém případě, bych zkusil jiný zdroj.Citace:
Původně odeslal Glottis