Objednal som tu 3520A, zajtra ma dorazit 8ks, pre istotu som napisal ze chcem bielu (aj ked mi to pride ako kravina ale budis), dufam ze sa ma rada s Verbatimami - tie zatial zrali vsetky DVD-RW
Printable View
Objednal som tu 3520A, zajtra ma dorazit 8ks, pre istotu som napisal ze chcem bielu (aj ked mi to pride ako kravina ale budis), dufam ze sa ma rada s Verbatimami - tie zatial zrali vsetky DVD-RW
??? Docela by mě zajmalo co hodně lidí tady na 4u má proti LiteOnůmCitace:
Původně odeslal peta303
Já jsem měl 812S(ještě mám) a 1693S a obě to byli nebo spíše jsou exceletní mechaniky jak kvalitou zápisu tak čtením.
Ted vlastním NECA 3540A který má nejlepší kvalitu zápisu,ale zas takový rozdíl o proti LiteOnům to není.
To Kudykam: Být tebou bych vzal NECA 3540A nebo LiteOn 1693S
Co je spatnyho na tom LiteOnu ? Nec 3540 dopadla na CDR serveru celkem zle oproti 3520, LG taky nic moc takze jedina left je LiteOnka 93..Citace:
Původně odeslal peta303
73ka dopadla vyborne na CDR servahu akorat je skoda ze este nerecenzovali 93ku..
edit : dost mi taky de o dobry cteni poskozenejch CD pze i kdyz mam DVD romku tak neni nejmladsi a neprecte vsechy CD..
Vyplatí se koupit starší NEC ND-3520A za 1278,- (+ 100 poštovné od czechcomputeru) nebo NEC ND-3540A za 1298,- (v místním obchodě)?
U NEC ND-3520A sem trochu znejistil v kvalitě vypalování potom co sem si přečetl tenhle thread:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=80928
Do LiteOn SOHW-1693S asi nepujdu, protože sem nikde nezjistil nějaké zkušenosti od uživatelů a recenzí je taky jako šafránu.
Uvažujme případy s aktualizovanými firmwary...
Radči bych vzal toho NECA 3540 asi před 14 dny jsem se rozhodoval tady kterého vezmu jestli 3520 a nebo 3540.
Vzal jsem toho novějšího a vůbec nelituji.
NEC 3520 - lepší čtení poškozených médii
NEC 3540 - lepší kvalita zápisu,rychlejší zápis,rychlejší čtení dvd
Na toho LiteOna zatím moc recenzí není(jedna je třeba v Computeru 15-16/2005)
Jak plz dopad ten LiteOn v tom Computeru ?Citace:
Původně odeslal Peter5110
Dopadl velice dobře - kvalitní zápis za lákovou cenuCitace:
Původně odeslal NazQul
+kvalita zápisu
+DVD+RW8x,DVD-RW6x
+podpora DVD-DL
-rychlosti čtení
-zatížení cpu
-přístupové časy
Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti měl jsem ji doma asi 3 dny(objednával jsem ji přes net pro kámoše) a byla naprosto v pohodě pálila skvěle a přečetla i velice poškozená dvdčka
ad LiteOn
+ KProbe (bohužel žádné jiné mechaniky nedávají porovnatelné výsledky)
- rozptyl (člověk může mít štěstí na dobrý kus, ale u jiných výrobců se tato šance blíží jistotě), LTN je hodně o štěstí. Každý má samozřejmě právo se mnou nesouhlasit.
- životnost (někdo si mechaniku kupuje na déle než na dva roky (a předpokládá, že i po těch dvou letech ještě bude fungovat dobře a ne mlít z posledního) nebo ho prostě jen nebaví reklamovat).
Tyhle dvě výtky jsou mé hlavní. To není osobní averze, jen zkušenost. Neříkám "nekupujte, je to shit", tvrdím "tohle mi nepřijde jako ideální volba, existují lepší mechaniky a ty bych doporučil".
ad CD-R:
1) Zero se netají oblibou k LiteOnům, tak si nestranného recenzenta nepředstavuju (na druhou stranu k němu jinak nemám výtky, recenze má dobré). Vliv to má spíše na posuzování jednotlivých "chyb" a "nechyb" - jenže u různýh mechanik pak ke stejnému přistupuje různě a přikládá tomu různou váhu.
2) NECy i LG obvykle testují ve stadiu, kdy se jedná o novinky (snad vyjma LG 4163 to ale nemělo na výsledky vliv), LiteOny většinou přichází an řadu až když jsou chvíli na trhu, někdy se jim pomůže novým firmwarem (což se třeba u LG 4163 nestalo), jenže tohle CD-R neovlivní, kdy jim tu emchaniku fyzicky dají.
takze to je porad dokola. no asi nic nezkazim kdyz poridim toho 'cerneho' NECa ND-3540A :-)
Preco toho ked uz sa da kupit ND-4550 ktory je lepsi ?Citace:
Původně odeslal MeTaN
mno to se chci zeptat.. diskuze tady nejak zamrzla.. tak tedy je lepsi?Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
EDIT: tak sem ji teda poridil,musim hned na zacatek pochvalit tichy chod a podporu mojich nejoblibenejsich Xidex az 16x :o . jinak s vyuzitim to je 60%CPU pri 8x a spickovy prenos nameril 25mb za sec. vse mereno v Nero7 cd/dvdspeed. kdyby chtel nekdo jeste nejakej testik, sem ochoten vyzkouset. :-) jo a vzal sem cernou,tak doufam ze nebude NEJAKA divna :)
LG GSA 4167B alebo NEC 4550A ???
Poradte, plz. Predtym som mal LG GSA 4163B a bol som s nou naozaj spokojny.
Citace:
Původně odeslal LoPiO
NEC 4550A :wink:
Uplne jednoznacne ten NEC :arrow: ;DCitace:
Původně odeslal LoPiO
JJ mam ten NEC a som super-spokojny :wink:
Já mám taky NEC-4550A a co se týká pálení - OK, ale ve čtení vůbec nevyniká... :-(
ad NEC - i mě se to týká a brzy bude nejspíš i moje ND-2500A předána s původním PC dál a nahrazena ND-4550A.
co je lepsie
NEC ND-3540A alebo NEC ND4550A.
a este co hovorite na dvd-rw znacky Sony?
thx
Jednoznacne 4550ACitace:
Původně odeslal hitman
nevies kedy sa ti DVD RAM moze zist :-)
3540 a 4550 su v v zasade tie iste napalovacky, akurat 4550 ma novsi cip a vie DVD-RAM.Citace:
Původně odeslal hitman
Takze podla mna ked si budes mat moznost vybrat, tak rozhodne 4550.
fajn a su nejake problemy s dvd-rw Nec?
no problemy ako problemyCitace:
Původně odeslal hitman
tieto mechaniky maju bezkonkurencne najkvalitnejsi zapis a hodia sa na zalohovanie
nie je ale moc dobre mat mechaniku NEC ako jedinu a primarnu mechaniku aj na citanie pokial prichadzas do kontaktu z poskriabanymi mediami (napr. DVDcka z pozicovne ;D ) pretoze ti nemusi vsetko precitat a preto je dobre mat este nejaku dobre citajucu DVD ROM alebo DVD-RW (napr Liteon 1693 je vyborna na citanie poskodenych CD/DVD)
:-)
O ty ND4550 uz taky delsi cas premyslim, akorat me znepokojujou neustaly problemy s formatovanim DVD-RAM o kerejch pisou lidi na CDR?
Vy co tu pisete ze ji mate, tak OK?
Jinak vyhoda NECu je taky v tom, ze umi cist PI/PIF chyby treba v Nero testu (sice se to OD kprobe dost lisi, ale aspon na relativni porovnani), LG pokud vim vubec ne.
takze dnes som si doniesol Nec ND4550a a musim povedat ze stoji za to.
skusal som napalovat dvd a stabilne buffer na 97% v nere 7
vypalene dvd som skusal v jednej dvd-romke asus a v pohode precitala i ked neprecita vela dvdcok :-)
Lidicky , poradte nejakou dobrou vypalku za slusnej peniz..tj MAX. do 1600,-
vybral jsem si a i jsem ji dostal doporucenim tuto LG GSA-4166B (LIghtScribe)
A co si myslite o LightScribe?? Ma to cenu?
palicka bude na domaci pouziti i na odevzdavani praci (architektonickych) ve skole.
Dik za rady
PS:..mam na vyber MAX. tejden