kdyz das 8000 tak budu rad :-)Citace:
Původně odeslal Lama
ale da se to zvladnout i o dost levneji
www.sweb.cz/galax01
Printable View
kdyz das 8000 tak budu rad :-)Citace:
Původně odeslal Lama
ale da se to zvladnout i o dost levneji
www.sweb.cz/galax01
Ahoj, myslis, ze by ten Tvuj chladic CPU mohl byt 2dilnej? 1.dil na CPU, z druhe strany rovny, plocha cca 50x50mm, pak Peltieruv clanek ;D (snad bude stacit 80W) a potom 2.dil chladice s odvodem tepla pomoci vody. Co tomu rikas? Je ovsem potreba promyslet uchyceni vsech 3 dilu na MB ??? Ucinnost by mela byt vetsi (bohuzel i spotreba)
Lidi, prosim vas... zdrbnete tenhle WB...
http://www.mujweb.cz/www/watcool/wc_cpu_032_2.jpg
spodni cast
http://www.mujweb.cz/www/watcool/wc_cpu_03_1.jpg
jde o medenou desticku ve ktere budou vyvrtany diry (8mm) a "navlikne" se do nich 8mm ohebna trubicka...
ty zebra jsou a vubec cela horni cast je trochu utopie ale snad jen ta spodni cast by mohla fungovat...
ucelem by melo bejt minimalni treni (voda v trubičce by nemela pri
tocitem pohybu zadne lomy ani prekazky)
stycna plocha -> prenos tepla by mel bejt taky dost velkej, diky dvoum řadam potrubi...
myslim si ze takto dobre zohebana trubicka by mohla vedst az uplne mimo case a bylo by teda 0% riziko uniku vody
mozna je to moc velky :oops: (tedy pomer 8mm trubicek a realna velikost socketu A)
www.mujweb.cz/www/watcool/wc_cpu_032_2.jpg
www.mujweb.cz/www/watcool/wc_cpu_03_1.jpg
tady jsou linky, kdyby se to neotevrelo...
koukam ze se ani ty linky neotviraj tak to proste napiste (presne tuhle adresu - mujweb.cz/www/watcool/wc_cpu_032_2.jpg a wc_cpu_03_1.jpg)
jestli to muzete nejak zhodnotit budu velmi potesen :)
Tak jsem si pár hodin početl a je to dost dobrý.Jinak já chladím vodou už asi 2 roky(čerpadlo z Hobby marketu za 400,- 375l akvárko i s rybičkama)a pohoda,ticho.WB jsem si sbastlil na koleně. Měděné zbytky ze šrotu se šikly,stačila mi vrtačka,pilka na kov a plynová páječka+cín.Chladím CPU+GPU s pamětma+chipset.Pájení se nebojte drží to v pohodě jistím se tlakovou zkouškou při 8Mpa(vzduchem pod vodou).Hadice mám 3/8 PVC obyč.zahradní s vnitřním opletením.Vypadá to sice hrozně,ale já mám comp stejně zavřenej ve skříňce pod stolem tak ho nevidím.Jesti ukecám Kositche tak budou i fotky.(jsem lama a nemám foťák).
Tak jsem si precet vsech 42 listu uf to byla fuska...tak jsem neco v rychlosti namaloval..obr mam na disku tak se mi pls nekdo ozve
tam uz bude aj cooler, a to uz straca nadych vodneho chladenia, inak napad husty :wink:Citace:
Původně odeslal Radek-B
Nechal jsem vyfrézovat přes známého nějaké water blocky. Frézoval to na zlatnické fréze a přitom zlomil několik frézek :-). Tak se to trochu prodražilo (200,-Kč/ks.). Masiv je z kované mědi a je tvrdý jak blázen, dostal jsem ho zase přes známého za protislužbu. Hotový waterblock i s víkem (leštěná 4mm mosaz) váží více jak 0,5Kg :-). Na obr. to vypadá ještě nedodělaně, ale v současné době je již pěkně upraven.
http://www.elektroworld.info/images/...ik/vodnici.jpg
Ještě Vám ukážu můj výměník tepla, přes který se bude ochlazovat destilka z modrou skalicí z 10 litrového akvária. Výměník není nijak zvlášť velký 50cm x 35cm a je vyroben s pr.14 měděných trubek (4,5m). To by mělo zajistit dostatečné tření vody a vázání na sebe tepla i bez použití ventilátoru a plechů jak používá ERTY. Jinak, opravdu dobrý web a dost mě inspiroval.
http://www.elektroworld.info/images/...ik/vymenik.jpg
Až budu plně fungovat tak tu hodím pár fotek. Zatim zdar bastlíři!
...nadych vodneho chladenia... prave vtip vodneho chladenia je odviest teplo niekam, kde by sa ucinnejsie odovzdavalo do prostredia - do vymennika - a na vymennik sa bezne montuju tiche pomalobezne 12mm vetrone pre zvysenie ucinnosti. :wink:Citace:
Původně odeslal Game Master
výměník není nutný. Kýbl se spoustou vody je účinnější a nepotřebuje větrák :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
I kýbl se dá kvalitně ohřát.. obvzlášt pokud je dobře nataktováno...Citace:
Původně odeslal Staňour
RADEK
jj to muzu potvrdit, gdyz vynecham v okruhu vymenik ze S120 (s 90mm fanem 1500ot/s) tak to vsechno u me dokaze casem pekne zvednout teplotu vody i gdyz naplnim ten kybl celej (12l ;D)Citace:
Původně odeslal Radek-B
2Radek-B : Nerikal si, ze na zimu udelas naky bloky ? :lol:
to alovka
a na co ta skalice???
No asi kvuli rasam a jinejm mrcham, jinak je to docela dobra korozivni sul ;D ;D ;D ;D
Lepsi je kapicka jaru.....pokud teda nechce mit trochu modrou vodu :wink:
Ano rikal , ale pripada mito trochu zbytecne protoze tu jsou dva kteri je delaji a pokud nekdo nebude chtit neco vyspekulovat zvlast tak se do toho plantat ted nebudu.( ted skousim chladit bez bloku primo vodou a urcite az na to budu vybaven tak bych chtel udelat konecne nejake MK4)Citace:
Původně odeslal Killer[SH
RADEK
sak to je uchopitelne... ten vymennik zo skody 120 ma neskutocne velku plochu rebier oproti ploche vodnej hladiny v 12L kybli. :DCitace:
Původně odeslal LookAS
tak já mám teda opačné zkušenosti ??? Mě teda radiátor skoro nepomáhá. Podle mě má ty žebra moc usebe, takže působí jako akumulátor tepla (uvažuju ho bez větráku). S větrákem je to něco jiného, jenže je tam ten větrák, což je pro mě nepřijatelné. Mě se tedy hrnec nikdy neohřál o více jak 5 stupnů v místnosti. Ochlazuje se nejen sáláním (černý plechový hrnec), ale i odpařováním vody.Citace:
Původně odeslal stanley
A co na to rybičky? :eek: Synovec by mohl také takto chladit, ale neví na jakou teplotu se to ohřeje (akvárko 100l, konfigurace PC podobná mé). :? Jinak i já mám vodníka (bloky od Aquacolu cz).Citace:
Původně odeslal Radek Uchytil
Zkusím i tady otázku, je ještě zájem o WB? Zatím jsem v fázi testů a návrhů, ale ta "šílenost" co jsem vytvořil jen na odzkoušení mnš překvapila jak pekelně funguje, nicméně je těžká jako "p.....!
Takže teď zkusím nechat vyfrézovat něco ruzumnějšího a hlavně lehčího, no MK4 to rozhodně nebude, byť nesdílím nadšení, že to je "best of". ale z důvodu velice težké výroby = drahé výroby!
A složení bloků měď + plexi , 12mm hadice nebo 10 dle přání . A tvar, no nerad kopíruji zajeté věci, ale tady se toho asi moc vymyslet nedá, že?
Jo funguje to krásně 8-) používám jej již asi tak 9 měsíců.
O waterblocky bych zájem docela měl, zejména na paměti RAM, paměť grafické karty a popřípadě HDD. Ještě však přemýšlím co by se dalo ještě v PC chladit... :-) ...kromě PC třeba ještě pivečko. :lol:
Já to věděl, že tady se musí všchno popsat "do puntíku", takkže EDIT WB CPU, GPU, NB - pro zattím, a pivo si jdu dát teď a hodně studené :lol:
Plz, lidi...
muzete mi vzdelit, jakej je nyni nejucinejsi wb???
neni to nahodou mk4???
a jestli je muzete sem hodit link na nejakej presnej nakres???
ja fakt nemam paru, jestli muze bejt neco lepsiho a jestli je tak mi sem plz hodte link...
dix moc
potrebuju to do patku, protoze se mozna dostanu k cnc...
predem dix
nejucinnjsi je myslim cascade waterblock ne? jinak link na MK4 najdes v tomhle threadu jen se neboj hledatCitace:
Původně odeslal Pavlista
som zaujemca pro MK4
jo tak pokud to budes vyrabet tak sem taky zajemce :D