Tak grafika už na 680 na jádře jevila mírné známky nestability takže můj konečnej OC s 8800GTX je 675/2150. Stejně jedu na default ale jen tak pro info ;-)
Printable View
Tak grafika už na 680 na jádře jevila mírné známky nestability takže můj konečnej OC s 8800GTX je 675/2150. Stejně jedu na default ale jen tak pro info ;-)
Co jsem si tak zkoušel tak AA4x je vlastně u všech her zadarmo, stačí pouze přetaktovat paměti a gpu o těch 8-10 procent a fps jsou tam jako při default taktech a bez AA4x, pohoda :)
jedu msi 8800gtx na 650/2100, co me prekvapilo jsou teploty, pri bezny praci ve win 80C (60% vetrak - neslysitelny), pri hrani taky 80C (100% vetrak). cekal jsem tedy v klidu tak o 15C mensi teploty, mam vcelku chladny pokoj a otevrenou case. asi me ceka ofukovani ze strany coz je dalsi zdroj hluku, achjo :/
Tak asi zalezi na dalsich okolnostech ne?Rict takhle obecne ze topi.Jakej mas case?Airflow?atd
case mam chieftec bigtower desku gb dq6, airflow vcelku o nicem kdyz mam otevrenou bocnici, pouze vepredu 92mm ofuk disku za cpu 120mm na vejfuk a pak klasicky 14mm ve zdroji + scythe ninja, tu dq6 jsem bral jeste kvuli tomu ze ma klasicky pci sloty uplne dole. :)
Mě se teploty na 8800 GTX ustálili na:
2D: větrák na 60% teplota 67-70°C
3D: větrák na 100% teplota 70-75°C
Dřív mi teploty šli i nad 80°C ale pak sem si pohrál s nastavením větráku a od té doby v celku pohoda. Akorát je radost šáhnout si na ten plíšek zezadu z bedny přes kterej zdrhá teplo ven, takovej dobrej přímotop. Asi si tam udělám plošinku kam si budu dávat přihřívat kafe ;-)
EDIT: sem si spletl čísílka :( teď už je to správně
tak tomuhle rikam frajerina: Stripping The GeForce 8800 Heatspreader - http://www.vr-zone.com/?i=4352
kdo je zvedavy, co je pod IHS, muze se kouknout ;)
Mě foukají na kartu dva vedle sebe položené 120cm větráky a mám v klidu 56-58C při zátěži těch 75-80C záleží podle hry .. a pokud dám větrák na 90procent tak mi to přes 66C neleze.
Nevíte kdy vyjdou new forcewary a jaký budou mít číselný označený?
Rekl bych ze ta 8800GTX ma trosku problem s chlazenim, ted tam mam 640/960 a je to jakz takz stabilni. Teplota v klidu je 64st, to 7900GTX mela 45st. Pri pretaktu se to hreje. Dnes jsem tam dal novy bios 60.80.08.00.24, zadne zlepseni.
Rekl bych ze vetrak je na 100%.
Jak to vis? Mam v Rivatuneru vse na 100%.
na 100 procent mi nikdy větrák nejel ani při 660Mhz, to už je fakt slyšet, i když ten zvuk není tak hrozný jak měla třeba ATI grafule.
A jestli ti jede větrák na 100 procent bez manuální změny, tak jí máš asi jeblou obávám se, nebo jí nesedl bios.
Tak jak zmenim otacky? Teplota byla stejna i pred zmenou biosu.
Popravde jsem to CD ani nedaval vzhledem ke starym ovladacum. Kouknu na nej.
jsou nove ovladace, ktere by mely resit spoustu problemu, napr. s SCDA, snad pomuzou - diskusi pak v sekci ovladacu, tady to davam jen jako echo
Forceware 97.44 - http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_97.44.html
edit:byli tu mnohem rychlejsi, uz je to v sekci ovladacu jako dulezite, ale rekl bych ze odkaz na radu problemu resisi drivery tu necham
jen pro doplneni, vymenil jsem cpu chladic ( Ninju rev. B za TR SI-128 ) a konecne jsem spokojenej, teploty v klidu klesly u grafiky na 64C tim ze chladic fouka na pasiv a heatpipes Gigabytu DQ6, a jeste mi klesly teploty na cpu v zatizeni asi o 14 stupnu a v klidu o 4.
holt revizi B Ninjy na DQ6 nebrat, jsem rad ze mam konecne docela normalni teploty.
Prosím o radu. Mám grafickou kartu MSI 8800 GTX a v 3D Marku mi hlásí pouze 6725 bodů. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladač a hodnota je stále stejná. Prosím pomozte co s tím.