-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE, Opera 9 beta2 OUT
Citace:
Původně odeslal PiT
Vysvetluj potom uzivatelom, preco im nefunguje prihlasovanie na webe, ze to nie je tvoja chyba, ale chyba prehliadaca + hladaj ako to osrat :rolleyes:
Ked raz stranka ma byt generovana dynamicky, pricom sa jej obsah s nacitanim meni, tak ju prehliadac nema co cacheovat :!:
to je jen otazka pristupu k dane veci. ja vim, co muj prohlizec dela, takze nebudu nikomu nadavat, ze nejede prihlasovani, naopak toto chovani vyuziju.
ad "chyba prehliadaca", kdesi jsem slysel: "It isn't bug, it's a feature" ;D myslim ze tady je to na miste.
na druhou stranu asi bych to udelal jako volitelne (coz myslim je) s tim, ze defaultne by se opera chovala jako standardni prohlizece (tj. necachovala, co "nema")
-
To, ze ty vies, ze sa tak ten prehliadac sprava neznamena, ze sa tak spravat ma a ze to vie (samozrejme, ze nevie) drviva vacsina n00bov, co si ho nainstaluju.
-
To nadmerne cache-ovani Opery je velmi velmi prijemne z hlediska uzivatele. Mam vice pod kontrolou zobrazovani stranek a pri vraceni necekam zbytecne na znovunacteni stranky, protoze Zpet zobrazi stranku z cache. Me to prijde logicke, ze to takto Opera dela a jak rikam, ze hodne prijemne, kdyz se pri vraceni nic netaha z netu, protoze to strasne zdrzuje.
Pokud se vam to nelibi, nastavte si v preferences tu cache jinak.
Ale o tomto jsme uz v tomto threadu hovorili v minulosti nekolikrat.
Mimochodem, znam zpusob v ASP.NETu, jak dokonce i Operu donutit, aby neCACHEovala stranky. Velmi prijemne pri programovani informacnich systemu, zaroven to funguje na vsechny prohlizece, nejen Operu. S vyjimkou Zpet, to samozrejme Opera bere z cache, jenze to vubec nevadi, jde o to, abyste se pri klikani v nejakych sestavach a editacich ja-nevim-ceho nedostavali na jakoby minule stavy po editaci.
-
Citace:
Původně odeslal howard
Mimochodem, znam zpusob v ASP.NETu, jak dokonce i Operu donutit, aby neCACHEovala stranky.
Mam jen dotaz trosku OT, ale co jineho ma spolecneho serverova cast jako je ASP.NET spolecneho s klientem jako je Opera nez ostatni? Bud prosim vic specificky.
-
Presne nevim. Ale staci napsat na zacatek ASPX souboru
Kód:
<%@ OutputCache Duration="100" Location="None" VaryByParam="none" %>
a pak ani Opera neCACHEuje. Samozrejme krome "Zpet".
-
Citace:
Původně odeslal howard
Presne nevim. Ale staci napsat na zacatek ASPX souboru
Kód:
<%@ OutputCache Duration="100" Location="None" VaryByParam="none" %>
a pak ani Opera neCACHEuje. Samozrejme krome "Zpet".
No jinak nez pomoci hlavicek popr metadat se to ovlivnit neda, takze by to chtelo vysniffovat.
-
Nevim, jak je to udelany, v HTML nic zvlastniho v HEADu krome VIEWSTATE neni. Mozna, ze to je nejak zarizene pres ten VIEWSTATE.
-
-
Opera 9.0 Weekly Build 8326
Jen je škoda, že není stále vyřešen ten bug s šířkami buněk v tabulce.
-
Opera 9.0 Weekly Build 8333
Tento build by už měl konečně řešit problémy se šířkami buněk v tabulkách.
-
tak jsem nainstalil 8333 a pri instalaci widgetu se me to zepta esi chci stahnout zip a pak to padne. A jinak se mi zda vic nestabilni nez 9tp2...
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
tak jsem nainstalil 8333 a pri instalaci widgetu se me to zepta esi chci stahnout zip a pak to padne. A jinak se mi zda vic nestabilni nez 9tp2...
Já jsem jí začal používat a musím říct, že je rozhodně stabilnější než 9 TP2. Já nevím co všichni máte s těma widgets, takové kraviny nepoužívám, takže mi nic nepadá kvůli tomu.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Já nevím co všichni máte s těma widgets, takové kraviny nepoužívám, takže mi nic nepadá kvůli tomu.
Widgety jsou zatim spis na ukazku nevyuzitych moznosti Operky. Nadsenci ted pisou jen kravinky typu kalendaru, kalkulacek, prekladacu a podobne zbytecnosti, ale je jen otazkou casu (a asi i stability Opery), kdy se tomu zacnou venovat i rozumni lidi a zacnou programovat take neco uzitecneho.
-
Opera 8.54 released...
-
Můj divný problém s operou :).
Objevil jsem takový problém, který mi dělají zkušební verze Opery 9, ovšem zajímavé je, že až po nahození vlastni konfigurace.
O co se jedná. Když vlezete na stránku www.danceradio.cz, můžete hned nahože vidět menu, pokud najedete na jeho poslední položku (nejvíce v pravo), otevře se vám menu. Pokud z toho menu sjedu zbuchne mi celá opera.
Je to velice zajímavé, divné je, že po základní instalaci mi to nedělá. Zkoušel jsem svoje nastavení nahazovat postupně a furt se to zdálo být OK, jenže dnes vlezu na danceradio a zase prásk. Fakt by mě zajímalo co to dělá.
-
Drive jsem pouzival Operu, ale posledni verze mi dost casto hodila chybu ze nemuze cist z pametoveho mista, tak jsem presel na FireFox a jsem velice spokojen.
-
Opera 9 Build 8348
Citace:
Changes in Opera 9.0 Build 8348:
* Fixed SVG context menu
* Attempt to fix Widget Cache crasher
* Fixed memory leak in Bit Torrent
* Fix for a log-on problem that would occur with some IRC-servers (namely Freenode) when the user id entered in the account (typically the users e-mail address) contained a period (.)
* Fixed problem with viewing non quick mail headers
* Several finetunings in the MSI installer
* Improved Widgets handling on Win98/win95
* Fix for windows not loading on restart when widgets are open
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8348m.exe
-
Opera + kerio a vetsinou neproleze zadnej bordel z www
-
Opera 9
...tak a je vonku dalsi release => Opera 9 Build 8359 :p
Citace:
Some of the changes:
* Fixed widget crash in in 16-bit/24-bit resolutions
* Fixed crash caused by corrupted language files
* Fix crash when resetting a form with a fieldset inside
* Fixed bug with some archive files opened blank
* Fixed bug where width calculation of images in Java-Script doesn't work
* Fixed flash crasher
* Fixed Bit Torrent crash and leak when resuming a torrent with one file missing
* Fixed a couple of memory leaks
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8359.exe
-
Jediná věc mě zatím od Opery odrazuje... nejede Tipcars.... Je mi jedno proč a kdo nedodržel jaký standard, prostě to nejede a nehodlám přepínat na další browser.... Doufám, že to ve finále vychytaj, jinak se mi Opera líbí více, než FF
-
Opera forever! Bez ni uz si internet nedokazu predstavit. Zadny problemy s kompatibilitou, pokud je dobre ovsem dobre napsanej zdroj, coz bohuzel ne vzdy byva...
-
Já sem teď přelezl z FF na Operu a rozhdně nelituju :-) Když si to člověk zkonfiguruje podle sebe, je to úplně super. Aspoň nemusí dohrávat 20 extensions jako do FF...
-
Opera 9.0 Build 8371 released :)
Citace:
Changes in Opera 9.0 Build 8371:
* Stability fixes.
* Save directory only reset to Download directory when Download directory is changed.
* Fixed viewing messages in GMail.
* "Cycle without showing list" now includes also minimized pages.
http://snapshot.opera.com/windows/o90w_8371m.exe
-
Tak jsem zjistil, že mi padání opery asi způsobuje Flash. Dělá to všude na stránkách, kde je nějaký složitější flash.
Dělá vám také něco podobného? Rád bych to nějak vyřešil.
-
Opera 9.0 Beta 1 :D
Citace:
Opera Software today announced the first public Beta of Opera 9. This version includes Widgets, small Web programs running in their own windows that are fun, easy-to-use and live on users' desktops. The Opera 9 Beta also features support for BitTorrent, a popular file downloading technology, in addition to an easy-to-use content blocker and thumbnail previews of tabbed sites. And yes, Opera remains available free of charge.
http://opera.com/pressreleases/en/2006/04/20/