mám Pioneera 108 a je tichý,
a k tomu Necu, teď jsem viděl recenzi na http://www.cdfreaks.com/article/214/1 a ta mechanika jim tam pálila na vše perfektně, kromě jednoho DVDRW z ní nevypadl špatný disk
Printable View
mám Pioneera 108 a je tichý,
a k tomu Necu, teď jsem viděl recenzi na http://www.cdfreaks.com/article/214/1 a ta mechanika jim tam pálila na vše perfektně, kromě jednoho DVDRW z ní nevypadl špatný disk
Tak z tych mechanik co si vymenoval zasa iba jednoznacne ten NEC 3540A :roll:Citace:
Původně odeslal Xander
Zvolil jsem toho pincka a zatim pohodka.
Zadny problem . Palil jsem akorat na TDK 8x a 100% kvalita v neru. Doba 8.19 minut. Verze Fw. je 1.17 uvidim az tam dam FW. 1.55. Paleni za LETU je pomalejsi cca 15 minut ale tu muze byt zpusobenu FW ci ctecku DVD(LG). Palil cca 4x(odpovida tech 15 minut). Zkusim jeste dat napevno 8x a uvidime. Mel jsem dano maximum v domeni ze trebas vypali vic.
Oproti NECu je relativne tichej. V tichosti na LG nema. Ale lepsi nez NEC urcite ano.
A co tak HP . Oplati sa kupit DVDRW napalku HP ? su dobre alebo ist radsej po tu NEC ?
Dakujem za radu.
HP je vždy OEM jiného výrobce, já bych volil asi něco jiného, Pioneer,Nec,LG a možná ještě posledního LiteonaCitace:
Původně odeslal Platon
Zalezi co od toho cekas.Citace:
Původně odeslal Platon
zda chces jen palit DVD tak urcite vem pincka nic nepokazis ma hodne dobrou podporu medii rekl bych lepsi nez NEC. Je i krasne tichej.
Co su to tie pincka ? neznam ten slang :oops:
PIONEER :-)Citace:
Původně odeslal Platon
Budu kupovat novou DVD-RW, zatím žádnou nevlastním, požadavky mám:
-tichý chod (sledování filmů)
-kvalitní čtení i zápis DVD (cd-rw mam)
-na rychlosti az tak nezalezi moc casto palit nebudu
-možnost aktualizovat firmware (tj. dobrá technická podpora)
Vyplatí se koupit s technolog. DualLayer? Ceny medií jsou dost šílené. (146,- za kus)
Vyplatí se koupit s technolog. LightScribe? Exisuje prakticky jen jedna palírna. (dvd stojí neco kolem 28 Kč,-) Což dost zužuje výběr.
Zatím mi padly do oka Asus DRW-1608P (made by Pioneer) a NEC ND-3520A nebo 3540, ale nakaždém je něco proti. Hlavne hluk a nemožnost regulvoat čtení nebo book type.
Nejoblíbenejší (na czechcomputer) se zdá býti stále LG SuperMulti GSA-4163B
Jaké je vaše doporučení?
kupil som nec3520a a som spokojny, rychlost citanie mozes regulovat s nero drivespeed. ;)
Citace:
Původně odeslal kudykam
tak ja ti doporucujem NEC 3540 (3520 asi uz nezozenies) alebo LiteOn 1693
LG 4163 - ma sice DVD RAM ale ak to nepotrebujes tak nekupuj lebo ta mechanika je uplne neschopna hlavne co sa tyka zapisu
dobry by este mohol byt aj novy PIONEER 110
Proč by nesehnal 3520?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30252
hmm no moze byt ze v czechomputeri alebo aj inde maju este nejake posledne kusy ale inak sa uz tazko zhana :-(Citace:
Původně odeslal Darth Maul
takze si ju asi rychlo objednam aby mi ju nahodou nevypredali :P
//edit oplati sa 3540 namiesto 3520?
Tak mě ještě napadlo co třeba Lite-ON SOHW-1673S nebo Lite-ON SOHW-1693S??Citace:
Původně odeslal kudykam
Citace:
Původně odeslal tomase
ono to je v podstate jedno ci 3520 alebo 3540 ale zda sa mi ze 3520 lepsie cita a 3540 zasa lepsie zapisuje
ale radim ti nekupuj ciernu verziu mechaniky
som videl na nete nejake testy a cierne NECy maju vraj horsiu kvalitu zapisu aj citania :o ja osobne mam tiez cierny 3520 a tusim pojde na reklamaciu lebo sa mi nejako zacina zhorsovat kvalita zapisu a aj grafy citania su dost mizerne :-(
Citace:
Původně odeslal kudykam
ako som v mojom predposlednom prispevku napisal tek LiteOn 1693 je tiez dobra mechanika so super kvalitou zapisu, podporou (cip mediatek) a super citanim hlavne poskodenych medii
1673 nema v podstate zmysel kupovat lebo nepodpouje DVD-R DL a stoji mozno o 50-100 korun menej a navyse uz sa da tiez iba tazsie zohnat podobne ako NEC 3520
hyde21 > uz som si objednal tu 3520A z CZC, ako ale docielim toho aby som nedostal ciernu? Na obrzku je biela, btw uz sa citim ako ked zenske kupuju auto - to zelene si prosim ;D
to stacilo napsat do poznamky,ne?Citace:
Původně odeslal tomase
no tak este je cas napisat to CZC, nova varka im pride az zajtra. Naozaj je cierna taka zla?
Pride mi to ako blbost, pretoze by bolo pre nich zbytocne nakladne robit 2 odlisne mechaniky len kvoli rozdielenj farbe panelu. Alebo mozes napisat cim inym to bolo ? .. proste mi to pride ako bludCitace:
Původně odeslal hyde21
Tak sem hod nejake linky kde sa otom pise, nech sme mudrejsi aj my ostatni :wink:
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
sakra nemozem ten odkaz najst ale viem ze to bol nejaky mini test alebo dokonca iba porovnanie ale bolo tam jasne ukazane ze cierna mechanika zapisala vzdy v horsej kvalite ako biela a aj horsie citala
napr. napalili medium na bielej a aj na bielej otestovali PI/PIF a otestovali to iste medium na ciernej a vysledok bol uplne katastrofalny ukazovala uplne vela PI aj PIF a nevedela ani precitat poriadne
uz sa ale vobec nepametam kde som ten test videl ale podla mna to musel byt nejaky strasne zly kus
ale ta moja mechanika sa mi tiez uz nejako nepozdava - kvalita zapisu je uz nic moc
Hyde21 - nehledáš náhodou tohle. http://web.quick.cz/wacko/nd3540a/index.html
Citace:
Původně odeslal Peter5110
:D :smoke:
presne to je ono diki moc
Taky se ještě nebízí poněkud starší LG GSA-4163B...Citace:
Původně odeslal kudykam
1) černá vs. bílá - nejspíš chytili horší kusCitace:
Původně odeslal hyde21
2) čtení - u vypalovačky jde především o zápis a čtení je vedlejší (pokud to není v barbone, tak doslova jen jako nouzovka) produkt. Co jsem měl možnost nahlédnout, zabírali se jen čtením. Hmmm...
3) ad tvoje mechanika - zkus tam vrátit oficiální firmware (viz Ricoh - i Imationy mám téměř tak dobré jako jsem publikoval, takže...).
1) to, co požaduješ by nejlépe naplňovala vypalovačka + DVD-ROM... :-/Citace:
Původně odeslal kudykam
2) mechaniku bez DL už stejně nekoupíš, ber to tak, že třeba se dočkáme lepších cen DL médií :-)
3) LightScribe - to je jako se čtením - máš vypalovačku na zápis nebo "potisk" médií? (já bych si zbytečně optiku nerasil čmáráním po médiu) Když už, tak si spíš kup printable média a tiskárnu, co umí (třeba Canony řady Pixma), budeš určitě spokojenější.
4) rozhodoval bych se podle kritéria "potřebuju DVD-RAM?" ano = LG 4163 (nebo 4165), ne = NEC 3520 (nebo 3540). Jestli máš rád adrenalin, tak si jdi klidně do toho LiteOnu...