obrabeni plexi uz je docela zmadnuty ale s tou medi jeste nemam zadnou zkusenost
jakou sirku drazky jsi zkousel? jakej prumer kotouce ?
Printable View
obrabeni plexi uz je docela zmadnuty ale s tou medi jeste nemam zadnou zkusenost
jakou sirku drazky jsi zkousel? jakej prumer kotouce ?
no , radil bych nehrnout se do toho horlive (nenakupovat strojni pilky), ale skusit s tim co mas, na dalku je tezko radit......... , osobne znam lidi co by to zvladli i pilnikem , ale znam i lidi co nedokazou zatlouci hrebik,Citace:
Původně odeslal Galaxi
proto , nejdrive skusit a az potom delat nejaka rozhodnuti.(stoji to i min penez)
skousel jsem od 0.5-1.1 mm prumer 18mm 1-17-ti brite vice mene uspesne i neuspesne. (hodne malo) ale konstrukce MK vice nedovoluje, jinak se delaji t frezy stopkove i o prumeru 50mm (nutno pouzit male otacky a dobre chladit / maly posuv)(treba HANAK Frystak/naradi a nastroje).
RADEK
Radku, kdy uz zacnes delat ty WB?? :-) potreboval bych WB CPU, WB GPU a WB Chipset.... na WB GPU bych mel svuj navrh.... 8-) slo by skoro o normal GPU WB ale byly by dva spojeny trubickama (ty by byly obtoceny kolem grafiky)....
Zdravim, ted si průběžně pročítám toto forum, vyjadřuji se tedy k věci která se probírá asi v polovině, proto se nedivte. Ja bych to potom už zapomel :-).
Bylo to o PVC hadickach, kdysi jsem měl na testování pro časopis *******, zapůjčen wather block aquacool. Používal jsem ho asi 3 tydne a dost jsem hozatěžoval hlavně extrémním taktování a velkými teplotami okolo 50-60 stupnu procesor voda asi tak 40-50 vic nez 50 nemela, a stalo se to ze jednoho krasneho dne se ozvala ne moc vyrazna rana, naklonim case a vydim jak z hadicky crci voda, hadicka se zlomila presne nad vystupující trubickou bloku. A to upozornuje jsem je neměl nikterak ohnute ci podobne. Proto bych videl jako nejlepsi pevnou instalaci do PC, a jako hadicky pouzit napriklad uzkoprofilove trubicky z plastu, ty co se pouzivaji napriklad na rozvod vody, jsou odolne proti extréném teplotám, dají se perfektně spojovat, problem je ten, ze musíte vodnika nainstalovat napevno. Videl a cetl jsem o tom na www.overclockers.com ale je to uz davno, nevim jak presne se zmeli trendy ale tale si myslim ze je to perfektni vychodisko.
řešení je jiné, místo pcv hadiček které měknou někde u 80°C, používat silikové které mají hranici použitelnosti do 180°C. (třeba z firmy www.gumex.cz)Citace:
Původně odeslal pulec7
Ma sice pravdu, ale kdyby jsi nekdy ty trubice videl, tak bys zmeni nazor. Na brigade jsem delal na stavbe a tam prave tyto trubice meli i s kolinkama a tak.. Fakt se me to hrozne libilo a dokonce me napadlo si jich par pujcit ;D dom a neco podobneho zkusit, ale nemam WC, tak by ani nebylo nacem :?Citace:
Původně odeslal eRTY
no šly by třeba použít plastové hadičky od firmy festo. ti mají kompletní program kolínek ,ventilů, atd....,je to sice pro pneumatické pohony a řízení. Co jsem viděl ruzné weby tak se to používá.ale problém je v ceně.přeci jen se to vyrábí v rakousku
Jasny diky za reakce, vyzkousim ty silikonovy, vim ze i aquacool zmenil typ hadicek, tak doufejme ze uz to nepraskne. Jinak shanim naky poradny dva vymeniky, pokud mate nekdo prebytecnej na prodej :-)), a hlavne jeste musim docist celi forum jestli jste se dopracovali k nakymu vysledku a bude mozny od vas nakej ten opravdu peknej kus vymeniku koupit :-)
A daji se silikonove hadicky sehnat v rozumnejsich balenich nez na Gumexu (preci jen 25 nebo 40 metru je na vodnika trochu zbytecny).
Dik
jasne-terba v gumexu ;D -nemusis kupovat cele baleni-proste reknes kolik ches.Ja tam prisel,,vratny mi rekl kam mam jit,zasel sem do kanclu a rek jim ze chcu tyaty hadice,jeden sel se mnou do skladu a poceste se mne ptal na co to chcu,jestli to je na vodni chalzeni do pc a jak takove vodni chlazeni funguje :-)Citace:
Původně odeslal Mirtex
tam už jsou naučený, už tam taky posílám lidi pěknou dobu ;DCitace:
Původně odeslal Wolferine
Velmi pekne dekuji za odpoved :lol: , ted tam pujdu delat ostudu osobne...
No , muj nazor je stale takovy, ze pvc staci.
Ja se asi proste nepoucim , jedu s tim uz vic nez rok a nic ( v pohode ).
Jde koupit kdekoliv v akvaristice, nebo se pouziva jako privod paliv k motorum a nic (proste v pohode).
RADEK
Ale samozrejme jak kdo chce.
2Mirectec & Pulec7:
Nemate nejaky odkazy s obrazkama jak tyhle plast. hadicky vypadaji, docela by me to lakalo zkusit nebo aspon omrknout. Predstava vyplavenyho kompu neni moc lakava :o
Jeste k tem silikonovym hadicim, dival jsem se do katalogu gumexu a moc se me tam libily ty silikonovy hadicky s opletenim ze skelnejch vlaken :drool: :drool: , jenomze pres 500 za metr je docela sila :o
nechce se mi procitat cela diskuze, zajima me, zda tu ma nekdo na prodej CPU blok za dobrou cenu, prosim SZ, dik
Nechtěl by mě někdo poradit jaké si mám koupiz best cerpadlo a za kolik dík :o
EHEIM 1048
Připojení hadic (Ø mm): 12/16
Výkon čerpadla v litrech: 600 l/h
Příkon:10 W
Rozměry v mm d x š x v: 147 x 75 x 118
Dopravní výška v m/vodního sloupce: 1,5m
Cena: 1995kč
P.S. Spokojenost nadevše..... :smoke:
Mockrát di děkuji. a děkuji i za to ze jsi tam pridal cenu. ;D
NZ
Cena neni zrovna mala, ale 1048 za to stoji..... :wink:
to mi je jasne ze to neni levna zalezitost 8-)
kdas to tak sectu tak by to melo hodit kolem 8000,- Kč
1.kvalitní čerpadlo
2.silikonové hadicky
3.výměník tepla
4.chldice na CPU GPU čipovou sadu možná paměti
no a je to mozna jeste neco navic ale to by si mel uvedomit kazdy sam. :lol:
Super usnadnil jsi mi spouuustu heldání
tož aj vyničky budou, enem je musim nafotit,dajta mi týden :wink:
zdravim ,,,
A co tohle ???
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/o...radiator03.jpg