A co, máš subjektivně pocit rychlejší odezvy systému?
Printable View
taky mam 4200+ a ted ho testuju na 2750 MHz na 1,35 V (def)
Krmim ho ORTHOSEM a teploty obou jader se drzi na 52 stupnich
Zizi
Tak po 11hod Orthos na 2574mhz a 1.325V jsem mu dal za uši a výsledek :
2970mhz a 1.4V naprostá spokojenost,myslím,že přes 3ghz půjde jak nic :)
no to len potvrdzuje, ze nahovno su cloveku draha doska, drahe pamate apod. ked ma smolu na procaky ako napr. ja :-)
Taky nechapu...prvni jsem zkusil tech 2750 na default,ale jak Johny XXl napsal,ze jede kolem 3 GHz ....musel jsem to zkusit taky.
Ale jelo to vcera jen hodinu na ORTHOS,tak to musim zkusit jeste prime a nejake testy....ale i tak je to fakt pecka.
Johny XXl ma lepsi chladic...ja mam ty teploty vyssi asi 2 stupne pri zatezi.
Jeste mi ukazuje jedno jadro vic jak druhe.
25 a 36 v klidu
Pri zatezi se to vyrovna a maji obe stejne
Zizi: taky gratuluju k tvojemu výsledku... asi máme štestí jinak ještě mám u sebe v okolí jednu X2 4200+ co davá vpohodě 3ghz. Asi poslední kusy jsou fakt povedený.
Jinak u mě zatím strop 280x11 = 3080mhz (1.425V)// 3ghz pokořeny.
Asi mi to nedá spát.... :)
Johny XXL: Nove zjisteni....maximum na default je 2,93 GHz
http://zahradni1157.wz.cz/sony/a64_2_93.jpg
no jak tak koukam na vase vysledky, nebylo by odveci zjistit co je pricinou, nejak se mi nechce verit ze je to pouze stesti pri koupi
Taky nevím,čím to je ale vím,že takový kousky mám v okolí 3co jsem kupoval sobě a známým a všechny dávají vpohodě 2.8-2.9ghz jak nic.Možná ty poslední kusy jsou fakt povedený.A nebo fakt náhoda. Třeba se ještě nějaký štastlivci najdou. :) Jinak dneska když bude zase chvilka času zkusím ho potrápit abych našel kolik má max frekvenci.
No chlapi, opravdu vam gratuluju k takovym skvostnym CPU. A taky trosku zavidim, 3GHz je u DC A64 uzasny vysledek, obzvlast s tak nizkym VCore.
EDIT: AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+ (Toledo)
CPU Speed: 2574.11 (234.01 x 11.0)
Revision: JH9-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 67C
TDP: 78.1 Watts[/QUOTE]
Možná je to vsuvka trošku mimo, ale procáky 4200+ by měly mít jádro Manchester a ne Toledo, co? Z toho mi plyne, že tohle by (teoreticky) mohla být ořezaná Toleda (na obrázku od Zizi je v CPU-Z jádro Toledo, ale jen 2x512MB cache), z čehož by mohly pramenit tyhle bezvadné výsledky :-)
No a nám ostatním nezbývá než tiše závidět (moje X2 4200+ jelo stabilně max. na 2600MHz)...
Aha, že by všechno jinak?
http://cgi.ebay.com/AMD-Athlon-64-X2...QQcmdZViewItem
http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict203770.html
Omluva že jsem needitoval svůj předchozí příspěvek! Popel na hlavu atd.
Tak abych nebyl pozadu :D
275x11 = 3025mhz 1.425V
Ked ste ich kupovali, tak bolo uvedene ze su s jadrom Toledo alebo Manchester?
Jak to tady pročítám, tak se začínám stydět. Jsem asi jedinej, kdo nemá ještě přetaktovanou X2, když koukám na ty vaše frekvence, tak jen zírám, to je paráda, kam to aš vyženete. :p
Já se zatím bojím jít do taktování, ještě jsem processor netaktoval, jen grafiku a nerad bych něco podělal. ;)
Ještě budu toto téma sledovat a nedá mi to a pustím se do toho taky. :-D ;D
Tak je zase trošku času na test a výsledek :
236x11 1.3V = 2596mhz 6hodin Orthos stable a furt jede. Jsem maximálně spokojený. Nechám ho tak 12hod ať mám uplnou jistotu stability. :)