-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE, Opera 9 beta2 OUT
Tak zmeny jedine k lepsimu, i treba vyhledavani pres CTRL+F konecne zvyraznuje hledany text atp. Jen tak dal :D
Doporucuju precist http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=128045
Hlavne konecne vim jak tvorit hledani na ruznych strankach, uz mam pridano imdb, csfd, seznam.cz atp. cool :)
-
Ahá, tak takhle to funguje i se správným kodováním češtiny. Tak to je opravdu brutální to přidávání vyhledávačů. Navíc jde použít i POST.
Já prostě už nevám, jak Operu vychválit :)
-
Jen malá připomínka k anketě, MyIE2 už se nějakou (celkem dlouhou) dobu nejmenuje MyIE2, ale Maxthon.
Jo, a používám Maxthon :-)
-
Používám operu, už dva roky, mám jí hlavně proto, že mi ze všho nejméně připomíná IE :oops:
ale "integrované" vyhledávače jako google a spol mě na ní asi baví nejvíc, zas mě na ní ale docela kaká, že třeba mejl na centrum.cz často nefunguje jak má a díky tomu to padá :-/
-
Citace:
Původně odeslal AXB
Jen malá připomínka k anketě, MyIE2 už se nějakou (celkem dlouhou) dobu nejmenuje MyIE2, ale Maxthon.
Jo, a používám Maxthon :-)
Sir yes sir, mas to tam ;)
-
Citace:
Původně odeslal Hnoj
mejl na centrum.cz často nefunguje jak má a díky tomu to padá :-/
Při problémech s přihlašováním pomůže jen vymazat cookies centra, to padání je zas nějaká nová chyba (od doby, co byly problémy s přihlášením, něco asi změnili), každopádně ten bug umí shodit (nebo vytuhnout) i FF, asi zas nějaký IE-only kód... Taky mě to štve, naštěstí to nemusím moc často používat, jen když se chci podívat, co mi seznam.cz přeposlal za spam, hlavně, že likviduje regulérní maily... ;-)
-
Narazil jsem na problémy s Operou 8.51 / 9 TP2
Instaloval jsem to na počítat mladý. Všechno vypadalo v pořádku, ale první mě překvapilo, že se nešlo přihlásit na můj web (Drupal.org CMS). Zjistil jsem, že se nedá přihlásit na žádný web, který jede na drupalu. Dělá to jakákoliv verze Opery, FF a IE funguje bez problémů. Zajímavé je, že u mě doma a ve škole to funguje. Zkoušel jsem Operu samo několikrát přeinstalovávat, šašit, ale pořád nic.
Další věc na kterou jsem narazil se týká jen verze 9 TP2 a to že na ní nějak nefungují zabezpečené stránky. Např. gmail a registrace na ICQ vůbec nejdou. Nechápu to, když jsem nainstalovat verzi 8.51, ve které to šlo a přes ní 9 TP2, tak to prostě už nejde.
Docela rád bych to vyřešil, kdyby mi někdo poradil, byl bych mu vděčen.
-
Citace:
Původně odeslal comm
Sir yes sir, mas to tam ;)
Super, dík. Teď určitě začnou Maxthonu přibývat hlasy, protože předtím byli všichni zmatení z toho starého názvu a nevěděli jak hlasovat :-)
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Narazil jsem na problémy s Operou 8.51 / 9 TP2
Instaloval jsem to na počítat mladý. Všechno vypadalo v pořádku, ale první mě překvapilo, že se nešlo přihlásit na můj web (Drupal.org CMS). Zjistil jsem, že se nedá přihlásit na žádný web, který jede na drupalu. Dělá to jakákoliv verze Opery, FF a IE funguje bez problémů. Zajímavé je, že u mě doma a ve škole to funguje. Zkoušel jsem Operu samo několikrát přeinstalovávat, šašit, ale pořád nic.
Další věc na kterou jsem narazil se týká jen verze 9 TP2 a to že na ní nějak nefungují zabezpečené stránky. Např. gmail a registrace na ICQ vůbec nejdou. Nechápu to, když jsem nainstalovat verzi 8.51, ve které to šlo a přes ní 9 TP2, tak to prostě už nejde.
Docela rád bych to vyřešil, kdyby mi někdo poradil, byl bych mu vděčen.
Mne se zas nejde prihlasit do phpMyAdminu 2.7... Proste se po odeslani formulare s prihlasenim otevre zas ta sama prihlasovaci stranka....
-
Opera 9 build 8219
Opera 9 build 8219
Citace:
The release of Opera 9 Preview 2 marks the start of a new tradition: The Weekly Builds.
Every week until the final version of Opera 9 is ready, we intend to ship a weekly updated version of Opera 9 on this blog.
http://my.opera.com/desktopteam/
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Např. gmail a registrace na ICQ vůbec nejdou.
Mně gmail jede (O9tp2)... žádný spešl nastavení nemám.
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Mne se zas nejde prihlasit do phpMyAdminu 2.7... Proste se po odeslani formulare s prihlasenim otevre zas ta sama prihlasovaci stranka....
to mi taky jede (na localhostu).
-
Mně to taky doma jede, ale mladý prostě ne, má to PC asi začarované :))
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Mně to taky doma jede, ale mladý prostě ne, má to PC asi začarované :))
To je obecne problem Opery... Mysli si, ze je inteligentnejsia ako Headers posielane serverom a META nastavenia stranok :rolleyes:
Hlavne kvoli tomuto som na Operu zanevrel...
-
No ja osobne pouzivam IE 6.0 s doplnkovym plug-inom MSN Search Toolbar, ktory mi doplnil tabed browsing, pop-up blocking, a dalsie funkcie, ale najlepsie na nom je funkcia Form Fill -> zadate svoje akekolvek udaje a ked pridete na stranku automaticky ich doplni po stlaceni prislusneho tlacitka, takisto sa tam daju uchovavat hesla na login pre hociktoru stranku. Dalej je tam funkcia na nahlad kompletnej stranky a nie len sekcie kde sa nachadzam + pri vyhladavani sa mi hladany vyraz zobrazuje v tom nahlade.
-
Zdravim,
mam pár dotazů ohledně Opery:
1) na FF se mi líbí, že je tam funkce "find as you type" - tedy, jakmile začnu mlátit do klávesnice, FF začne vyhleádvat výskyty toho řetězce (text/odkaz). Obdobná funkce je i v Opeře - dá se ji ale nějak přinutit, aby takto vyhledávala bez nutnosti zmáčknout . nebo / (tak to je tuším defautlně nastavené)
2) na Maxthonu se libí funkce "super drag & drop" (nainstalovanou ji mam i v FF), existuje funkční obdoba pro Operu? Něco sem vygooglil kdysi, ale to jednou fungovalo, podruhý ne :(
3) Nějaká definitivní alternativa k AdBlocku pro Operu je? Skrz nějaký plugin? Editace filter.ini a externí prográmku na jeho editaci nejsou dost "sexy" :-)
-
Co je treba v opere zkopirovat abych dostal personal bar (oblibene odkazy) do noveho mista instalace, pokud teda vynecham celou slozku PROFILE, ktera prenese i veskere nastaveni... Zkousim dalsi betu 9ky, ale kdyz zkopnu cely PROFILE tak mi nejedou widgets...
-
-
Tak jsem zpatky u 8.52, protoze 9ka mi na hodne strankach (vetsina for, vc. OC) zpusobi rozpad (pomuze jen reload), zkousel jsem ji nahodit i jako cistou instalaci a porad to same... (i na jinem pc) nekdy to najede dobre, nekdy spatne. Je videt, ze je to beta.
http://img134.imageshack.us/img134/395/oc2et.th.jpg
-
-
Ten problém který měla mladá s Operou, resp. těch více problémů vyřešila výměna síťové karty :eek:
-
Citace:
Původně odeslal Gappa
Zdravim,
mam pár dotazů ohledně Opery:
1) na FF se mi líbí, že je tam funkce "find as you type" - tedy, jakmile začnu mlátit do klávesnice, FF začne vyhleádvat výskyty toho řetězce (text/odkaz). Obdobná funkce je i v Opeře - dá se ji ale nějak přinutit, aby takto vyhledávala bez nutnosti zmáčknout . nebo / (tak to je tuším defautlně nastavené)
2) na Maxthonu se libí funkce "super drag & drop" (nainstalovanou ji mam i v FF), existuje funkční obdoba pro Operu? Něco sem vygooglil kdysi, ale to jednou fungovalo, podruhý ne :(
3) Nějaká definitivní alternativa k AdBlocku pro Operu je? Skrz nějaký plugin? Editace filter.ini a externí prográmku na jeho editaci nejsou dost "sexy" :-)
Mohl by mi někdo odpovědět na tyto otázky? :-)
-
Ad 3) Opera 9 TP2 už má plnohodnotný adBlock.
Ad 1) s nějakým nastavením to myslím jde, a ad 2) používám meny u pravého tlačítka.
-
-
Citace:
Původně odeslal PiT
To je obecne problem Opery... Mysli si, ze je inteligentnejsia ako Headers posielane serverom a META nastavenia stranok :rolleyes:
Hlavne kvoli tomuto som na Operu zanevrel...
mne to naopak plne vyhovuje. diky tomu, kdyz dam zpet, se vratim na stranku tak jak jsem ji videl a hned, ne, tak jak mi ji server znovu prezvyka za 2s. treba kdyz se odhlasim z nejakyho webu a pak si uvedomim, ze sem neco prehlid, hned se vratim... a kdyz chci znovu serverem prezvykat, dam Refresh. je to jen o zvyku
-
Citace:
Původně odeslal ripper
mne to naopak plne vyhovuje. diky tomu, kdyz dam zpet, se vratim na stranku tak jak jsem ji videl a hned, ne, tak jak mi ji server znovu prezvyka za 2s. treba kdyz se odhlasim z nejakyho webu a pak si uvedomim, ze sem neco prehlid, hned se vratim... a kdyz chci znovu serverem prezvykat, dam Refresh. je to jen o zvyku
Vysvetluj potom uzivatelom, preco im nefunguje prihlasovanie na webe, ze to nie je tvoja chyba, ale chyba prehliadaca + hladaj ako to osrat :rolleyes:
Ked raz stranka ma byt generovana dynamicky, pricom sa jej obsah s nacitanim meni, tak ju prehliadac nema co cacheovat :!: