takze prime porad drzi, ALE!!!!
ITE smartquardian ukazuje 1,45v, coz je cool, ale teplota je 54stupnu!!!!! coz tak nejak nechapu....
Printable View
takze prime porad drzi, ALE!!!!
ITE smartquardian ukazuje 1,45v, coz je cool, ale teplota je 54stupnu!!!!! coz tak nejak nechapu....
je asi zbytečný se ptát, když jsi ho dneska teda měnil, jestli jsi chladič nasadil dobře.. (?)
no daval sem ho uplne stejne jako na cpucka pred tim...tzn PORADNE :wink: , pasta je zalman, chladitko 7700alcu, jeste to radsi zkontroluju....
to musí blbě sedět, to já peru 1.625V a přes 50C v prime nelezu :-)
7700AlCu mam zrovna taky a CPU mam teď okolo 40°C ( čidlo, který mám strčený těsně k CPU sice ukazuje 36, ale v BIOSu a ve Speedfanu je to vždy o 3-4°C víc), aby ta teplota takhle vyskočila, je teda divný. Při zátěži mi nikdy nejde přes 50°C při 1,55V.
jj je to divny, ted jedu na 2500@1,39v a 47 to nepreleze....., mozna je tam nejakej sotek:), jinak ma tcasemax 63
cetls ten eagluv clanek na swh? v tomhle bych videl teda problem Tmax 63Citace:
Původně odeslal paik
necet, asi si ho ale prectu, vim asi kam tim miris, kdyz je tmax 63, tak nejakejch 54 stupnu je cigarko....ze :wink:Citace:
Původně odeslal Pavlis
jinak prime porad drzi, tzn 2500 na default, hodnota kolisa mezi 1,37 - 39,
OTcoz je v nastaveni biosu jen u asi u dvou nastaveni, jinak vdzy vcore drzi hodnotu....., taky imho divny, ale to dela dfi od zacatku takze to me netrapi..../OT
No skor tym naraza nato, ze cim vyssi TCM tak tym vyssi TDP .. precitaj si to a budes mudrejsi, a hlavne tu nevznikne zbytocny odpad.Citace:
Původně odeslal paik
Btw .. skade mas ten kusok ? TCM 63C je dnes viac ako neobvikla, takze gratulujem.
EDIT: jo pozeram ze mas 146ku .. tak to jo, tam je to celkom bezne, takze stahujem gratulaciu :)
No ale stejne, odkud mas pls tu 146? A postuj vysledky ... Diky DCitace:
Původně odeslal paik
Edit : Uz jsem to precetl jinde ze ho mas vlastne z LEVI ... Akorat by me zajimalo jestli by se vyplatilo doplatit tech 1600,- bez DPH a prejit z te me 144 na 2.8Ghz na 146ku ... koilk se tak z ni da asi vybusit ... odhaduji tak 2900GHz a to se myslim nevyplati ne ?
Ne nevyplatí, to je jak si kupovat lepší paměti, aby si měl lepší časování, ale ve hrách se to stejně pořádně prd projeví. Ty nejlepší kusy co si vesele jedou na 3.4Ghz a výše, o tom si můžeme nechat tady zdát.Citace:
Původně odeslal danikd
uz to mam prostudovany, takze to vidim na ty prihratejsi tranzistory :wink: nj, ale 63 stejne nikdy neprelezu, nejspis se ani nepriblizim....
Hlavne napis co jsi z nej dostal ...Citace:
Původně odeslal paik
ja ho vejs nez je podpis netestoval, protoze VELICE pekne zatapi:))ALCUcko ma co delat aby ho udrzelo na tech 54stupnich :lol:
urcite nema smysl prechazet kdyz jedes na 2,8 navic ti urcite tak NETOPI :!:
Asi nema, obetuji to radsi na novy case a vodnika ... Jinak me topi pri 1,6V na 52st. pri primu ...Citace:
Původně odeslal paik
PS : Vim ze to sem nepatri, ale bojim se hlasitosti te vodni pumpy ... ma to nekdo ... jak to je hlasite ? Nejaky ten Eheim ...
Napiš Pavlovi Kunclovi, ten ti řekne o EHEIM svoje zkušenosti a rady :-)Citace:
Původně odeslal danikd
ICQ 213894713
Hlasitosti se neboj, jenom se to musí podložit a jsi v klidu.
Sice OT, ale ja jsem s hlasitosti 1048 velice nespokojen. Uz mam treti :( Nebo jsem moc narocny....Citace:
Původně odeslal Spajdr
já jsem si připlatil a koupil EHEIM HPPS Plus (12V), je výkonnější a tišší dokonce jak 1046!!Citace:
Původně odeslal neGryk
k těm teplotám:
já mám TcaseMax 65°C a topí fakt jak dobytek, při 3G bych to vzduchem neslyšně asi fakt neuchladil :) a ani se teď už nedivím, když má cca 2x větší spotřebu než ty nový kousky s 55°C :roll:
tak skutečne musim poděkovat za tip DOC_ZENITHovi, protože tudy zřejmě vede cesta, pokud vám někomu nejde zvednout FSB a přitom komponenty by to tzv. "měly dát". Musí si člověk s těmi pamětmi hrát a hledat optimum. Já díky tomu pokročil hned o celých 20 na FSB(!!), tzn. z 2520 na 2700MHz!! Sice to ještě není optimální, protože compik občas najede až po pár restatech, ale.. ono už se to poddá.. :)
Zvýšení Read Preamble o 1 a Max Async Latency o 2
http://img103.imageshack.us/img103/2002/cpuz35to.png
S tim Read preamble nevim, nevim. Ja tam mam na default 7 a jakakoliv zmena nahoru nebo dolu = ani nenajede BIOS. Zrejme bude hodne zalezet na konkretnich pametech...
To Hurvajs: To se tezko podda, jestli chces mit jistotu, dej dolu multiplikator ... a uvidis ...
99 procent desek s NF4U co jsem delal da 300 FSB v pohode.
tak i ja pridam info.
1) DFI-LP4-UT-D mi spatne v "AUTO" rezimu nastavuje pameti - nastavi je na 2,5-3-2-5@200MHz (SPD uvadi 2,5-3-3-8@200Mhz) - nez jsem si toho vsiml, nedostal jsem se pres 2500MHz (313*8, pameti pres delicku na ~200MHz)
2) 300Mhz je vazne v pohode, ted jedu 325 * 8 = 2600MHz :idea:
edit: procik klasika CABNE@55°C, 40. tyden :?
To svaca: mas pravdu, nechce se mu.. At s tema 2 hodnotama sachuju, jak chci, tak se 300*9 se do Win dostanu az po nekolika restartech a i tak mi Win zatuhavaj, pokud spustim neco narocnyho. Jisty bod u me je 280*9 (2520). Zkusim si jeste pohrat s tou 8x.
Aky mas zdroj?Citace:
Původně odeslal Hurvajs