-
Re: DFI LanParty NF4 serie - potrebuji pomoc
Zdravim nevite prosim nekdo, zda jde u desky dfi lan party nf4 sli-dr expert pripojit graficka karta pcie16* na spodnejsi slot aby mela sirku sbernice 16* a ta vrchni 2*, jelikoz v manualu je na str.79 nakresleno pripojeni na vrchnejsi slot, dekuji za odpoved.
LOBO 1
-
Citace:
Původně odeslal
LOBO 1
Zdravim nevite prosim nekdo, zda jde u desky dfi lan party nf4 sli-dr expert pripojit graficka karta pcie16* na spodnejsi slot aby mela sirku sbernice 16* a ta vrchni 2*, jelikoz v manualu je na str.79 nakresleno pripojeni na vrchnejsi slot, dekuji za odpoved.
LOBO 1
IMHO nejde. Desku mám a jede to buď 16-2 nebo 8-8...
Btw, proč ten tučný font? Nějaký důvod?
-
nerikejte mi ze nejake debilni jetway desky, nebo biostar senzor open case maji a DFI ne :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
-Ja8k1-
nerikejte mi ze nejake debilni jetway desky, nebo biostar senzor open case maji a DFI ne :mad:
k cemu je dobrej senzor open case?
podle me je uplne zbytecnej
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
k cemu je dobrej senzor open case?
podle me je uplne zbytecnej
Přesně tak, dobré je to leda pro sběratele "features"...
-
ale koupil sem si chladic na north bridge a jde nainst jen pri grafice v dolni pozici tak abych ho mohl poslat co nejdriv zpatky jo a dikec za odpoved:cool:
-
Koupil jsem si AMD X2 4200+ a s oficiálím BIOSem mi počítač nenaběhl dál než do POSTu na defaultní nastavení by SPD (MB DFI LanParty nF4 Ultra-D).
Tak jsem tam šoupnul ten BIOS 704-2BTA a zdá se, že na default to chodí, jde mi na RAMkách nastavit i 5-2-2-2-1T a jdou nastavit propustnost větší než když jsem měl Venice.
Mám ale jeden problém. Nejde mi soft reset: když jsem v MemTestu a tam Esc (reset), tak MemTest skončí, monitor zčerná ale komp nenastartuje, musím zmáčknout na RESET na case. Totéž to dělá, když dám z Win Restartovat (opět musím zmáčknout RESET na case).
Co s tím?
- - - - - -
EDIT: No občas se stane, že když to nechám opravdu hodně dlouho, tak to nakonec pípne a počítač naskočí, ale doba vyčkávání je zcela neúměrná
-
Citace:
Původně odeslal
LOBO 1
ale koupil sem si chladic na north bridge a jde nainst jen pri grafice v dolni pozici tak abych ho mohl poslat co nejdriv zpatky jo a dikec za odpoved:cool:
Pokud nemáš neakou uplně top grafiku ala 7900GTX/X1900XTX apodobne tak by ti PCIe 8x mělo vcelku stačit aniž bys degradoval výkon. Blbý je ale pak to že pod grafiku uz se snad ani nic nevejde.
-
Citace:
Původně odeslal
Tantalos
Přesně tak, dobré je to leda pro sběratele "features"...
NO HELE MIT TO NA SVEM KEJSU A MIT TO NA DESCE, TAK SI TO ZAPOJIS TAKY NE? SPISE NEZ NEJAKE RADOBY CHTRE PRIPOMINKY MI REKNETE JESTLI TO TAM JE NEBO NE A POKUD NEVITE, TAK SE RADEJI NEVYJADRUJTE ANO?
-
Citace:
Původně odeslal
-Ja8k1-
NO HELE MIT TO NA SVEM KEJSU A MIT TO NA DESCE, TAK SI TO ZAPOJIS TAKY NE? SPISE NEZ NEJAKE RADOBY CHTRE PRIPOMINKY MI REKNETE JESTLI TO TAM JE NEBO NE A POKUD NEVITE, TAK SE RADEJI NEVYJADRUJTE ANO?
Ne, stejně jako mám na své klávesnici CAPS LOCK a nepoužívám ho... :rolleyes:
-
mam maly problem - kdyz je mb mimo case, tak vse beha ok ale pri montazi do case a neni to prvni moje smontovane pc tak mi u dfi sviti vsechny ctyri svetilka a nenabootuji
je to kvuli zemi??? a jak resit? zitra mam pc vratit, dost lapalie
EDIT: vyreseni diky svacovi: "v case je treba nejaky kratas, neco se dotyka zaspoda, nebo je kratas v dratkach od case (reset, poer, atd)" a taky byl - bylo to jednim sroubkem pro pripevneni mb k case - byl tam navic a po vymontovani vse beha ok :-)
-
Mam obdobny problem, akorat ze se misto 4 sviticich diod dostanu na 3 tj. CPU detected, a po x minutovym cekani to skoci na 2 diody tj DRAM detected a tam uz se to kousne. Nevite co s tim? P.S. bocni kryt je odkrytej a chladim vodnikem.
-
DFI LanParty nF4 Ultra-D
Zdravím,zkoušel někdo poslední verzi biosu pro DFI LanParty nF4 Ultra-D?
-
Re: DFI LanParty nF4 Ultra-D
Citace:
Původně odeslal
martan206
Zdravím,zkoušel někdo poslední verzi biosu pro DFI LanParty nF4 Ultra-D?
no mozna ze ano, ale zalezi na tom kterou? ono tech poslednich je docela dost.. zalezi ktrou tim konkretne myslis:)
-
Myslím LPUTNF4ULD0406 pro čipy 49LF040B ze dne 6.4.2006.Existují i novější?Původní mám ze 14.11.2005
-
Jaký je momentálně nejlepší bios na tuhle desku? Jsem si jí pořídíl tak mě to zajíma.
A ještě mám jeden problém mám paměti Kingston HyperX 3500AK2 1024MB Dual Channel Kit CL2.5 a nemůžu se dostat víc jak FSB 200 MHz = paměti 200 MHz (DDR 400) -- synchronní frekvence FSB s pamětma.Pokud paměti dám na 166mhz tak to jde FSB vpohodě nahoru. :( Děkuju za rady nebo zkušenosti s touhle deskou a pamětma... Na MSI mi ty paměti šli vpohode 235Mhz :(
EDIT : Tak problém s pamětma vyřešený výmenou za
Corsair DIMM 1024MB DDR 400MHz TwinX1024-3200C2 a už to jede jak má. HURÁ.
-
Já nakonec šel do verze LPUTNF4ULD0406 ,ale musíš mít čip 49LF040B a spokojenost.Měl jsem problémy s pamětmi ve žlutých slotech a tenhle bios to s přehledem vyřešil :-)
-
Citace:
Původně odeslal
martan206
Já nakonec šel do verze LPUTNF4ULD0406 ,ale musíš mít čip 49LF040B a spokojenost.Měl jsem problémy s pamětmi ve žlutých slotech a tenhle bios to s přehledem vyřešil :-)
Tak nakonec jsem nahodil tenhle bios a spokojenost N4D704-2BTA.
Fakt supr deska,nelituju tech počátečních problému...
-
Dosku mam asi tyzden, medzitym sa mi asi 3x stalo, ze nenabehla, zostanu svietit 3 led a pc dalej nestartuje. Staci potom pc vypnut alebo restartnut a vsetko bezi v pohode. Tiez mi parkrat nenabehla myska (usb).
Tiez sa chcem spytat ohladom OC procesora. Na starej doske (epox) som v pohode fungoval s kombinaciou 250x11 (ram na 166MHz), s dfi sa dalej ako 230x11 (ram na 180MHz) nedostanem. System sa potom neustale dookola restartuje. Na doske je posledny oficialny bios.
-
Citace:
Původně odeslal
dzupo
Dosku mam asi tyzden, medzitym sa mi asi 3x stalo, ze nenabehla, zostanu svietit 3 led a pc dalej nestartuje. Staci potom pc vypnut alebo restartnut a vsetko bezi v pohode. Tiez mi parkrat nenabehla myska (usb).
Tiez sa chcem spytat ohladom OC procesora. Na starej doske (epox) som v pohode fungoval s kombinaciou 250x11 (ram na 166MHz), s dfi sa dalej ako 230x11 (ram na 180MHz) nedostanem. System sa potom neustale dookola restartuje. Na doske je posledny oficialny bios.
Nedával bych tam poslední oficiální bios, ale již zmíněný 2BTA. Je stabilnější a umožňuje taky mnohem lepší OC. K těm pamětem, zkus je hodit do druhých slotů , příp. jim přidat víc šťávy.
-
Tak som prisiel zrejme na chybu, problemom boli Kingstony. Pri pouziti tychto ram (samych alebo v kombinacii s PQI), som nemohol fsb zvihnut viac ako na 230, pri pouziti iba PQI to ide stabilne na 255x10,5 (ram na 166MHz), cize cpu na nejakych 2677MHz.
Predpokladam, ze Kingstony boli na vine aj pri nebootovani systemu.
2BTA bios problem s Kingston neporiesil.
Je vhodne pouzit v tejto doske 4x512MB RAM?
-
4x 512 MB ram neni idealni, pobezi potom "jen" na 333MHz. Nevim, jak to bude ale pri OC - hovorim o "default" konfiguraci.
-
Tak som si v praci vymenil Kingstony za lacnejsie VDaty, zatial je to ok. Konecna frekvencia pamäti po OC je 206MHz. Mozno daju este viac. Akurat idu v rezime 2T.
Neskusal niekto u tejto dosky pamäte DDR 500MHz PC4000 A-DATA Extreme Edition Vitesta RETAIL BOX? http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr...nel-d63341.htm
-
Mam este mensi problem s utilitou Smart Speed. Z cd od dosky (vid. podpis to neslo ani nainstalovat), zo stranky s podporou som si to teda stiahol znova.
Aplikacia sa sice nainstaluje a spusti, no dost casto ma problem so zobrazenim teploty a ostatnych parametrov, pricom napr. v evereste tieto hodnoty v pohode zistim.
http://img54.imageshack.us/img54/6664/smartcpuxz8.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
dzupo
Mam este mensi problem s utilitou Smart Speed...
Není to poprvé, co SW dodaný s deskou či nějakým jiným kusem HW nefunguje. Raději bych používal jiné a osvědčené utilitky. SpeedFan apod.