-
Re: ATI Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
Neviem či sa to tu už preberalo, ale kto nakúpil Powercolor 4870 1GB verziu klasickú a kombinuje ju s Vistami 32bit + zmenou referenčného chladenia za iné bude mať problém. Po zmene chladiča za AC Accelero S1 rev2 + vetrák 120mm a nainštalovaní ref. ovládačov (musel som nahodiť ref. od Powercoloru 8.8 nakoľko z ATI stránky mi vypisovalo, že nevie nájsť inf súbor) príde do cca 10s nabootovania do Vist tvrdé BSOD. Som sa natrápil až došiel k tomu, že stačí mať na RPM konektore na grafike nahodený RPM kontakt z hociakého aktívneho ventilátora. Akonáhle tam ten kontakt má (ja som tam pichol RPM káblik žltý z vetráku, ktorý je na Accelere) tak ihneď BSOD zmizne a je po probléme...dosť zaujímavý systém...a kope nervov okolo kým som na to prišiel.
-
Test téže karty s novějším BIOSem, jaký už by měly mít produkční a u nás prodávané karty:
http://www.extrahardware.cz/je-sapph...70-toxic-tichy
Citace:
Původně odeslal
no-X
-
Recenze HD4830:
prosím moderátora o doplnění "HD4830" do názvu threadu, díky
//ed: AMD sent HD 4830 samples to reviewers with missing shaders
-
-
Rovnaky problem ako mal Gabo na vistach, je aj pod XP na 4850 Sapphire. Pokial niesu otacky pc sa restartuje pripadne BSOD. Stacilo povodny ventilator prilepit na kartu z druhej strany a ono to funguje. Dnes osobne odskusane.
-
Ma niekto skusenosti s pretaktovanim HIS HD4850 IceQ4?
Ja som z 625/1986 dostal 690/2186, ked dam pametiam vecsiu frekvenciu, hadze to artefakty (v crysis), ale inac otacky v klude cca 900rpm, takze je nepocutelna, v zatazi 1400rpm a tiez ju nepocut:o teploty v klude 48C, 50C, 52C podla everestu, v zatazi viac fuka ventilator a teploty maju o cca desat stupnov viac...
Kupoval som ju cez slovensku webstranku za cca 5200sk...
-
Pekny takt na tej HIS. Ja ju mam tiez, ale nejaka nepodarena je:( Skusal som z nej nieco dostat, ale podarilo sa mi len 654/2070 :( Inak teploty mam okolo 56° v klude/70° v zatazi. Vetrak bezi pri 70° na cca 1800 otackach a je pocut. Ocakaval som od nej trochu viac,kazdopadne som sklamany z tejto karty.
-
ja mam Gainward 4850 dual slot cooler nieco strasne hluk jak svina ale uz tam mam accelero S1 a je to paradicka teploty v zatazi 60°, 2d 38° oc je je max 715/1100 ale v stalekerovi to pada max 705/1100 takze celkom pohodicka za 4600 aj s S1 dasa ;)
-
Citace:
Původně odeslal
UnderT
Pekny takt na tej HIS. Ja ju mam tiez, ale nejaka nepodarena je:( Skusal som z nej nieco dostat, ale podarilo sa mi len 654/2070 :( Inak teploty mam okolo 56° v klude/70° v zatazi. Vetrak bezi pri 70° na cca 1800 otackach a je pocut. Ocakaval som od nej trochu viac,kazdopadne som sklamany z tejto karty.
Tak to divne, dve rovnake karty, to by som na HIS nepovedal, tak to vlastne mozem byt este rad... :o
no mne dole vpredu fuka do skrine 120mm ventilator scythe/1200rpm, vlastne rovno k ventilatoru grafiky a taky isty ventilator vzadu nad kartou vyfukuje, to by mohol byt tiez dovod nizsich otacok mojej karty pri zatazi...
inak ku karte som dostal cd s drivers 8.7, no stiahol som z netu 8.9 a nainstaloval tie, a taktoval som to priamo v ati catalist control center, nic ine na taktovanie nainstalovane nemam...
-
To skor ja som dostal podpriemerny kus, ale ktovie ako sa im vydarila tato seria.
Ja som to taktil cez Riva tuner, ma jemnejsie nastavenie mhz. Dnes som to skusal vyladit ale dostal som sa len na 655/2060. Musel som ist dole s RAM lebo som mal problem s artefaktmi v 3DMarku. Inak kartu mam v druhom PCIE slote (bezi 8x) lebo do prveho sa mi nezmesti kvoli ata disku s ktorym nemozem hybat, lebo doska ma len 1 ata radic a ja mam este ata mechaniku:(. Takze grafika je na spode skrine, fuka na nu 8cm vetrak s cca 1000ot., ktory nasava vzduch cez disky(avsak disk ATA je nad vetrakom, kvoli vyssie spomminanemu problemu a druhy SATA zase pod vetrakom, lebo by sa tam nevosla grafika,inac som to nevedel zapojit).
-
Asi hloupy dotaz, ale vybiram novou grafiku a napadl me bud PALIT XpertVision Radeon HD4850 + Accelero S1 rev2. + Arctic-Cooling Arctic Fan 12PWM, 120x120mm. Pujde na ne napasovat ten chladic (dle informaci v obchode by mel, ale radeji se ptam zde).Teplovodiva pasta v baleni hadam neni ze?Dekuji!
-
urcite tam pujde. jinak chladic obsahuje super pastu takze tu uz nepotrebujes:)
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Teplovodiva pasta v baleni hadam neni ze?Dekuji!
pasta uz je nanesena na tom Acceleru z vyroby ;)
-
-
Příjemná zpráva: HD4830 testovaná na ComputerBase.de neměla 560SPs, ale jen 480SPs. Dnes byl vydán nový test s plnohodnotnou (640SPs verzí) a výkon je minimálně o 10% výše :-)
http://www.computerbase.de/artikel/h...formancerating
-
ASUS EAH4850 MATRIX/HTDI/512M
Jsem velmi zvědav na testy :-)
-
http://madworld.sk/pcshop/index.php?c=77&p=335
tiez ma velky dvojslotovy chladic vyfukujuci von teply vzduch,medene headpipes, zakladny takt 625/1986, automaticku regulaciu otacok a mne sa ju podarilo pretaktovat na 690/2186... moj kus je aj tichy, ale to moze zavisiet aj od teploty v skriny, teda aky tam je prievan - potom tkarta nepusta ventilator naplno, a teploty v zatazi su do 70C (v klude cca 55C)
-
Myslíte že moje 512MB Sapphire 4850 Toxic utáhne hry na 24palc.monitoru, tj.v 1920 x 1200 ? Nebo se mám raději poohlédnout po 22" ?
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
Myslíte že moje 512MB Sapphire 4850 Toxic utáhne hry na 24palc.monitoru, tj.v 1920 x 1200 ? Nebo se mám raději poohlédnout po 22" ?
Na toto rozlisenie by skor bodla 4870...
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
zalezi jake hry. Moje 3870OC GRID, DeadSpace, Stalkera ani FC2 v tomto rozliseni na vyssi detaily ani nahodou neutahne. HD4850 je sice trochu rychlejsi, ale neveril bych ze to zvladne. Pokud ti staci strategie (C&C atd), tak tam 1920*1200 jde bez problemu.
PS: jsem asi slepej, ale v Gridu a FC2 nevidim pri hrani rozdil mezi 1920*1200 vs 1440*900 (obe 16:10). V DeadSpace (kde casto stojim a bojim se) uz rozdil jde trochu videt.
-
-
-
Tak poprve v zivote musim rict, ze ATi sux... Poprve v zivote sem nasel situaci, kdy jejich drivery bezpodminecne a vzdy nahodi BSOD, konkretne za to muze "system32\DRIVERS\atikmdag.sys" pod Vista x64 SP1. Jakmile zrusite streaming textur ve Warhead, tak velikost pameti, ktere si sosne roste zrejme vic, nez kdy v ATi pocitali (2.5GB+). Hra sice bezi i tak na 4GB krasne plynule, ale jakmile z ni zkusite potom vyskocit, tak se pokazde setkate s BSOD ukazujicim na vyse zmineny modul a nasleduje tvrdy restart. Kdyz k tomu pripoctu problemy s BIA:HH a FC2 pred druhym hotfixem, tak opravdu od R9800 nepamatuju takove problemy. Pricemz bych rekl, ze cim vic lidi karty ma, tim budou drivery odladenejsi... S X1900 neco takoveho nepamatuju.
-
Ale o tom přeci každý ví. X1xxx řada, u tý trvalo ehm rok než se zbavila problémů (tim myslím kritickejch, a X1xxx řady měla u ATI pověst nejlepších driverů, s příchodem R600 to šlo rapidně dolů) A tehdy ATI dělalo drivery jen pro NT5 a stejně byly problémy. Teď dělá drivery pro NT5, Vistu 32 a Vistu 64 - 3 nezávislý systémy, jo, vlastně 4, občas vyjdou i pro XP64.
Z toho jsou jednoznačně nejhorší ty pro Vistu 64, ale Nvidie na tom neni taky nejlépe, tento systém je z dnes rozšířených asi nejhorší, pokud ti jde o herní výkon a bezproblémový chod grafiky.
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Ale o tom přeci každý ví. X1xxx řada, u tý trvalo ehm rok než se zbavila problémů (tim myslím kritickejch, a X1xxx řady měla u ATI pověst nejlepších driverů, s příchodem R600 to šlo rapidně dolů) A tehdy ATI dělalo drivery jen pro NT5 a stejně byly problémy. Teď dělá drivery pro NT5, Vistu 32 a Vistu 64 - 3 nezávislý systémy, jo, vlastně 4, občas vyjdou i pro XP64.
Z toho jsou jednoznačně nejhorší ty pro Vistu 64, ale Nvidie na tom neni taky nejlépe, tento systém je z dnes rozšířených asi nejhorší, pokud ti jde o herní výkon a bezproblémový chod grafiky.
Tak ja psal, ze to u X1900 nepamatuju, protoze tam sem opravdu nemel jedine BSOD zpusobene driverama a to sem ji mel od prvniho dne, co vysla, az do nedavne doby.
Co se tyce Vista64, tak vzhledem k tomu, ze lepsi 64bit OS(na hry) se sehnat neda, by to mel byt naopak nejodladenejsi system. Paradoxne Crysis i Warhead v DX9 modu pod nim bezi RYCHLEJ nez pod XP SP3 a to po vsech strankach.(vic sem netestoval) Takze je opravdu skoda, ze nemaji drivery, ktere by na nem bezely bezproblemove, protoze XPckum s 2GB adresovaciho prostoru pro uzivatelskou aplikaci uz silne dochazi dech a jina cesta nez 64bit neni.