Re: nVidia GeForce 8800GTX/GTS
a mužeš hrat třeba 5 let ne jako je to u PC že každy rok koupiš novou grafiku a za 2 roky je z toho herka:rolleyes:
tak mi má koncem týden dojít new 8800GTX od asusu. chtěl bych se zeptat jestli zatím co je na světě nemáte nějaké postřehy jaké forceware sou pro ni nejlepší atd.
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
tak mi má koncem týden dojít new 8800GTX od asusu. chtěl bych se zeptat jestli zatím co je na světě nemáte nějaké postřehy jaké forceware sou pro ni nejlepší atd.
Myslím že 97.02, s ostatními verzemi bys to asi nerozjel ani :D
Např. ty ovladače co jsou u Asusky na CD, kartu ani nenajdou.
JJ díval jsem se že na 8800 ještě moc forcewarů není a tohle bude asi jediná volba. každopádně se nějakých dalších dočkáme a sand to i zvedne ještě o kousíček výkon.
dál bych se chtěl zeptat jak moc topí ten větší čip na kartě (nemyslím samozřejmě jádro) nevím na co je. chtěl bych tam hodit vodníka ale nevím jaký pasiv na něj hodit. k čemu vůbec ten čip slouží?
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
k čemu vůbec ten čip slouží?
I/O procesor starající se o veškerý datový provoz, který nejde přes PCIe sběrnici.
Ještě mě lidi tak napadlo jestli mě bude vůbec na GTX stačit zdroj. Mám značkový enermax 480W. má na 12V větvi 32A.
Procesor AMD opteron 170(obdoba X2 4200+) na 2600Mhz
Dva disky, nějký osvětlení, 5 fukarů, vodní čerpadlo, dvě mechaniky a LCD informační panel.
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Ještě mě lidi tak napadlo jestli mě bude vůbec na GTX stačit zdroj. Mám značkový enermax 480W. má na 12V větvi 32A.
Procesor AMD opteron 170(obdoba X2 4200+) na 2600Mhz
Dva disky, nějký osvětlení, 5 fukarů, vodní čerpadlo, dvě mechaniky a LCD informační panel.
Myslím, že v rovnoměrné zátěži zvládne, ale trochu bych se už bál nějakých peaků...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
nějakých peaků...
ehmm čehože? jako výpadků? nevím co to slovo znamená
jo a ještě jsem zapoměl dodat že mi na tom doteď jelo 2x 7900GT v SLI a bez problémů i při OC.
nevíte co žere víc? jestli 2x 7900GT nebo 8800GTX
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Peak = vrchol, tady mysli okamziky, kdy najednou odbira hodne zarizeni svoje maximum = vznikne vrchol odberu systemu a muze to pretezovat zdroj. Nicmene ja bych se se 480W Enermaxem nebal ani toho, melo by to byt OK pokud nebudes grafiku taktit.
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
jo a ještě jsem zapoměl dodat že mi na tom doteď jelo 2x 7900GT v SLI a bez problémů i při OC.
nevíte co žere víc? jestli 2x 7900GT nebo 8800GTX
http://techreport.com/reviews/2006q4...power-load.gif
Citace:
Původně odeslal
Haste
Peak = vrchol, tady mysli okamziky, kdy najednou odbira hodne zarizeni svoje maximum = vznikne vrchol odberu systemu a muze to pretezovat zdroj. Nicmene ja bych se se 480W Enermaxem nebal ani toho, melo by to byt OK pokud nebudes grafiku taktit.
.....no to vies, ze ju taktit vobec nebude. Inac, ale vobec nechapem prechod z 7900GT SLI na 8800GTX
Citace:
Původně odeslal
radone
.....no to vies, ze ju taktit vobec nebude. Inac, ale vobec nechapem prechod z 7900GT SLI na 8800GTX
Proč nechápeš?
Ono když má člověk 20" LCD s rozlišením 1600x1200 tak se snaží aby mu všechny hry jeli v poho na takové rozlišení a to už bohužel 7900GT SLI v nějakých hrách nedávalo. Když se ale podívám na testy GTX tak ta si z tímhle rozlišením poradí podstatně lépe. Navíc se mi v PC uvolní trošku místa :)
Tak leadtek dorazil, hned jsem omrknul odpor a oproti 68C na Asusce je tady 18C.
tak dnes si nesiem domov MSI 8800GTX, menim to za 7800GTX a som zvedavy ako to bude slapat. Upgrade procesoru, dosky a ramiek musi pockat na januar :D
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Tak leadtek dorazil, hned jsem omrknul odpor a oproti 68C na Asusce je tady 18C.
juuuuuuuu ty mas leadtek, please nahod vysledky, co hlucnost ?
Teploty a hlucnost vsech karet od ruznych vyrobcu jsou o par stranek zpet.
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=465
XFX GeForce 7900GTX Extreme Edition
http://www.xfxforce.com/web/product/...ationId=185643
675/1700Mhz default takty, jenom nevím proč paměti jedou níže než u klasické GTX verze.
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Nemaji agresivnejsi casovani?
nevíte o nějakých výsledcích co se týče výkonu těhle karet s ohledem na použité procesory ??? zajímalo by mě jak jde výkon dolů, když nejsou dobře krmené
Citace:
Původně odeslal
Raad3k
nevíte o nějakých výsledcích co se týče výkonu těhle karet s ohledem na použité procesory ??? zajímalo by mě jak jde výkon dolů, když nejsou dobře krmené
uz se to tu rpobiralo-par snimku k plusu pro C2D vs X2,nic zvlastniho,zadnej brutalni narust FPS se nekona.par stranek zpet(str21) a cist
Tak mám GTX doma. Upřimně řečeno jsem tak obrovskou kartu jsem v rukách ještě neměl. Zatím jsem v práci ale jak budu doma ozvu se jak šlape. Jinak jsem se díval na ten odpor nebo co to je a mám tam myslím 40C tak snad je to v pořádku
Tak Fortron 700W je na dvě GTX ve SLI málo :))
Tak karta je opravdu macek. Zabere tolik místa že jsem musel sundat i vodní chladič na chipsetu coč mě docela štve. Taky docela peče celou skříň mám uplně horkou jak to smaží. V klidu mi to ukazuje 75°C což se mi zdá docela síla. Výkon jsem zatím moc nezkoušel ale vypadá to že ji bude dost brzdit procesor, mám X2ku takotovanou na 2600Mhz.
Zatím z toho mám smíšený pocity. Nenašel jsem nikde taktování a občas vypadává DVI signál takže musím jet na analog.
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Výkon jsem zatím moc nezkoušel ale vypadá to že ji bude dost brzdit procesor, mám X2ku takotovanou na 2600Mhz.
Zatím z toho mám smíšený pocity.
Myslis v 3D marku?