tak sme to zarekl,vcera zase zasek:/
Printable View
Něco se mi stalo se systémem a začíná mě to opravdu točit...
(bavím se o NB P-M 1.8GHz, 1GB RAM, GMA900)
Začalo se mi kousat přehrávání videa, začalo to docela nevinně, ale teď je to brutální třeba při přehrávání DVD.
Vůbec tomu nerozumím, po nainstalování VIST, když jsem videa přehrával přes WMP11, tak šly nádherně plynule. Přes MPC se sekaly. Teď se fšak sekají i v WMP11, vůbec nechápu čím to je. Používám kodeky CCCP, se kterými se mi to nesekalo. Nejhorší je, když přehrávám DVD, kdy se prostě brutálně seká, že se na to nedá dívat, i zvuk, přitom procák je na 25%.
Při přehrávání třeba seriálů v xvidu se to občas cukne, ale dá se to přežít, jenže prostě mi to vadí.
Vůbec mám pocit, že celé visty jsou nějaké divné, jako kdyby vypadl nějaký ovladač na něco podstatného a všechno najednou tahal procesor.
Nemáte někdo nějaký nápad či radu?
Zkoušel jsem i instalovat ovladače na grafiku od Intelu a pořád to samé.
Tak já jsem teď chvilku sledoval chování sidebaru. Mám v PC digitální televizní kartu, která při přehrávání přez sw ProgDVB žere asi 30% CPU a krásně může demonstrovat plynulost.
Hlavní objev: hlavně nazapínat sekundovou ručičku u toho gadgetu analogových hodin, co je v základu Vist! Pak se seká vše a sidebar žere kontinuálně 5%. (Čímž se držím stále pod 50% celkem a vzhledem k tomu, že obě aplikace běží s normální prioritou, tak mi nikdo nevymluví, že to programovalo prase..)
Po vypnutí této featurky se TV přestane škubat a sidebar si hraje na nevinného, kdy žere v průměru pod procento. Každopádně ho stále beru za velkého podezřelého a určitě jsem s ním zatím neskončil. ;-) K naštvání je například jak vytíží procesor při najetí myši, kdy se vykresluje ten efekt zvýraznění sidebaru. U mě to vyskočí na 90-100%...
EDIT: Jo a k přehrávání DVD jsem se zatím moc nedostal, ale vím, že po instalaci poslední verze Power DVD se to taky nehorázně škubalo i když bylo zatížení CPU relativně malé. Po instalaci Power DVD 5 i přez warningy o nekompatibilitě apliace DVD šlapou dobře. Určitě budou problémy s kodeky.
ja vim,ale setjne mne to desne sere...potrebuju aby to na zacatku dubna jelo..takze maj mesic:/
kurna kdyz mne se tam ta sekundovka tak libi....:)
nepamatuju si uplne secko takze si ted nejsu jisty...mas ti visty koupene a legalne aktivovane?
abych to vysvetlil...nedke sme cetl clanek kde nekdo tvrdil ze se podival vistma na zoubek a ze nektere cracky postupne zpusobuji "odumirani" windowsu...jako ze treba se zhorsi prace s diskem a seka se tak video se zvukem a tak
mno mel to tam docela pekne technicky vysvetleny ale nevim:) pokud najdu odkaz tak to sem nekdy hodim...
To by musel ty cracky vyvíjet asi sám Microsoft :mweheh:
The number of hard faults per minute that are currently resulting from the application instance.
Note:
A hard fault (also known as a page fault) occurs when the page of the referenced address is no longer in physical memory and has been swapped out or is available from a backing file on disk. It is not an error. However, a high number of hard faults may explain the slow response time of an application if it must continually read data back from disk rather than from physical memory.
http://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true
setkal se nekdo z vas s problemem pri instalaci na SATA disk? zkousel jsem to s drivery, s naformatovanim na primary active partition, testoval jsem nekolik postupu, ktere mi nasel google, ale stejne jsem neuspel... pise mi to, ze disk (WD2500KS) je nekompatibilni se systemem Windows Vista
funguje vam ve viste autorun ?
Koukám, že můj příspěvek se jaksi ztratil, tak se zeptát znovu.
Nesetkal se někdo po čase používání Vist s burtálním zpomalením? Trháním videa (bez sidebaru) atd.?
Dobrý den.
Mám dotaz:
Dá se někde stáhnout ČEŠTINA do Windows Vista AJ (na MS jsem to nikde nenašel) ?? Jde mi o to, že bych si koupil o dost levnější Vistu v USA a zřejmě tam asi CZ verzi neseženu a proto by mě to zajmalo.
Děkuji za odpověď.
Nevíte jak je to s reinstalací Vist? Mám Vista Business ENG z MSND AA, ,díky politice se seriovými čísly, platí stejné číslo pro CZ verzi, takže mohu s klidem reinstalovat. Nicméně lze zachovat nastavení programů a systému?
MUI je použitelné přesně jak říkáš pouze na Ultimate/Enterpsise a LIP prý nebude vydán vzhledem k faktu že CZ verze se prodává samostatně.
Popřípadě jsem slyšel o možnosti počeštit ENG ISO, které jsem s microsoftu stáhnul. Nicméně chtěl bych zvolit cestu nejmenšího odporu.
koukam, ze tu na to este nikdo neupozornil: Windows Vista mají problém s ukládáním AVI