Na 3GHz?? :o
Tak to mas asi hoodne dobrej kus kremiku...Vetsina (spis nikdo) lidi to na tolik nedala ani s X2 4800+.Jedinej kdo me napada komu jede X2 dost slusne je Stoobi a jeho X2 3800+.Jinak kazdej koncil neco malo pred 2,7GHz.
Printable View
trochu te poopravim - O170 jedu cca pul roku na 10*270=2700mhz pri 1,440 vcore, vys to pada, moc se hreji regulatory vedle cpu a nad 1000 otacek to nechci chladit - preferuji rozumne ticho, jinak samotny cpu je chlazeny novym pirsovym vodnikem pro socket 939
teploty v zatezi 2xprime95 verze 24.14 cpu 46 stupnu, pwm 50 stupnu, chipset 49 stupnu
EDIT: ach jo budu muset upravit podpis, uz zas je plny neplatnych udaju :-(
Takze jsem zase trosku laboroval a dostal se k tomuhle:
zjistil sem, ze asi bude problem s nejakyma delickama ci co, tak sem to nastavil stejne, jak jsem mel Opterona - tj aby bylo vysoke FSB (deska ma zrejme problemy s FSB kolem 250). Takze ted jedu 9x278=2500MhZ@1.45V@60°. Zkousel jsem i 2600Mhz@1.52V@65°, ale po cca pulhodine se hryzla cela masina a navic sem mel docela strach topi to fakt jak blazen...ze zadniho vetraku letel vrely vzduch jak z teplometu. :( Na 2700MhZ to jeste bootuje, ale pri startu XP to jde do modrych (at sem dal voltazi treba i 1.6V).
Sakra by me akorat zajimalo, kde vsichni berou tak nizke teploty. Myslim ze Scytche Mine je dostatecne hovadko aby to uchladilo a navic mam jeste strhnuty IHS...ale na druhou stranu musim rict, ze strhnuti IHS hodne pomohlo...jadra maji ted stejnou teplotu max +-1st.
EDIT: hmmm po sundani bocnice teplota spadla z 60° na 54°, zrejme budu muset zapracovat na lepsi cirkulaci....
maly offtopic: kolik je primerena hodnota vcore u am2 athlon 64 3000+ mam ho pretocenej na 9x270 @ 1.45v primestable. kdyz ho dam 9x278 (2500Mhz) tak prime asi po 2 hodinach hodi error. Myslite ze to muzu este zvednout ? To same by me zajimalo u pameti DDR2 kingston hyperX-750 kolik do nich max muzu pustit ? diky za rady
Ak sa mylim, opravte ma ale pri 90nm technologii by malo byt prierazne napatie 1.55V (nad tuto hodnotu sa nedoporucuje ist)
Pri tych teplotach co mas by som sa 1.55V vobec nebal.
Zdravíčko. Tak jsem se "vrtal" v kompu a CPU nataktil na 2,6GHz (237 x 11), RAM na 237MHz. 1,375V na CPU, 2,8V na RAM, HTT sníženo na 4x. Spustil jsem Prime95 Torture test/Blind test a nechal 10 hodin testovat. Jelikož bylo vše OK, spokojeně jsem komp vypnul a šel chrnět. Druhý den jsem si řekl, že si pro potěchu otestuju komp v PCMarku04. No a asi v polovině mi to hodilo "modrou smrt". Kua je to možné, když jsem prošel 10hodinových testováním Prime95? V čem by mohl být problém?
pameti mas DDR433, ale Frekvenci mas 237MHz (x2 = 474 MHz) - co kdyz to nezvladnou. Proc nejdriv nezkusis dat delicku pameti tak, aby bezely na minimu a abys vyloucil, ze to nestihaji? O cem jsou tu potom "sticky" thready...
meteor: a ty windows uz jsi mel delsi dobu a pri testech nekolikrat spadly anebo jsou nove? pokud ti nekdy spadly tak muze byt vina i na strane oken ci konfliktu ruznych zarizeni co prime nezjisti.
mne okna s nekokrat videnou modrou smrti [nez jsem doladil pameti] ted trochu blbnou. prime ted muzu zkouset jak chci [opakovane pomalu desitky hodin] ale pomuze, kdyz pred spustenim internetu, pustim windows media player. pak je vse v poho. u drivejsi instalace oken mi to nedelalo.
jimmy: tak na pamětech mám samozřejmě navoleno 200MHz, takže je-li FSB 237, tak ty paměti mají zkrátka 237MHz (je fakt že jsem to tam nenapsal). Těch 433MHz mají default a na této frekvenci jedu, když nemám nataktovaný komp.
short24: tak widle mám (troufám si říci) stabilní, v poslední době mi neklekly, nainstalované je mám asi půl roku.
Obecně k Prime95: já to testoval Torture test/Blind test (nebo tak nějak) a tam bylo psáno, že testuje CPU, RAM atd. Jestli jsem to pochopil správně, tak po 10hodinovém testování bych měl mít stabilní komp, ne? Existují vyjímky? Třeba že když spustím PCMark04 tak tam najede nějaký testík, který není obsažen v Prime95 a způsobí zásek systému?
Jinak - abych byl věrný tématu - mi X2 na 2,6GHz jela pěkně :-)
for all: Ahoj nemohly by jste mi pomoc mám problém s tím že mám na jádrech velké rozdíly teplot 50/41 burn :(problém je v tom že je asi krive to jadro protoze chladic na nej nedoseda na krajich jadra nevite co bych mohl pouzi abych to vyrovnal pasta (sedej smejd ale pry kvalitni) moc nepomaha diky.
Nasazoval sem a upravoval pritlak chladice snad 30x takze spatnym dosedanim to urcite nebude
EDIT : IHS (spreader) jsem sundal hned po 2 dnech co jsem procesor mel teploty se moc nezmenili ale stabilni napeti ano.
Ja mam taky IHS sundane a podle Core-Tempu jsou rozdily teplot taky celkem velke... tvuj problem je spise zapricinen chybnymi cidly v CPU.
jj,takovyto rozdily teplot mezi jadry jsou celkem normalni (i kdyz celkem na skodu-napr. pri OC)...Spousta lidem tady z fora to taky tak jede.
Zajimave je, ze me treva omezuje OC jadro, ktere topi mene. Ma na to nekdo nejake vysvetleni??
A cim jinym, nez jadrem by to simte mohlo byt???:o
No je to možný ale že by tak velké rozdíly ??
No ted mam primestable 2,67 GHz 267*10 pri napeti 1,55V
nabootuje i pri 1,65 vic sem neskousel
no chladim to vzduchem a nevim jestli 1,6 uz neni moc nebezpecny vzhledem k tomu ze na CPU uz nemam zaruku.
jaky Vcore max ?? vim ze to je tezky odpovedet ale zeptam se :)
2,67 GHz je dost ale pameti muzu mit jen na 667 Mhz pac 890Mhz nedavaji :(
a nevim jak zjistit TDP a Tcase max nevite A64maxtemp mi toho moc nerekl :(