pouzil jsem spatny slovo ,,machruje,, nechtel jsem vyvolat zadny flameCitace:
Původně odeslal M.K.
nechtel jsem nikoho urazit
zbytecne to tu zasirame OT
EDIT: souhlasim s Wuuduu
Printable View
pouzil jsem spatny slovo ,,machruje,, nechtel jsem vyvolat zadny flameCitace:
Původně odeslal M.K.
nechtel jsem nikoho urazit
zbytecne to tu zasirame OT
EDIT: souhlasim s Wuuduu
jsem zapomněl dodat, že ho i na tý svojí desce první den provozoval taky 311x9, to že mu to hodí třeba po 5h testování chybu a hned si nezmění podpis imho nic neznamená.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
jinak nechápu tu tvou jízlivost
edit: s tím co jsi napsal dodatečně samozřejmě souhlasím
skončeme už toto OT
u MSI K8n neo2 strasne moc zavisi kus od kusu, ja ten odpad uspesne vyreklamoval a protoze pres mesic "skvela" MSI nebyla schopna dodat jinou K8N neo2, tak jsem dostal penize ... :wink:Citace:
Původně odeslal elemeNt
EDIT: jeste douska, na zacatku mi rekli, ze MSI ma bokem nejmin 30 kusu od kazdeho vyrobku, protoze CC s nima ma smlouvu [a asi nejen CC], ze kdyz se prekroci 30 dni a lidi chtej dle zakona penize, tak MSI vse hezky zaplati
a nahle zadny kus nebyl ... to by prece u tak skvele a bezchybne desky nemelo byt, ze :?:
Dekuju za rady ale probuh o DFI jsem nikdy neslyšel kdo to v Praze prodava? Nasel jsem promocomp ci co ale tam maj jen Intel. Muze mi prosim nekdo vysvetlit proc je 3200 lepsi nez 3000+ ? Nejak se neorientuju ve vsech frekvencich co A64 ma. Je toho na me kapku moc. Mam pameti 2x 512MB 400Mhz casem je vymenim ale je to realny snima jet na slusnych frekvencich ?
No já osobně bych také volil jinou desku pro 939 (např. DFI), ale buhužel jsem chtěl AGP port a nForce chipset a hned se volba děsně smrskla.. :evil: .
Tak jsem zvolil MSI a jsem (prozatím) nad míru spokojen ;D
EDIT: Ale jinak souhlasím s elemeNt a osobně si myslím, že pořád je lepší jet 9x300 než 10x270 nebo se mýlím??
3000+ = nasobic 9Citace:
Původně odeslal JOHN
3200+ = nasobic 10
pri 3200+ ti logicky staci mensia FSB na rovnaku freq ako 3000+ 8-)
//edit s obyc 400mhz pamatami (1:1 k procaku) moc vysoko nepojdes ;) budes musiet pouzit delicku..
Sorry ze jsem tady vyvolal ,trochu emoci ohledne frekvenci v popisu.
Jen me to zajimalo.
zizi
dfi se da koupit u mawy, v dgisoftu a u stepance. aspon tam jsem slysel ze lidi z fora kupovali. taky jsem se domlouval se svacou, na toho bych zapomnel. nikdo neni z prahy. mawa pry obcas veci do prahy doveze, ale to si musis zjistit samCitace:
Původně odeslal JOHN
3200 ma nasobic 10 a dolu, 3000 nasobic 9 a dolu, u casti lidi je popularni 3200 protoze ne kazdy ma ihned penize na nove dual OC pameti a u 3200 je mozny urcity OC - procak se taktne na 240 pouzije se asynchro - delicka a pameti jedou na 200 rovnych
dalsi duvod k popularite 3200 je ze kolem 2600Mhz konci bezna taktovatelnost winchestera a s 260 frekvenci mas dost sanci se tam dostat - nad 260 je to loterie s pametma, deskou, tam uz moc zavisi na stesti :wink:
Tak pani, nespravi niekto z vas test priepustnosti pameti?
1. 3200+ ako 270x10
2. 3200+ ako 300x9
S nejakou obycajnou DDR400 asynchro a aby system bol stabilny.
Podla mojho nazoru ak 270x10 da viac, tak sa mi oplati priplatit na CPU namiesto do dosky. Ak da viac 300x9 oplati sa mi viac priplatit do dosky (napr. DFI, Epox) a kupit 3000+.
Privitam kazdy vysledok a nazor.
Podle toho, co jsem zkoušel, nemá frekvence sběrnice téměř žádný vliv na propustnost pamětí - zkusil jsem kombinace:Citace:
Původně odeslal Comby
8x300MHz (2400) a DDR266 (200MHz)
10x240MHz (2400) a DDR333 (200MHz)
Rozdíl v propustnosti byl prakticky neměřitelný, paměti jely na nastavení CL2 2-2-6 1T
ty hodnoty cos napsal nejsou zrovna nejskromnejsi a urcite bys potreboval velky stesti, abys zrovna kapl na tak dobrou kombinaci CPU+MBCitace:
Původně odeslal Comby
ja asi pujdu do Epoxky(s AGP) a A64 3000+
a budu rad za 9x270
Caute ma tu uz nekdo toho Solteka s K8T890?? Prave sem se rozhodl a pristi tyden ho chcu koupit spolu s 3000+ a GF 6600GT. Co si o te desce myslite?
Via deskz nekupuju, kup si DFI Ultra D ;)Citace:
Původně odeslal Bigboss19
NO hlavny problem vidim vtom ze konci cca pri 280Htt co by mohlo stacit ale tiez by ta to mohlo brzdit, kedze chces 3000+. Takze zober nieco s NF4 alebo ako radi elemeNT, zober rovno DFI :)Citace:
janko to su ozaj rady... asi keby mal prachy tak tu DFI kupi tak ako ostatny..
NO ja sa riadim tym co je fakt. A fakt je ze nepisal nic o nedostatku penazi, a chcel vediet nazor na tu dosku co xce kupit, ktory som aj napisal. A tu DFI som len prihodil ako radu. Ja si myslim ze prave tvoj post je blby a mal by si sa riadit tym co je fakt a nie tym co je tvoja domienka a zbytocne OTckovat. Ak napise ze nema pachy, tak je to o inom :wink:Citace:
Původně odeslal tomase
kazdy clovek co si precita aspon 3 thready uz asi zistil ze ta DFI je best...
a ked nie tak si zasluzi slepejsa
netusite cim by mohlo byt to, ze se s porcakem nedostanu pres 2400MHZ?
at delam co delam pokazde se to pri najezdu do win resne!
protom na 260*9 to jede na standart 1,4V ! (bios 1,41) vic ale ani tuk...
nepomaha ani zvyseni napeti, jak na chipsetu, tak na procaku, tak na ram.. proste nikde... snizeni pameti na asynchro taky nepomaha...napada me jedna vec a tou je s-ata.... je mozne äby to treba nezvaldlo( vysokou fsb?) muze to byt vubec ten s-ata radic? popripade jak to vyresit? diq... teplota nejde pres 40°C
určitě to tím S-ATA být může, zkus disk zapojit na 3ku nebo 4kuCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
btw já nemám problém jet s jakýmkoliv HTT, ale měl jsem 2 dny provizorně 400DDR cl2.5 PQI pamět a s ní jsem nemohl ani na 220HTT s jakoukoliv děličkou a nastavením!!
Aby si vedel tak A64 nemaj rady hynixy D43 takze bych se skoro vsadil ze je to pamet, kup si neco s TCCD.
jako jak nemaji rady? jede to ok.. jen proste pri vyssi FSB nez 260 mi spatne bootoje disk, ??? proskousim ruzne S-ata uvidim...Citace:
Původně odeslal elemeNt
EDIT: nebo mam koupit PCI radic s-ata?
Pozri mne sa napriklad ta DFI nepaci a preto cakam bud na Abit AN8 Fatal1ty alebo na Epox 9NPA+ ... a to ze je DFI best by som sa tak od brucha neodvazoval tvrdit. Staci sa pozriet na TOTO a je jasne ze vela ludi snimi ma problemy, a to aj udia na tomto fore kde su v dost malo zastupeni. Takze si taketo tvrdenia schovaj a uz ako som pisal, riad sa faktami :wink:Citace:
Původně odeslal tomase
<OT>
fakty fakty, stale to budu len statistiky kde nebudu zahrnute vsetky kusy. Na fore s DFI mozno problemy su, ale co pozeram tak ak nie su tak je to supr doska. a to nevravim len o NF4.
kazdopadne nechcem do toho rypat, ked do toho nevidim ;D
<END OF OT>
takze konecne jsme se dostal pres problemy a zatim testuju 314*8 pri 1,45V uvidime jak to pujde dal.... :?
edit: takze jsme prisle k zajimavemu zaveru a to ze na urcitych FSB pri urcitem nasobici nenabootuje system a to konkretne 260*9=2340 (PRIME 4H -1,4V) pri FSB 261nasleduje restart, dale pri 290*8,5=2465 1,45V (opet PRIME nekolik hodin-2az 3) a posledni 320*8=2560 1,5V pri vyssim FSb opet nasleduje restart... nesetkal se nekdo s necim podobnym? nevim jestli je to zrejme, ale vsiml jsme si ze to jde po 30MHZ FSB 260+30=290+30=320 nebo je to jen nahoda?nestaci treba jen neco zmenit v biosu? diq za rady
Soltek je tezce v pohode ...:-)Citace:
FSB do 260 neni problem u zadneho kousku ...
Uz je zase mam, kdyz tak napis SZ ...