Na docasnem foru o tom byl tred ;)Citace:
Původně odeslal howard
Printable View
Na docasnem foru o tom byl tred ;)Citace:
Původně odeslal howard
A jo. Tam jsem nechodil.
Tak jako zastance Opery to sem proste musim dat, i kdyz trochu pozde:
Opera 8.50 build 7700
Mozilla 1.7.12
http://www.mozilla.org/releases/#1.7.12
Ahoj, určitě se to v tomto threadu už řešilo, ale zatim nemám čas ho celý číst (snad se k tomu časem dostanu). Takže jestliže zde existuje na mé otázky opověď a někdo víte kde, dejte mi sem klidně link. Díky
Takže (jen podotýkám, že v kompu mám jak IE, FF tak i Operu 8.50 přičemž Operu teprve poznávám):
1) obligátní otázka, který z výše uvedených browserů je nejbezpečnější (než začnete nadávat nad nesmyslností mé otázky, tak mě to zajímá hlavně vzhledem k bankovním aplikacím -> Spořka mi chodí v poho ve všech třech). Na a samozřejmě jak jsou na tom s bezpečností obecně - i když vim, že toto je ale těžko zodpověditelná otázka....
2) Jaký mám nastavit v Opeře kódování textu? Když dám Automatický výběr, tak většina stánek chodí, ale některý ukazujou český znaky s diakritikou jako rozsypanej čaj. Tyto stránky fungujou při nastavení Středoevropské -> Windows 1250. Při tomto nastavení zase ty původní mají rozsyp.
3) Další co mě v této souvislosti zaráží je, že když zvolím kteroukoli v výše uvedench variant, tak když se kouknu do Nástroje -> Nastavení -> Jazyk Čeština [cs] -> Podrobnosti -> Výchozí kódování stránek bez náležité specifikace -> Windows-1252. Proč? Co nastavuji tímto?
4) Jak v Opeře zprovozním to, aby se mi zobrazovali "windowsácké" a jiné hlášky, které jsou dělané ve VBScriptu?
5) Snad poslední otázka a asi trapná: proč se mi v Opeře na horní liště zobrazuje nejdřív 1276:870 - xxxxxx a zbytek informací o prohlížené stránce? Co ty čísla znamenají? Proč tam jsou? Dá se jich nějak zbavit
Díky
1, To nezalezi ani tak na browseru, ale na kryptovacim algoritmu. Takze pokud je pro kazdy browser pouzit stejny typ sifrovani komunikace, bezpecnost by mela byt do jiste miry stejna.
2, To uz se tu probiralo a v Opere te nekdy blbne i kdyz je to ze serveru posilani spravne(header i meta tag). Cert vi proc.
3, Tim nastavujes to co ti to pise. Proste kdyz Opera neni schopna rozhodnout, ktere kodovani zvolit(eg. server ani ve strance neni informace o kodovani), zvoli tohle defaultni.
4, VBScript v necem jinem nez IE? A vubec VBScript? Ale no tak ;)
BTW: Ostatni taky nemaji cas hledat ;)
1. Jak uz jsem tu parkrat psal - Zadny prohlizec neni bezpecny prohlizec. "Pouze" nektere prohlizece jsou bezpecnejsi, nez IE.
2. Ja s automatickym vyberem nemam problem.
3. Prehod to na windows 1250 a dal to neres, mozna ze odpadne problem s rozsypanym cajem
4. Nelze.
5. Jsou to rozmery okna. Kdyz to nechces, vypni si to: Preference -> Advanced -> Browsing -> Show window size (preloz si to)
1) takže situace je tedy asi následující: co se týká bezpečnosti, tak MSIE je nejhorší (tj. dno pomyslného žebříčku bezpečnosti). Dále následují další alternativní prohlížeče, mezi kterými figuruje i Opera a FireFox (předpokládám, že je správně, když je oba považuju za bezpečnější než IE). Který z těchto O nebo FF je na žebříčku bezpečnosti třeba jen o chloupek výš?
Nebo třeba zkusím původní otázku malinko modifikovat: KTERÝ PROHLÍŽEČ ZVOLÍTE, LEZETE-LI NA STRÁNKY, U KTERÝCH MÁTE PODEZŘENÍ, ŽE BY SE TAM DALO NĚCO CHYTIT?
(odpovědi stylu nelezu tam, jsou k ničemu).
3) zkusím to, ale obávám se, že toto nastavení také nepomáhá
5) aha, to mě taky mohlo napadnout ;D, že je to rozměr (jsem trubka). Překládat nemusím, mám jí v CZ, ale podle výše uvedeného popisu jsem to zrušil (SUPER, DÍKY)
Hanz:
1) links ;D
1) opera + zapnuty NOD, uznavam ale, ze links je dokonalejsia "zbran" ;D
ad 1) Ja proste pouzivam Operu uz 5 let (uz od verze 5.x) a stejne dlouhou dobu uz nemam zadny problem. Ani s Firefoxem bych se nebal. Zamerne se vyhybam srovnani Firefox X Opera, protoze z toho vznikaji akorad flamewary. Ber to tak, ze jsou rovnocenne.
Asi mi to večer trošku nespíná, ale nechápu.... :?: :?: :?:Citace:
Původně odeslal PiT
kuk sem http://links.sourceforge.net/ :)
uzasna vec >
http://links.sourceforge.net/screenshots/this_page.png
No když se na tohle podívám... Tak se nemůžu zbavit jednoho dojmu... V dřívějších dobách, kdy byl standard text režim, si lidi připadali hrozně "cool", když "jeli" v grafickým rozhraní... No a teď, když je graf. rozhraní již standard, si zase někteří připadají cool, když jedou v textovým ;D ;D
Posledni dobou se mi stava, ze spustim FF a je normalne spusten v tasklistu jako proces, nicmene nic se nedeje... (nepravidelne, sem tam) delala to i predchozi verze.. Musi se to killnout a pak podruhy uz se to spusti normalne.
Teda ted mi to zacla delat i miranda, takze asi neco ve woknech?
mě to FF dělá občas taky,Miranda zatim naštěstí neCitace:
Původně odeslal Commander
Tak s tim Linksem to je fičák. To jsem fakt neznal. A asi je to na "podezřelý" stránky best of (když už jsme u Linksu, dá se rozchodit na Woknech - popř. jak?). Nicméně já se ptal, kterým z výše uvedených prohlížečů IE, O, FF byste navštívili podezřelé stránky?
2D_a_v_i_d: ;D ;D ;D PRAVDA ;D ;D ;D
Citace:
Původně odeslal Hanz
Sice s tim zadny zkusenosti nemam, ale
http://artax.karlin.mff.cuni.cz/~mik...inaries/win32/
By mela bejt win32 verze :)
Predevsim kdyz polezu nekam, kde to vypada zle, vypnu javascript + davat bacha abys nekde neodklip souhlas s pouzitim nejaky komponenty. Moje volba je FF.
Mám ještě jednu technickou k Opeře:
Ve FF přepínám jednotlivý okna pomocí Ctrl+1, 2, 3..... existuje i v Opeře nějaká takováhle klávesová zkratka? Dá se toto případně nadefinovat či již nadefinované změnit? Stejně tak, dá se změnit nový TAB z Ctrl+N na FireFoxovské Ctrl+T?
Me staci emulace textoveho browseru v Opere.
nevim jak to prvni, po tom nebudu patrat, ale klavesu pro novy tab si predefinujes v Tools->Preferences->Advanced->Shortcuts->Keyboard Setup->edit->Application->New pageCitace:
Původně odeslal Hanz
Ach jo, co mi to ta opera zase dela. At kliknu na link v cemkoliv, prepisuje se mi aktualni zalozka. Driv mi to vzdycky oteviralo novou. Kde se to nastavuje? Ja to nemuzu najit sem asi slepej.
Zajimave :D (Mozilla) Opera 9
No to snad ne :roll:Citace:
panely se nyní otvírají pomocí Ctrl+T
Ctrl+N nyní otevírá nové okno
EDIT: No samozrejme mi to nedalo abych ji nevyzkousel a nevim jestli se mi to opravdu nezda, ale tenhle build je pekelne rychly !!
musim souhlasit zkousel sem projet par stranek v 8.50 a nasledne v 9preview buildu a zajimalo by me cim tot ak zrychlili ..hlavne kdyz se nacitaji obrazky to je dobrej fofr :oCitace:
Původně odeslal Masster
kazdopadne to s tim oteviranim novych panelu a oken je ubijejici doufam ze to jeste vrati do puvodnich hodnot :roll:
EDIT: kolik vlastne zere Opera pameti?
me ta preview verze zere 68MB :eek: je to normalni ja si ted nemuzu vybavit zda ano ci ne?
kdyztak nekdo uvedte kolik vam zere 8.50 pri jednom otevrenym okne ;)