Tak já naopak žádnou nadměrnou reklamovanost potvrdit nemůžu, třeba oproti Sapphirům se nám nevracejí nijak enormně víc.
Printable View
Tak já naopak žádnou nadměrnou reklamovanost potvrdit nemůžu, třeba oproti Sapphirům se nám nevracejí nijak enormně víc.
Nemam zkusenosti s reklamacnim oddelenim, ale PC uz mam asi potreti a vzdy jel jak jet mel. Vzdy plna spokojenost a to jsem mel OC edice. Default chladice byly pokazde hlucne, ale ani ATInackej bych nenechaval a menil za neco lepsiho.
Ani u toho Sapphira neverim, ze bude tichej ...
HD3870 od PowerColoru byla nejtišší referenční karta s čipem RV670, která byla vydaná...
Zrovna tuhle jsem měl(pokud myslíme tu samou s chladičem od zerothermu) a musel jsem ji tehdy vrátit a jít do G92. Nefungovala regulace větráku - furt na 100% hluk jak prase, to měla celá revize,. pak přišla druhá kde mezi pasivem pamětí a pamětma byly 1mm škvíry takže se tam ty paměti vařily. Aspoň v czc je na tom Powercolor mezi značkami s ATI čipy nejhůř.
Ne, psal jsem referenční karta.
DocZ pise o PCS verzi karty. Sam ji mam ted v PC. Druhy den po porizeni jsem menil chladic, protoze ten hluk byl nesnesitelny. PCS verze 4870 je na tom o rad hur :-)
Referenční to je ok, problém powercoloru je že 80% jeho karet takovejch neni hlavně mainstream, většinou to bohužel dělá horší než je referenční. Když je karta referenční, tak je jedno od koho je, snad leda MSI bych se bál i tak.
I karty na referenčním PCB a s referenčním chladičem se liší. Kvalitou součástek, BIOSy... ten zmíněný PowerColor byl nejtišší, naopak MSI nejhlučnější. Zcela jinak nastavená regulace otáček v BIOSu (u MSI navíc zabugovaná).
nema niekto redeon 4850 od Palit nie Sonic verziu oplati sa to kupit ako je to s chladenim a hlucnostou s touto kartou tu je link http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11859178 rad by som ju vzal cena je skvela;):o
vzal jsem pro brasku sonica od palitu 4850 a chladic teda tichej, ale karta vadna, tak doufam ze to neni pravidlo (v 3D chyby v obraze - pak vytuh).
Pality (a XpertVision, Gainward) mivaji na sroubech chladicu takove ty zarucni samolepky, co je celkem problem neporusene sundat.
Koupil jsem Sapphire 4850 toxic, z cedla jsem nic neinstaloval, hned jsem stáhnul cat 8.9 z ATI situ a po instalaci driveru jsem tam měl pořád neznáme zařízení tak jsem vložil dodané cd ve správci zař.jsem manuálně nainstaloval ovladač ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01 a zajímalo by mě k čemu to je a jak se to dá použít. V systému (XP pro 32bit.) nic nového nepozoruju.
2.) Můžete mi prosím někdo říct co přesně znamenají teploty DISPIO, MEMIO a SHADERCORE, co hlásí GPU-Z ?
Jinak jsem zkoušel zatím jenom 3Dmark06 a 01 a Race driver GRID a můžu říct, že zatím bez problému. Akorát v 3D pozuruju slabší vysokofrekv.písk, které ale zatím co jsem zkoušel v zavřeném casu nejde moc slyšet. A teploty super. Ani mi ten Zalman na 1800ot. nepříjde hlučný, vzhledem k tomu že mám v casu 2 AC 12cm fany jeden na 1500ot. druhý na 1000.
Je to driver pro integrovaný zvukový kodek v grafickém jádru. Lidsky řečeno, umožňuje to, aby z HDMI výstupu grafické karty lezl s obrazem i zvuk bez potřeby jakéhokoli propojení grafické karty se zvukovou a vlastně bez jakékoli závislosti na zvukové kartě.
Ale já HDMI na kartě nemám, jen přibalenou redukci DVI-HDMI.
To nevadí, karta umí poslat HDMI signál i přes to DVI.
Jo díky za vysvětlení. Ještě se chci zeptat vypisuje CPU-Z verzi PCIE rozhraní jestli je aktivní 2.0 v sekci Mainboard/Graphics Interface ? Mi píše G.I: PCI-Express, Link width x16.
Zato GPU-Z mi píše Bus Interface: PCI-E 2.0 x 16@x16 2.0
Mám aktivní PCI-e 2.0 ?
Jasné, prečo by si nemal mať? Alebo si myslíš, že PCIe 2.0 má viac liniek než 16 (v jednom slote)?
PCI-e 1.1 má taky 16. JSem myslel jestli nejedu v PCI-E 1.1 režimu.