¨no jestli někdo udělá labyrint na soustruhu, tak to je na NObelovu cenu ;D
Printable View
¨no jestli někdo udělá labyrint na soustruhu, tak to je na NObelovu cenu ;D
mno dybys tam dal dost velkej valec s dost velkou celni plochou pak bys tam tim nozem zaryl a co nejrychleji jim posunoval ku stredu :)Citace:
Původně odeslal Staňour
tak by ti mohla vzniknout pekna spirala
ale radci to nebudu skouset :mweheh:
nějakej labyrint by se dal udělat i na tom soustruhu :idea:
ale fréza je fréza.
Vlastně můj táta má frézu,ale na dřevo ;D
To jestli se nepletu má radek taky. Koukněte co radek umí :D ;DCitace:
Původně odeslal Katoo
http://www.sweb.cz/mirectec/schodyradek.jpg
:lol: :eek: :arrow: :drool:
Spirály netřeba, stačí obyčejný zápich, což by měl zvládnout každý průměrný soustružník.
Tato konstrukce je opravdu geniálně jednoduchá a účelná, soustruh je daleko dostupnějsí než nějaké CNC frézka...
http://www.razdva.cz/juryn/wb01.gif http://www.razdva.cz/juryn/wb02.gif
To schodiště je mi až příliš povědomé, takové nějaké jsem šaloval a betonoval..., řekl bych, že je to stoprocentně ono.
Ty vol.e :-o :-o :eek: :eek: To vypada skvěle!!! Já myslim, že by to za to stalo :-oCitace:
Původně odeslal kamil
jo, vypadá to pěkně(i ten výkres, brw taky dělám v Autodesk Invertoru ;))
tak jsme s bráchou tak nějak přemejšleli, páč taky chystáme chladič, a napadlo nás, že kdyby se udělala ta drážka jako závit a ta voda by protejkala tou drážkou, tak by to chladilo líp, ne? co vy na to?
Más pro to nějaké vysvětlení, proč by tomu tak mělo být? A navíc jak bys řešil přívod na začátek drážky? V jednoduchosti je krása...Citace:
Původně odeslal apik
No nevim, ale bylo by todivny. Spiš bych řek, že by to lepší nebylo. Musela by tam být nějaká trochu větší drážka a to by se provádělo blbě :!:Citace:
Původně odeslal apik
no, brácha se soustruhem dělá zázraky, takže toho bych se nebál!
mam o tom třeba uvažovat?
No já netvrdím, že je problém udělat na soustruhu závit, ale pochybuju o větší účinnosti této varianty. Jediné, čeho zaručeně dosáhneš, bude zmenšení průtočného průřezu.
Malá poznámka k názvu vynikajicího programu od Autodesku. Program se nejmenuje Invertor od slova inventura ci inverze, ale Inventor od slova invence...
2kamil: trosku offtopic :wink:
2all: myslim ze aj na sustruhu sa da urobit super block takze nevidim dovod, preco sa do toho nepustit. Ked bude mat niekto z vas nieco hotove a odskusane, tak by ste mohli robit Radkovi konkurenciu :wink:
ale vazne: pokial je ten stroj kvalitny (dostatocne presny) a ten co ho obsluhuje fakt manik, tak by sa dalo urobit cokolvek (teda skoro)..
adspirala: nevidim na nu dovod ??? Ak by boli tie drazky dostatocne hlboke, dalo by sa o tom uvazovat, avsak treba vziat do uvahy fakt, ze v tomto pripade musi voda stupat od jadra hore, aby to malo aspon nejaky vyznam :!:
@ kamil: jo, já vim, mam tam to R zažitý, nevim proč...
tak s tim závitem tam to asi nemá cenu, no, něco vymyslim a možná nahodim nějaký obrázky...
nechapu co mate s tou ucinnosti, ja mam rucne delany chladic, pilkou vyrezane drazky a snek z prepazek. Vody mam v akvarku tolik, ze cerpadlo uz nema skoro co cerpat. Ale pocitac jede vesele dal. Co na tom ze ma cpu o 2 stupne vyssi teplotu, nez by melo s chladicem za 2000Kc, moje cele chlazeni vyslo na 400 vcetne akvarka i cerpadla.Citace:
Původně odeslal Mirectec
docela me jebe ze nemam nikde pristup k plexi ani zadny zkusenosti. Ten dekl na to totiz vypada dosti jednoduse, efektivne a efektne :-(
takdle to budu delat taky z medi
No jo, ale pokud mas procak, kterej při teplotě 58'C padá a dosahuješ tuto teplotu se vzduchovym chlazením, tak ten vodnik ti naopak muže uškodit. Je taky rozdíl, jestli to někdo dělá pro taktovani a někdo třeba hluku.. Např já kvůli obojímu ;DCitace:
Původně odeslal stealth
tak jsem se pořádně zamyslel nad tim soustruženym WB a připadá mi to jako dobrý řešení pro mě, i když mam přístup vlastně k jakýmukoliv obráběčskýmu stroji.
Akorát řešim pár věcí, jako jak utěsnit tu trubku, v který bude vložený to jádro toho WBku... vymyslel jsem do základny vysoustružit drážku, do který by se dalo O těsnění. Nebo to zapájet, pokud bych tam ale dal plexi, tak by to nešlo, leda to těsnění a zalepit. Fakt nevim co bude nejlepší. Taky ještě řešim jako obvykle uchycení k desce.
No myslim, když to uděláš jako uložení s přesahem, a pak to spajíš, tak by se to po.. nemělo
Já bych to z plexi rozhodně nedělal, v návrhu jsem akorát použil průhlednost kvůli lepšímu pochopení...
Na o kroužek bych se vykašlal, buď bych pájel, nebo použil silikonový tmel.
Upevnil bych to sponou, do imbusu bych dal kuličku...
tak tak ja budu pajet stribrem, teda ja ne ale otecko vpraci :)
ovsem s cim budou jeste docela problemy tak s privodem a odvodem :roll: , namysleny to mam ale nevim jesi to pude spajet, jelikoz ty svary budou dost blizko sebe a tatik rikal ze ma strach ze zatimco bude pajet jeden tak z druhyho zapajenyho potece stribro ven. Dneska vecer bych mel mit ten prstynek trubky do keryho to pride zasunout (vcera uz sem to zkousel a je to mazec povedlo se mi to tak ze to do sebe presne ale uplne presne pasuje) do tohoto prstynku treba vyrezat pilkou
2 obdelnikove diry do tech navarit zkovanou medenou trubku do hranateho profilu, a do techto dvou "hranatych trubek" zvrchu vyvrtat diry pro fitinky ... mno su zvedaf
budeš pak moct nahodit nějaký fotky?
jo az to bude nahodim rad... ale bude to monstrozni a vy se mi pak budete smat :lol:Citace:
Původně odeslal apik
Myslite ze by bola schodna cesta vyrobit waterblock z normalneho medeneho pasivu na P4 napriklad titan CW7TB ? Myslim vodotesne ho zakryt a upravit tie rebra na krajoch ?
no fungovat to asi bude (ako tak) ale urcite to nebude trikrat efektivne ... a tiez to asi zapajkvot cele neni zrovna sranda .... privody spravit ...Citace:
Původně odeslal TimeLord
MadCap