Re: Lenovo L220x 22" SPVA
to lenovo je hodne dobre, ale uz neni nejnovejsi -> uz jsou lepsi volby. volil bych asi SIPS 26" LG, dost znamych ho ma a vypada dobre + je dost velky na filmy. v dobe kdy jsem kupoval to lenovo tak na vyber bylo nejbliz HP 24" za 15k jinak same TN. skoda ze neni nejaky slusny nonTN + LED + 26" + slusna cena :-) (jestli je tak link sem!)
26" SIPS od LG mám doma (W2600HP) a až na standardní problémy s wide gamutem, což částečně vyřešila kalibrace, je to perfektní zobrazovadlo...
Kúpa tohto monitora je núdzovka, mal som v pláne na jar kúpiť nejaké 30" LCD. Žiaľ, moje CRT začalo štrajkovať, tak som hľadal najlacnejšie LCD ktoré má rozlíšenie 1920x1200 a PVA panel (prípadne lepší). Jediné čo som našiel a bolo aj na sklade je toto Lenovo potom a aj to som upustil od 24" LCD, lebo tie boli drahé. Pôvodne som bol ochotný investovať do 300€ a aj takto som zaplatil 369€. EIZO alebo iné drahšie monitory si teraz nemôžem dovoliť a z rozlíšenia nepustím. Nakoľko upravujem aj fotky výber PVA asi nemusím vysvetlovať. Jediné čo som medzitým ešte objavil je Philips 240PW9EB, ktorý by som mohol mať s dopravou za cca. 400€. Má H-ISP panel v recenzií dopadol dosť dobre. Jediné čo mi pri ňom vadí je to že je strieborný + to že by som musel doplatiť ďalších cca. 30-40€.
Reklamoval som monitor, dostal som posledný kus zo skladu ktorý je tiež prišiel zo servisu v Nemecku, ale ten už nemá chybný obraz a má nasvietené menej. Rozhodol som sa že si nechám, ale iba pod podmienkou že mi dodávateľ vráti späť z ceny 100€. Povedal že vráti, takže budem mať L220x za cca. 250-269€ (podľa toho či zaráta aj DPH).
Edit: Včera mi prišlo na účet 119 €, takže monitor mám nakoniec za 250 € + nejaké náklady na telefón.