No GF9 tu za takovy rok uz bude, tak by bylo dost zvlastni, kdyby vubec netusili jak bude vypadat, ze?
O GF10 maji uz taky min. hrubou predstavu.
Printable View
Pre mna je to velka cena, samo nie je to velka cena co sa tyka pomeru cena/vykon. Sa pozri na zostavu aku mam, ani ta nie je moja ale bratova, dajme tomu, ze moja. Myslis, ze keby mam prachy tak mam taku zostavu? ...
edit: anonym karmu: si sa za ten zvast mohol podpisat, aha hanbis sa, tak nic... :) Ja za to nemozem, ze ty love mas a ja nie...
ja bych pridal jeste moznost ne, cekam na R600 a pokud nezklame tak volba jasna, ale pokud ano tak bych si 88xx stejne nekoupil neco v tom smyslu. Me 8800 nijak neuchvatila, tim nemyslim vykon(ktery samozrejme je, ale "zatim").
Ale tam neni moznost pockam na R600 a pak ji koupim, ale pockam na R600 a pak neco koupim ;)
Jinak co jsem namatkou zkousel, tak HDR+AA jde pouzit v Gothic III, Oblivion, Lineage 2, Call of Juarez. Jeste zkusim asi Chaos Theory. Double Agent nejde bohuzel zatim spustit vubec a Far Cry rozchodit nejde.
Nenapadlo by mě napsat tuhle větu kdysi... ale AF vypadá s G80 fakt lépe než na ATIně :) je to znatelný rozdíl, taky bylo na čase, takže ATI AF sucks :D
Mám ji, mám ji, mám ji... :D :D :D
Guide-Bot: Na G80 se opravdu pracovalo 4 roky, ale nesmíš to chápat tak, že celý tým v tom jel od začátku naplno. Většinou to bývá tak, že první rok na tom dělá hrstka lidí a až později přibývají další. Ono totiž nemá smysl navrhnout čip jako takový od začátku do konce čtyři roky před vydáním, protože by zastaral dřív, než by se dostal ven. Jinak minimálně dva roky, možná tři, budou čipy nVidie stavět na architektuře G80.
no a mozna i GF11.ono vykouzlit takovyhle monstrum za par mesicu nejde-trva to roky.porad nove technologie,na neco se ceka-protoze se resi jak to nejlepe vyrobit-prechody na vyrobni procesy,podle me ted cekaji na specifikace(vlastne ty uz jsou)PCIex16 druhe generace.
tak tak rozhodol som idem do nej... "no potrebujem ju" :drool: heh skoda ze je zajtra sviatok! :cry:
no sakra skladom nieje ziadna!
http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000100032901176
Sem jeste zpetne prochazel thread a narazil jsem na Spajdruv prispevek.
Ono ten rozdil v dalce(jakoby to nebyly ani spojite cary) to nema s AF nic moc spolecneho, ale je to problem MipMap. Taky jsem si uz davno vsiml, ze ATi ma LOD na MipMapach silene posunuty dozadu. To sice zlepsuje ostrost textur v dalce, ale jen v urcitych pridadech a to co tam je videt je presne ten nejhorsi pripad, co se muze stat, pokud jde o jisty pattern textury. Kdyby tam snizili detail LOD MipMap, tak by paradoxne ziskali lepsi vysledek. Jinak AFko na 8800 je opravdu paradni, sem rad, ze NV konecne pochopila, ze nejde jen o vykon...
Kdyz se podivate na porovnani 1950XTX a 8800GTS ve velkych rozlisenich zadna slava co?
http://www.firingsquad.com/hardware/...king/page9.asp
Chcelo by to komplexnejsie grafy. Osobne by som uvital min/avg/max fps, pretoze samotne AVG je zavadzajuce. To mas ako s platom. V Cechach je 20000,- priemer a neznamena to, ze vsetci sa maju dobre ;-)
Hmm tady je hezky vidět ten rozdíl mezi GTS OC a GTX (OC) ale ten propad u Dark Messiah v 2560x1600 je nějakej divnej :D
S min/max FPS je to těžký, zkus si sám otestovat tak 5 různých her na min/max FPS, otestuj každou 3-4 krát a uvidíš, že každý výsledek je jinde :-) O něco lepší je graf průběhu, ale maximální amplitudy budou stále ne zcela objektivně vypovídající. Možným řešením by bylo měření třeba 5x zopakovat a hodit to do průměru, čímž bychom mohli jednotlivé karty objektivněji srovnávat, ale zase - kdo by se s tím měřil a hlavně - vypovídalo by to něco o reálné situaci ve hře, kterou normálně nehrajeme na pět pokusů v průměru, ale pokaždé zvlášť a s typicky mírně odlišným průběhem...? Takže pokud chceme srovnávat průměrný výkon, je nejlepší sahnout po objektivním průměru z více her (ty nabízejí např. na hardware.fr nebo computerbase.de) - pokud chceme srovnávat výkyvy, je to mnohem složitější a rozhodně pro to nestačí jeden výsledek nebo jeden graf...
diky vsem za odpovedi, nejakou predstavu jsem o tom +- mel. jen by me zajimalo, zda opravu technologie G80 vydrzi 2-3 roky... ..
Spis QuadSLI neee? :D Resit esli vydrzi 2-3roky je komicke.Za rok to bude prumernej srot.
Když se podíváš, jak je na tom dnes třeba GF 7900GTX v SLI, tak do příchodu řady 8xxx to byl spolu s CF X19xxx výkonostní král a i přes to, že to z hlediska výkonu dnes není už špička, tak s přehledem stále na všechno stačí.
Takže říct, že za rok bude 8800GTX v SLI průměrnej šrot jsou podle mě dost silná slova
GF6800 Ultra je stará 2.5 roku (? nevím přesně) takže je jasné, že řešení staré takovou dobu, navíc v oblasti grafických karet, kde vycházejí novinky každou chvíli, už bude zastralé.
Já jsem reagoval na nexův jeden rok :)
v hlasovani chyba moznost "ano, vykon ma presvedcil ale takuto kartu si aj tak nikdy nekupim" ;)