-
Re: Vista-is that our future?
Jj, vim vim..Zkousel jsem si hrat s nastavenim power planu. Ale jsem zvykly na RMClock. Podvoltovanim jsem myslel v tech vyssich nasobicich. V minimalnim to opravdu nejde. Mezi kroky si pak muzu nastavit v RMClocku taky.
Hlavnim problem u me zustava prasknuti v reproduktorech - je prilis silne nez aby se to dalo ignorovat, bohuzel. Snad to vyresi nejake dalsi ovladace. A pak to bude stejne chtit vice RAM..giga uz je malo.
-
postupem casu taky zjistuji ze giga ram je opravdu malo.. ty2giga by byly lepsi, nebo pak pouziti te flashky ke zrychleni.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
To ano, ale v souvislosti s tím je důležitá ta druhá vlastnost, tj. automatické využívání všech mezikroků mezi mezními hodnotami. Pro příklad (čísla jsou modelová jen pro představivost):
- procesor je 2 GHz a má 20x100 1.50V max a 10x100 1.00V min
- v idle jede 10x100 1.00V (žádná změna ...)
- ve full loadu jede 20x100 1.50V (žádná změna ...)
- v částečném loadu je nastavený podle potřeby, tj. např. file search by mohl být třeba 12x100 1.10V - 14x100 1.20V (a nikoliv 20x100 1.50V - a to je sakra rozdíl)
Závěr je jasný - kdo nepoužíval na notebooku tvrdá nastavení např. pomocí RMClock, ten by si s Vistou měl ve výdrži polepšit.
Teda nejak nechapu, co by tohle melo byt za novinku, naopak me to utvrzuje v tom, ze Vista je uplne naprd, neni tam nic noveho a jsou s tim jen problemy. Presne takhle se mi cpu chova a nepouzivam zadny RMClock ci nejake podobne utilitky. Treba 6x133 - 0.98V 10x133 - 1.15V, 12x133 - 1.23V, 15x133 - 1.35V apod.
-
a vies preco sa ti tak chova? lebo mas Dell a ten to vie robit ;) a vobec, pouzival si vobec niekedy nejaku mobilnu platformu na WXP?
Radsej uz ani nebudem hovorit co to je ODCM, ktory by visty mali robit tusim tiez ;)
-
Tak prima, předpokládal jsem, že by to mělo fungovat - mně ne, tedy pokud Ti to tak funguje na Dellu D610 s WinXP, tak např. mně na Dellu D810 s WinXP ne ... (a na všem ostatním s Baniasem/Dothanem/Yonahem také ne)
-
Hmm, to jsem do ted netusil, ze je to neco extra. Ja driv mel notebooky s takovymi kousky jako P2, P4-M, apod, takze tam nic takoveho nebylo. A ted, kdyz prisel tenhle Dell, tak jsem to povazoval za samozrejmost.
-
Teď když o tom tak přemýšlím, co jsem sledoval chování mého procáku na XPčkách s CPU-Z, tak je pravda, že jsem tam vždy viděl jen nejnižší a pak nejvyšší hodnotu (RMClock jsem nepoužíval). Mezihodnont jsem si všimnul, až když jsem ho sledoval pod Vistama.
Takže na tom něco bude.
Každopádně jsem si myslel, že to po těch krokách měly umět i XP, asi jsem se pletl.
Ale notebook mi teď opravdu na baterku vydrží déle, to jsem si již ověřil.
-
První nepříjemné překvapení - veškerý software flashdisku Kingston DTS pod Vistami nefunguje, ale to není problém systému. Kingston mi obratem odpověděl, že je jim líto a do 14 dnů budou nové verze ke stažení, takže np.
-
neprijemne rpekvapeni...Visty se kousou. Celej den mne bezi pc a nic.pak k tomu sednu a makam a nic.pak si pustim hudbu a nekdy to drzi dlouho a nekyd se to proste hryzne..a to jakoze natvrdo...pisti zvuk a sek,nebo rovnou cerna obrazkovka
zvukovka je audigy 2,ovladace sem zkosuel ty bety,pak i kx
mno a ted mam ten problem ze nevim jak nastavit boot do xpcek,tak sem msuel odpojit disk
chjo:/
-
To je problém ovladačů, na vině je s největší pravděpodobností Ati/mám stejný problém
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
To je problém ovladačů, na vině je s největší pravděpodobností Ati/mám stejný problém
to byla reakce na cojestli na mne tak proc ait kdyz se to kouse pri zvuku?
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
to byla reakce na cojestli na mne tak proc ait kdyz se to kouse pri zvuku?
Koukal jsi se do výpisu paměti při pádu? Souvisí to přímo se zvukovou kartou?Já to neříkám jistojistě, jen tento problém má vícero Ati uživatelů Vist.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Koukal jsi se do výpisu paměti při pádu? Souvisí to přímo se zvukovou kartou?Já to neříkám jistojistě, jen tento problém má vícero Ati uživatelů Vist.
tak budu za lamu ale kde ten vypis najdu?me se to totiz hryzne tak ze se kousne zvuk a windwos bud zatuhnou nebo rovnou zcerna obraziovka..zadny bluescreen
ted prolizam net a na nejake problemy sem narazil..chjo..a to sem byl jediny zastance vist v mem okoli...
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
tak budu za lamu ale kde ten vypis najdu?me se to totiz hryzne tak ze se kousne zvuk a windwos bud zatuhnou nebo rovnou zcerna obraziovka..zadny bluescreen
ted prolizam net a na nejake problemy sem narazil..chjo..a to sem byl jediny zastance vist v mem okoli...
Nic se neděje, podívej se na vlastnosti systému, advanced system settings, v bloku "Start up and recovery" Settings a tam položka "Dump File". Základní nastavení by mělo být :
%SystemRoot%\MEMORY.DMP
Po restartu by Ti měly visty říci že spadly ( :) ) a je tam možnost zobrazit detaily...tam mkrni, pak také projeď ty výpisy
Ale jiná možnost - když zakážeš zv.k - pc se neseká? Dnes jsou bohužel veškerou alfou a omegou stability Vist ovladače. Chce to čas..
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Nic se neděje, podívej se na vlastnosti systému, advanced system settings, v bloku "Start up and recovery" Settings a tam položka "Dump File". Základní nastavení by mělo být :
%SystemRoot%\MEMORY.DMP
Po restartu by Ti měly visty říci že spadly ( :) ) a je tam možnost zobrazit detaily...tam mkrni, pak také projeď ty výpisy
Ale jiná možnost - když zakážeš zv.k - pc se neseká? Dnes jsou bohužel veškerou alfou a omegou stability Vist ovladače. Chce to čas..
mno ony myslim jen neco napisou pri startu...na coz mam dotaz...ta nabidka co delat je dost chuda..ale kdyz sem rucne pridal do bootu dalsi win(ktere ale nejely) tak nabidka po f8 byla bohatsi..jak zpristupnit bohatsi nabidku bootu vist bez druheho os?
do toho dumpu mrknu...kdyztak nouzove muzu jet na integrovane pokud problem dela jen audigy+ati...ale stve mne to
edit:
zvuk sme zatim zakazat nezkousel ale pc se men vzdycky kousl kdyz nejaky zvuk hral..radio,mp3,... nikdy jen tak...ja ho ranu zapnu,neco delam a pak du prace a pc bezi (nez usne,ale hlubsi spanek na nem nemam,jen monitor se snad vypne) a nikdy se nekousl..vzdycky kdyz sme dosel z prace bezel.a obcas sem na nem z prace delal pres terminal a tak pohoda...
-
Já sám jsem měl problém se zvukem (Realtek ovladač),tiskárnou (HP), grafikou (což více méně přetrvává)...a nejlepší je, že na to není žádný recept :) Ani univerzální rada
-
Tak už vím, jak je to s corporate verzemi - nebudou :)
http://vista.zive.cz/?q=existuje-pod...treby-aktivace
-
mam par otazek ... bezi vam nekomu nejaka hra ?
je mozny ze nepotrebuje vista ovladac od desky ?
je potreba nainstalovat driver od dvd mechanik ?
-
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
mam par otazek ... bezi vam nekomu nejaka hra ?
je mozny ze nepotrebuje vista ovladac od desky ?
je potreba nainstalovat driver od dvd mechanik ?
hry nehram
je to mozne, ale aj tak ich tam osobne davam
odkedy maju dvd mechaniky ovladace?
-
Vysla beta verze Pgp 9.6, ktera podporuje Vistu. Zkousel jsem tam v rychlosti naimportovat klice a otestoval mount pgp disku a chodilo to ok. Tak pokud nekdo cekate na funkcni Vista pgpcko snad se vam to bude hodit.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
hry nehram
je to mozne, ale aj tak ich tam osobne davam
odkedy maju dvd mechaniky ovladace?
tak proc mi to nece spoustet autorun?
a napise to nejaky blabol a nespusti to ?
-
je tu nekdo kdo hraje neco na viste ?
-
Trocha blba otaska... pouzivate 32b alebo 64b verziu ???
a este jedna ako je to s OEM ??? ked menim dosku cca 3x rocne ???
P.S. cena je uz slusna chcem ist do nej
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9520857
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
ja pouzivam vistu ultimate 64bit ... ale zaboha nemuzu rozbehnout gamesku a ani postu :(
-
Imho by měl každý volit podle procesoru a potom podle zařízení a ovladačů. Já používám 32-bit, protože mám 32-bit procesor.