takze testujem prvy kusok:
2520 Mhz pri 1.5V v BIOS-e /real ukazuje soft 1.46/
Presli graficke testy, teraz necham prime cez noc, rano to opalim este viac...
a potom pojdu na skripec dalsie kusy.
Printable View
takze testujem prvy kusok:
2520 Mhz pri 1.5V v BIOS-e /real ukazuje soft 1.46/
Presli graficke testy, teraz necham prime cez noc, rano to opalim este viac...
a potom pojdu na skripec dalsie kusy.
Kdyz tady tak vsichni skvarite Opterony na max tak ja zase zkusil, kolik pujde z Opterona dostat nejmin :-) pri FSB 311.
Dostal jsem se na 4x311=1244MhZ pri 0,88V primestable.
Nastavil jsem si P-States pres RMclock a takhle mam vlastne CnQ.
PS: Pozor pri nastavovani RMclock, pri zmene nasobice CPU se meni frekvence pameti!!! Nejdrive si overte max frekvenci RAM pres A64calc.
Co to rikas, vzdyt ta pasta z freezera je celkem dobraCitace:
Původně odeslal ezechiel1917
pise ze pri bootovani sa mu hlasi normalne :roll:Citace:
Původně odeslal Sharker
trochu testujem:
CABNE Tmax 55C@2600Mhz - 1,5V 2* 3Dm05a zatial stable
nechci ti brat iluze ale brat 3dmark(jakejkoliv) jako neco cim overovat stabilitu pc je trochu, a ted to reknu dost jemne, blbost :wink:
tohle jsme resili jiz pred rokem [najdi si rok stare thready o prime]- blbost to neni od doby, co v prociku je pametovy radic, ve starych versich prime byl CPU v pohode ale ve hrach a v 3dmarku padal pocitac jako svestky a meho winchestera bylo nutne mit na hry vyssi voltaz nez na primeCitace:
Původně odeslal paik
QSA146DAA5BN
CABYE 0536GPMW
1304557I50022
TCM 57C
zatim 2900MHz 1,52V, burn 44C, jeste jsem ve fazi testovani... :wink:
Tak jestli toto udržíš opravdu stabilně, tak ti gratuluju - povedenej kousek :-)Citace:
Původně odeslal Hrady
no ale neni tady jen prime ze, a navic dneska je verze 24.11 takze neni co resit :idea: , me projede cpu a pamet 3dmarkem pokazdy v pohode, ale teprve superPI nebo PRIME se napr po 10min polozi.....takze sry, 3Dmark proste stabilitu NEOTESTUJE a za tim si stojimCitace:
Původně odeslal short24
me treba projede Stress Prime 2004 ( to jest 23.8.1 normal Prime ) 5+ hodin v pohode a pustim DM03 a prvni test ( letadylka ) se to kousne ... takze bych to videl tak ze testovat za pomoci prime i 3dmarku ( her )
je to aj dost logicke, pretoze prime zatazuje iba cpu + pamete a 3dmarky cely system, najlepsie su dema aj so zvukom (v 3dmarkoch)Citace:
Původně odeslal danikd
jak sem rek, 3D mark neni jedinej, je to urcite taky test kompu, ale spis sladenosti, nez stability, a je JEDEN Z MNOHA, kdyz ale nekdo rekne, ze mu to na tolik a tolik mhz jelo stabilne 3Dmark, tak to za podstatnou informaci neberu, az postne screen s vysledkem 3dmarku, superPI (SSE2 i treba, 64ky ho maj...), a primu 24.11 tak 2hod+, da se uz o nejaky stabilite hovorit :wink:
jo IMHO navic je 3dmark docela kratkej, na to otestovani...., snad jen kdyz dam tak 10x loop, pak i jo...
JJ presne tohle jsme resili pred rokem prime 23.8 - posledni ofiko neumelo dobre otestovat A64 , na zahranicnich forech jsem narazil na nutnost pouzivat bety - tehdy byla 24.6 a od teto bety Vcore pri ktere v poradku projede prime odpovida vcore pri kterem projede v poradku 3dmarkCitace:
Původně odeslal danikd
ja to hledal proto ze, jsem mel totiz presne to same - aby prosel 3dmark bylo nutne zvysit volaz az o 0,5 v oproti stare verzi prime :-(
tak jsem skoncil na 279 FSB, coz da 2510Mhz. Nejsem moc zkusenej, tak se chci zeptat odborniku, co dal zkusit, abych dostal z toho Optouse vic..?
Diky JohnyhoZ prvni pomoci jsem tedy nastavil HTT 3, RAM na 133 a FSB soupnul rovnou na 278 - stabilni. Pak jsem mu dal 288 a nic.. Nepostnul. Az asi po 20resetu. Tak jsem snizoval az tedy na 279 - to sice postne, ale pravda - nekdy az na druhy reset. Zalman to chladi do 48°C f.load. Jinak RAMky mam nastaveny podle jejich specifikace CL2: 3-2-2-6 ( ted tedy pri 279FSB jedou jen na 179Mhz). Zdroj snad OK ( OCZ42O s regulací na vetvich - je to vubec k necemu?). Zkusil jsem snizit o pulku to "payload size" v BIOSu, ale bez zlepseni. Spread Spectrum mam u vseho OFF, BIOS posledni z 9.05, VCore mam 1,450 + 9,9% a CPU-z mi ukazuje neco mezi 1,50-1,55, povetsinou ale spis 1,520. Memtest OK.
Myslite si, ze je ten proc. na konci s dechem, nebo by to melo jeste jit??
Hurvajs : že by jsi měl tak mizerný kus? spíš bych to tipoval na desku, že nedává větší FSB, jinak nevím.
to bych se fakt taky divil, nemyslim, ze je ta MSi nejakej s**t. To by nemel bejt snad problem.. Co ty pameti. Nemaj se pred OC treba "shodit" na nejaky uplne trapny casovani - aby se prip. vyloucila jejich brzda?
Caute mohol by som mat tento kusok
OSA144DAA5BN
CABNE 0540BPMW
133837AJ50208
Neviete ako by siel taktovat ??? diky
No podle mě MSI je šit, ale tahle deska snad zase tak ne, nicméně mě u Epoxu končila stabilita někde na 275Mhz, což by tak odpovídalo tomu MSI. Paměti můžeš klidně dát na 100, ale pochybuju že to pomůže.Citace:
Původně odeslal Hurvajs
Mozna fakt nahouby kus.. ten CPU.. On kdyz mi prisel a rozbalil jsem to, tak mel na plose HS jeste zbytky neceho, co by mohlo driv bejt treba pasta, no tak je mozny, ze si ho nekdo u prodejce testnul a kdyz zjistil, ze nic moc, tak sup s nim do kramu.. ??? Co nadelas.. No a do budoucna, pokud pujde o desku, tak ASUS, nebo DFi..? ( ale ten layout..)
DFI určitě a pokud by někomu vadila karta v tom že překrývá větráček na čipsetu, tak jí může dát do dolního PCIE slotu, která většina DFI prken má.
Tak tenhle procák ti dá 2640Mhz při 1.52VCitace:
Původně odeslal JeepeRs
Kolko by zneho islo maximalne vymackat
nema dolni slot jen 8 linek???Citace:
Původně odeslal Spajdr