V opere jde hledat na google tak, ze do adresniho radku napisete "g hledana vec". Jde to ve FF taky?
Printable View
V opere jde hledat na google tak, ze do adresniho radku napisete "g hledana vec". Jde to ve FF taky?
Ve FF napíšeš "gg hledaná věc"Citace:
Původně odeslal howard
viz vyse, tam si nastavis, co chces, ja mam treba "ac dog" "ca pes" "map vaclavske namesti" a dalsi, skvela vec, ale v opere se daji taky pridat vlastni pres editaci nejakyho souboru.Citace:
Původně odeslal howard
Neni treba editovat naky soubor, je to primo v menu, preferences -> Advanced -> Search
Ale tam nejdou pridat nove, to musis upravit search.iniCitace:
Původně odeslal howard
Caute, hladam jednu extensions. Konkretne Extension pre FF, vdaka ktoremu si budem moc po kliknuti na properties fotky pozriet jej exif informacie priamo z webu. Takuto extensions som dlho mal, ale musel som preinstalovat system a nemozem ju znova najst. Neviete niekto, ze ako sa vola? Vdaka. :)
EDIT:
Nasiel som to: http://ted.mielczarek.org/code/mozilla/fxif/, vola sa to FxIF :)
Nevite nekdo, kdy uz konecne bude FF 1.0.5 CZ???
Dekuji, nejak jsem to prehledl :)Citace:
Původně odeslal jedik
FF 1.0.6 OUT
http://download.mozilla.org/?product...win&lang=en-US
Citace:
Původně odeslal http://www.mozilla.org/products/firefox/releases/1.0.6.html
Nestava se vam v Opere 8.xx, ze se stranka nacte, zobrazi se skoro vsechno a pak se najednou sama od sebe reloadne? Me se to bohuzel stava i obcas, kdyz pisu prispevek, najednou bum, vsechno zmizi a text prispevku je v tahu. Uz jsem parkrat malem vzteky rozmlatil stul, kdyz mi to udela. Dela mi to obcas (cca jednou za 2 hodiny), vetsinou to nevadi, ale nekdy taky jo. V betaverzich O8 to nedelalo.
mě to taky dělá ale tak cca 1 za 2 dnyCitace:
Původně odeslal howard
Pro info, muzete srovnat realne vysledky s hlasovanim.
Aktualni stav na 4u:
55.8 % IE
27 % Firefox
13.6 % Opera
2.6 % Mozilla
ja ako zakadatel tejto sekcie som sa tu dlho neukazal :-)
pouzivam dlhu dobu firefox a spokojnost.
fakt ze v pohode prehliadac, ziadny problem, malicky co dodat
Já bych něco dodal :)
Malý, dodržuje standardy, ok ok ok, to je fakt
1) v základu je funkčně chudej (pro mě nepoužitelnej) a některý extensions, to je fakt síla. Řeže se to mezi sebou, pak kuli nim padá celej nebohej FF, zpomalujou ho (třeba takovej špatně udělanej skin dokáže divy)
2) systém updatů je taky neštěstí - furt stahovat celej program, firefoxů sem nastahoval už tolik, že by vydali za jeden IE :roll: :-)
3) firefox se někdy chová dost divně - někdy mi nenaběhne, ale jako proces běží, killnu ho, nastartuju znova a už jde. Divný
4) když už je kompletně v háji profil, že se musí vymazat a jet na novo, tak uplně zbožňuju pokaždý instalovat znova všech těch milion extensions :-(
:arrow: řešením by mohla bejt kompletní velká extension/balík, kterej by FF pěkně vyšperkoval atd. Hlavně, aby to bylo od lidí, co uměj pořádně programovat, některý extensions sou fakt o nervy :D
I přes tohle všechno ho ale používám, protože zkrátka nic lepšího neni, takže mě nekamenujte za to, co sem napsal :)
Maxthona používám už dlouho, jedu půl na půl. Ale je to furt IE, takže "do světa"
Opera je co verze, to unikát, každá zobrazuje některý věci jinak, takže ta taky pro mě neni.
:)
Pouzivam Firefox, je rychlejsi jak IE, zobrazuje stranky stejne jak IE (narozdil od opery) a ve FF funguji Tipcars.cz (narozdil od opery) .. 8-)
Take bych uvital nakej FirefoxPack, kde by byly vsechny mozny extensions :-) pripadne by mohli udelat vic "verzi" s ruznymi extensionami, to by bylo fajn.
Nicmene ja stejne Operuju, ale myslim, ze by to nebylo spatne.
Tak proc si neudelate?
Stejne ten pack nikdy nebude vyhovovat vasim predstavam, nekomu tam dycky neco bude chybet ;)
No jasný, dycky bude něco chybět, ale to je přeci už snažší, než to tam házet celý ručně. Lepší než nic :)
Opera je dobrá, co se týče rychlosti programu/zobrazování, i GUI se mi libí, funkce má taky ok, ale chybí mi "adblock" z firefoxu, zlváště ten upravenej na blokování divů :) a renderovací jádro se mi taky moc nelíbí :-)
Praveze lepsi nic nez tohle. Kazdej si totiz casem najde svy oblibeny extenze a ty ma nainstaleny (nechapu co furt nekdo plka o reinstalacich, ff ani zadny extenze sem jeste znova instalovat nemusel). I pokud bych mel celej system instalit znova (coz nehrozi), tak si ty extenze pamatuju a nahodim je behem minuty. Jeste sem nevidel dve instalace ff se stejnyma extenzema.
A mimochodem, nektery extenze jsou obcas unstable a jsou snima problemy. Uz vidim ty BFU co si sosnou takovej balicek, jak vsude kricej "ff stoji za prd, nefunguje to". Proste kdyz je nekdo natolik neshopnej, ze nemuze doinstalit par kB, tak at si zustane u sveho oblibeneho IE nebo at si stahne neco jinyho, nikdo mu nebrani. Jen se pak nesmi divit, ze mu nebude semo tamo fungovat neco, co pouziva trebas CSS2+ a pod.
Hlavni je si taky uvedomit, co OPRAVDU clovek potrebuje za extensiony a nervat tam vsechny, ktere si mysli, ze "prece jednou urcite pouzije" a pak na ne jakteziv nesahne.
Souhlasim.... Me se na FF prave libi to, ze si ho prizpusobim k "obrazu svemu", a mam tam vsechno co potrebuju, ale jen prave to co potrebuju... A ne stohy bordelu "pro strycka prihodu"...Citace:
Původně odeslal jedik
BTW jeste k tem balickum - zajimalo by me, kolik extensions maji uzivatele co po nich tak volaji? To je takovej problem to nainstalovat rucne? Ja mam FF od zacatku unora a jede mi naprosto v pohode, jen si tam obcas prihodim neco novyho zajimavyho / nove potrebnyho... Jinak receno fakt nevim, co tady neustale resime? :wink:
A jsme zase u toho.
A proc by v browseru nemohly byt stohy funkci, ktere nepotrebujete? Kdyz napr. instalacka ma o mega min, tak o co jde. To, co nepouzivate, skryjete a je to. Navic, kdyz tam ty funkce jsou, tak se casem muzete neco priucit, atp...
Ale to bychom se tu hadali do nekonecna.
ja bych vic nez balicky extensions uvital nejakou sluzbu ktera by hlidala extensiony ktery mam nainstalovany a kdyz prijdu k jinymu pc tak by je tam doinstalovala ...Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d