tak jeste screeny:
Printable View
HIS HD 4850 IceQ 4 Turbo
http://www.hisdigital.com/html/product_sp.php?id=398
...nevim tedy proc ma v nazvu Turbo kdyz ma zakladni takty :roll: /EDIT: tak ne, ma +25MHz na jadre :)
Nejake foto:
http://www.techpowerup.com/img/08-08-24/19c.jpg
http://www.techpowerup.com/img/08-08-24/19e.jpg
Palit Radeon HD 4850 Sonic
recenze: http://www.tweaktown.com/reviews/156...ard/index.html
takty 685/2000 + lepsi chlazeni
Ty "medeny" chladice jsou super:D Tochci taky, ELOX do kazde rodiny:D :D :D
Just kidding:D
Zkousel nekdo v ATITRAY TOOLS ty zmeny voltazi na 4870ce?
Jen male info vysel novy TechPowerUp Radeon Bios Editor v1.14 zmeny * Fixed bug with method one Overdrive hack not working. Should run fine now.
* Added fan control for 4870 X2. Completely new controller chip, was a big pain in the ass to code... :-/
* Added fan spin up fix, PowerPlay functionality and voltage decrease in the one-click update for HD 4xx0 cards seperately selectable.
* Fixed WinFlash checksum correction bug.
* Added and fixed a lot of small things. Too many and too minor to mention all... :-) stahujte zde.
Ted zkousim taktovani v ATI TRAY TOOLS a hlavne zmenu voltaze a vypada to, ze to funguje na 4870ce. Vyzkousejte i vy ostatni treba, kdyz mam nastaveny 2D rezim 160/250 tak v GPU-Z je VDD Current 9,5A a kdyz v ATT nastavim stejne frekvence, ale dam voltaz 1,203 tak v GPU-Z je 8,8A, pri 1,083 uz jen 6,8A. Vyzsi voltaze vyzkousim vzapeti. Pravda VDDC ukazuje porad 1,265, ale to muze byt tim, ze GPU-Z proste ukazuje jen statickou hodnotu, kterou ma v databazi. Dle UPS k poklesu doslo. Jeste takova vec ohledne Radeon Bios Editor v1.14 konecne funguje zvyseni limitu pretaktovani v CCC /editoval jsem svuj puvodni bios a limity v CCC mam na jadre 160/990MHz a na pametech 125/1200MHz koukni zde.
Takze jsem zjistil, ze mam obcas problem pri prehravani dvd ve Windvd. Zapnu prehravani ve Windvd a okamzity restart. V posledni dobe jsem menil frekvence u HD4870 a casovani pameti (ale to by melo byt v poradku dle specifikace vyrobce, Prime95 pri testech hlavne na pamet nespadne do 15 minut), takze jsem preventivne zvedl 2D frekvence v ATT na 200/250Mhz a zatim je vse O.K.. Budu testovat dal - je mozne, ze 160/200Mhz bezproblemu funguje pri 2D (desktop, internet, ...), ale pri prepnuti na 3D frekvenci (prepina i pri prehraveni videa ve Windvd) obcas muze neco zazlobit a shodi to cele pecko.
Edit: kdyz menim napeti pres ATT, tak ani UPSka nezaznamenava pokles odberu, ani GPU-Z neukazuje zadne poklesy => u me nefunkcni
Gainward HD 4850 GS 512MB DDR3 9382
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
Z jistych duvodu jsem do jednoho PC porizoval PowerColor HD4870 512MB DDR5 OverClocked, detail zde. Ocekaval jsem krapet tissi chlazeni (velky vetrak, 3 pin napajeni), pripadne moznost regulace otacek softwarove. Bohuzel uz pri 25% (nejnizsi hodnota RivaTuneru) je hluk nesnesitelny. Pri cemkoliv vyssim je to peklo (na teto hodnote mela grafiku ve 2D 55°C v zavrene skrini). Jedina vyhoda, ktera tady s timto chlazenim zustava, jsou oddelene pasivy na pametech (cca 2mm vysoke plechy) i napajecich obvodech (az na delku shodny pasiv, ktery je soucasti Accelera), takze pri vymene chlazeni neni treba bastlit chladic. Zitra jdu koupit Accelero a 12cm Noctuu, kterou usadim do prostoru mezi jadro a napajeni a uvidim co to udela... hlucnejsi to urcite nebude. Podle vykresu Accelera se puvodni pasiv napajenich obvodu vleze (asi to bude tak tak).
Ano potvrzuji vcera jsem tchanovi montoval tu samou 4870ku a je hlucna + dementne nastavena autoregulace (do 60st se vetrak netoci vubec pri prekoceni teto hodnoty se nachvili roztoci na 100% a pak klesne na 30% a teplota leze az nekde k 55st - pak se zase vetron zastavi) Resit to budu tak ze sundam ten plast ktery drzi na 4 sroubcich, odpojim orig vetracek a dam tam 120 vetrak zapojeny do desky a regulovany pres speedfan a bude ticho. (PCB je oproti me 4870 od Sapphire trosku pozmeneno - ma o jeden voltregulator navic, delsi vitec chip a jen jednu tu kosticku s feritem (je videt jeho teplota i v GPU-Z a hlavne lze tocit daleko vic nez ta ma. Na jadre narychlo jsem zkusil 850Mhz jadro v UT3 menu + zahul ve furmarku a pohodicka.
mada98: tobe se ten vetrak zastavuje? Mne vubec. Nejmensi otacky (subjektivne dle ucha) maji cca 25% a pak rostou. Jen rucne jsem si poslech 80-100% otacek a to bylo horsi jak vysavac. Accelero stoji par korun (to uz vetracek bude drazsi), takze na nej hodim 12cm vetrak na cca 800ot (pevne bez regulace) a nebudu to resit. Pokud staci na uchlazeni regulatoru default vetracek, tak 12cm krava musi udelat svoje :-)
Nevadí Vám, že horký vzduch zůstává v bedně? Já jsem kvůli tomu nechal klasický dvouslotový chladič s výfukem ven na svém místě a snažím se to nějak regulovat (bohužel to úplně silent není). Když dám Accelero, musím zrychlit 12cm outtake, protože jinak se mi začne roztáčet větrák ve zdroji Corsair... :rolleyes:
Takze ti huci grafika, ale zdroj stoji a je tichej :-). Jak se zmeni hlucnost, kdyz pouzijes Accelero, ponechas outtake na "low" a naopak ses ti trochu roztoci zdroj?
To ze se mi bude motat teply vzduch v kejsu nevadi - vetrak na CPU zene vzduch k zadnimu outtaku, kterej to posle ven a zaroven si Corsair nasava vzduch z kejsu a taky ho zene ven. Vnitrni teplota me netrapi, jen to nesmi shoret. Stejne HW vydrzi rok/dva a bude to plecka na vymenu.
PS: i s Accelerem jsem nechal jednu pozici pod grafikou vzadu otevrenou, aby tama mohl trosilinku vzduch utikat.
Grafika v IDLE nehučí, ale není prostě úplně tichá, což předtím komp byl. Když dám Accelero a nezměním outtake Noctua S12 nad 600rpm, začne se po chvíli zdroj roztáčet opravdu slyšitelně. V zátěži se stock sice roztočí, ale to mi vzhledem ke zvukům her nebo filmů nevadí. Procesor mám chlazený pasivně...
Me odesel po mesici s HD4870 zdroj Corsair HX620W - dost zasadnim zpusobem (vsechny jistice v ceste + UPS), takze jsem preventivne zvedl otacky na intake a outtake vetrakach, zdroj je vyrazne chladnejsi a zatim zadny problem (tuk, tuk...). V idle snizuji takty pres ATT - karta absolutne tichoucka a pri zatezi to same co pise Maul - ve hrach me to netrapi... :)
Vymena provedena, ve 2D mam stejnou teplotu jako se stock chladicem, ale pri tichu. Ve 3D vzrostla teplota na 63°C a drzela se. Bohuzel se mi zda cele Accelero dost teple a mam strach, zda to Noctua na 800ot zvladne. Asi ji radeji vymenim za model s 1300ot a vyssim tokem vzduchu. Sice vzroste hlucnost, ale porad to bude tissi jak s default chladicem.
edit: Takze 800ot S12 to nezvladala. Vymenil jsem ji za Noctuu P12 a je to jine kafe. S12 jsem dal jako intake na chlazeni HDD. Zaroven jsem na chipset hodil ThermalRight HR05 a nyni je vse vlazne (grafika, hdd, chipset) a stale proti stock chladici GPU o nekolik radu tissi.
Mate nekdo zkusenost s polozkami "FAN SPINUP BUG FIX" a "ENABLE SUPERIOR POWERPLAY" v poslednim RBE 1.14? Jestli jsem pochopil dobre, tak ta prvni polozka by mela opravit obcasne "samovolne" roztoceni vetraku na HD4870, coz se mi obcas stane (tak na 1s). Co ale ta druha polozka pokud nepovolim "ALSO DECREASE VOLTAGES"...?
Edit: takto upraveny BIOS nahran, zatim nepozoruju snad zadne zmeny (ty, kterych bych si hned vsiml)
Jak se vám jeví Sapphire ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 11132-11-20R. Na netu jsem pořádný informace nenašel.
Tady je neco tusim ze vcerejska ;)
http://www.techpowerup.com/reviews/S...HD_4850/1.html
asi budu kupovat 4870ku ... co rikate na tuhle (chladic) ?
http://www.alza.cz/graficka-karta-ga...ple-d99240.htm
mohla by min hrat a mit lepsi OC potencial co rikate ?
jj tady se o ni necp pise +forum http://www.cdr.cz/a/diskuze/13184
takze asi bude spatna... no accelero S1 rev1 mam ted na 8800GT ale co to chlazeni mosfetu ? nejaky bastleni se mi fakt nechce
Chlazeni mosfetu jsem vyresil nakupem 4870, ktera ma uz od vyrobce na nich pasiv. Ten PowerColor (uz jsem tu o nem psal) je od vyroby i pretaktovany. Bohuzel i s 12cm@1300ot fanem ulozenym mezi jadro a mosfety maji dle GPUZ napetove regulatory pres 100°C. Jadro v idle 48-51°C, pri zatizeni cca 60-65°C (to uz nevim presne). Nemam tuseni jak moc je tech 105-114°C kritickych, proti me studene 3870 to byl neprijemny sok.