-
Re: nVidia GeForce 8800GTX/GTS
diky, za info - teplota/hluk...nekdo si ji asi koupi pod stromecek.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
To padání podle mě vyřeší reinstal. Já bych to každopádně vždy při změně hardwaru reinstl ono člověk nikdy neví co se v Xpčkách jebne když kuchneš nějakej díl.
Mozna te prekvapi ale ja jsem vymenil pred 2ma tydny AMD+Nforce MB za C2D s Intel chipsetem a bez reinstalu Woken jedu bez problemu. Takze to padani neni systemem, ale spis ovladaci.
-
reinstall to nevyřešil, ale zvednutí voltáže pro PCIE/SATA ano :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
reinstall to nevyřešil, ale zvednutí voltáže pro PCIE/SATA ano :)
tak uz bys mohl nahodit nake benchmarky nejlepe herni veci a jake OC ti tva karta dovoli. dikec
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
32xAA ve SLI....
odstraneno , neumim cist .)
-
Ted sem to prostudoval a me osobne se to zda jako hodne vyhipovana novinka. Chvili sem uvazoval ze prodam noveho Radeona a koupim tohle ale vzadnem pripade, detailne sem prohlednul screeny z her, co se do vykonu tyce dejme tomu ale pokud pretaktujete x1950XTX ktery de na 750MHz jadro, a pres 2.1GHz pameti dostanete se lepe jak GTS, kvalita obrazu je podle me na 99% stejna. DX10 tu bude az pristi rok v lete, tak aby se uz jaks taks pouzival, do te doby prijde R600 a nVidia bude opet v loji :), a bude se zase jen dotahovat :). Sem zvedavy jak to dopadne ale podle me R600 bude opravdu prevratne DX10 a jeste k tomu bude zatracene rychle :).
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Ted sem to prostudoval a me osobne se to zda jako hodne vyhipovana novinka. Chvili sem uvazoval ze prodam noveho Radeona a koupim tohle ale vzadnem pripade, detailne sem prohlednul screeny z her, co se do vykonu tyce dejme tomu ale pokud pretaktujete x1950XTX ktery de na 750MHz jadro, a pres 2.1GHz pameti dostanete se lepe jak GTS, kvalita obrazu je podle me na 99% stejna. DX10 tu bude az pristi rok v lete, tak aby se uz jaks taks pouzival, do te doby prijde R600 a nVidia bude opet v loji :), a bude se zase jen dotahovat :). Sem zvedavy jak to dopadne ale podle me R600 bude opravdu prevratne DX10 a jeste k tomu bude zatracene rychle :).
Ale prosím tě, tady nejde o porovnávání co jaká karta má Mhz, o kolik zvedneš z default X1950XTX oproti GTS který má obrovskou rezervu a dáš jí na takty v GTX úplně v pohodě, když se podíváš na ceny X1950XTX a GTS tak tam věru moc velký cenový rozdíl není, ale přetaktovaná GTS bude rychlá jak dvě X1950XTX v Crossfire. DX10 bude až příští rok, ale lítá to krásně i v DX9 hrách, tak proč do toho nejít? já ten rozdíl vidím obrovský :) oproti jedné X1900XT, oproti Crossfire už tolik né, ale ovladače se ještě poladí si myslím.
A než ATI něco dalšího vydá, tak NVIDIA bude mít vylepšenou verzi G80, pokud už nemá teď.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Ale prosím tě, tady nejde o porovnávání co jaká karta má Mhz, o kolik zvedneš z default X1950XTX oproti GTS který má obrovskou rezervu a dáš jí na takty v GTX úplně v pohodě, když se podíváš na ceny X1950XTX a GTS tak tam věru moc velký cenový rozdíl není, ale přetaktovaná GTS bude rychlá jak dvě X1950XTX v Crossfire. DX10 bude až příští rok, ale lítá to krásně i v DX9 hrách, tak proč do toho nejít? já ten rozdíl vidím obrovský :) oproti jedné X1900XT, oproti Crossfire už tolik né, ale ovladače se ještě poladí si myslím.
A než ATI něco dalšího vydá, tak NVIDIA bude mít vylepšenou verzi G80, pokud už nemá teď.
to jo,za ty penize nic lepsiho proste nekoupite.nekde jsem cetl ze nvidia uz chysta 80nm G80.Nekde se zase spekulovalo o 65nm verzi az vyjde R600(krera by prej mohla bejt taky 65nm).
-
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Mozna te prekvapi ale ja jsem vymenil pred 2ma tydny AMD+Nforce MB za C2D s Intel chipsetem a bez reinstalu Woken jedu bez problemu. Takze to padani neni systemem, ale spis ovladaci.
Ono to samozřejmě není pravidlo kolikrát to hrne no problémo ale kdyby se mi po výměně hardwaru začlo něco sekat nejdřív bych reinstaloval.
-
Tak mi dneska dorazila 8800GTS od Asusu.. jsem zvědavej jak pojede.. máte někdo zkušenosti přímo s touhle kartou?
-
Citace:
Původně odeslal
RED
Tak mi dneska dorazila 8800GTS od Asusu.. jsem zvědavej jak pojede.. máte někdo zkušenosti přímo s touhle kartou?
Foukni to hned na 575/1800 :)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Foukni to hned na 575/1800 :)
Neblbni.. :-) si to hned nevodpražim.. :-)
-
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
a co tym chces odprazit?
Ja to netaktuju.. myslel jsem že ta karta má dostatečnej výkon a že ji nemusim taktovat.. nebo musim?
-
samozrejme, ze nemusis, ale preco si zadarmo nepridat vykonu?
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
samozrejme, ze nemusis, ale preco si zadarmo nepridat vykonu?
A proc jo, kdyz vykonove v pohode staci? :) To je to samy jako, proc si do mesta nekoupit auto s V6 3.0l, kdyz mi staci 1.6. Pokud to opravdu neni treba, tak je to pouze zbytecny prihrivani karty :)
-
to zalezi co (hru) a na com (rozlisenie) hras, keby ma to brzdilo od TOTALNE najlepsieho AA a AF tak taktujem ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Oki, no zkusim mozna testnout tu BFG, sem trosicku skeptickej zatim, pokud to opravdu pujde vpohode taktnout na uroven GTX tak potom by to mohla byt velice zajimava vec.
-
Tak to ukazalo 8300b v 3dmarku 2006. Nebudu taktovat.. tohle staci.. v IL2 Sturmovik Forgotten Battle mi to ukazuje 200 fps v kokpitu ve 1280x1024 a víc nepotrebuju..
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
A proc jo, kdyz vykonove v pohode staci? :) To je to samy jako, proc si do mesta nekoupit auto s V6 3.0l, kdyz mi staci 1.6. Pokud to opravdu neni treba, tak je to pouze zbytecny prihrivani karty :)
porovnanie nie je na mieste. Spotreba 1.6 a 3.0 je niekde inde ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
porovnanie nie je na mieste. Spotreba 1.6 a 3.0 je niekde inde ;-)
Stejne tak spotreba a teplelne vyzarovani 8800 vs. lowend karty
-
bavime sa teraz o pretaktovani jednej serie karty a nie porovnanie 8800 vs. lowend tak o com tocis? Este ma teda zacnite presviedcat, ze taktovanie je vlastne nanic.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
bavime sa teraz o pretaktovani jednej serie karty a nie porovnanie 8800 vs. lowend tak o com tocis? Este ma teda zacnite presviedcat, ze taktovanie je vlastne nanic.
Pravda, ona uz i ta uvaha o 1.6 vs 3.0 byla zcestna.
Pro nekoho muze byt OC neprijatelny i napr. z duvodu zvysene spotreby a tepelneho vyzarovani, kazdopadne se neustale setkavam s nazorem "taktovat nebudu, protoze mi to zatim staci" - tj. takove povedomi, ze taktovani je neco spatneho a ze se tim komponenty nici. Tohle by bylo na jinou diskuzi (OC vs. zivotnost HW a naroky na lepsi chlazeni) ale chapu, ze u takto vykonne karty muze byt pro nekoho OC uz celkem zbytecny (200fps vs. napr. 220fps) - na druhou stranu, jak pise MC, pri pouziti vysokeho rozliseni a AA a AF bych o netaktovani nepremyslel ani sekundu.
Kazdopadne podle snad uz kvuli nazvu tohoto 4a by se tu nikdo o zbytecnosti taktovani nemel ani zminovat :)
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Pravda, ona uz i ta uvaha o 1.6 vs 3.0 byla zcestna.
Pro nekoho muze byt OC neprijatelny i napr. z duvodu zvysene spotreby a tepelneho vyzarovani, kazdopadne se neustale setkavam s nazorem "taktovat nebudu, protoze mi to zatim staci" - tj. takove povedomi, ze taktovani je neco spatneho a ze se tim komponenty nici. Tohle by bylo na jinou diskuzi (OC vs. zivotnost HW a naroky na lepsi chlazeni) ale chapu, ze u takto vykonne karty muze byt pro nekoho OC uz celkem zbytecny (200fps vs. napr. 220fps) - na druhou stranu, jak pise MC, pri pouziti vysokeho rozliseni a AA a AF bych o netaktovani nepremyslel ani sekundu.
Kazdopadne podle snad uz kvuli nazvu tohoto 4a by se tu nikdo o zbytecnosti taktovani nemel ani zminovat :)
Chlapi, ja to zase nemyslel ve zlem, nemam zadne psychicke problemy nebo bariery s taktovanim :p, jen jsem chtel obhajit myslenku, ze pokud mi vykon staci tak taktovat netreba (protoze se tim zvysi spotreba a tepelne vyzarovani), pokud nestaci tak si samozrejme pomuzu. Timto bych skoncil s lehkym OT :)