asi to tu bylo, sem čerstvej majitel x1800xt 512Mb - jak taktit?? ATT ani Atittool mi hodí že kartu neznaj..samo je tu overdrive ale ta je jaksi oničem..Je na to něco nebo se čeká na nové verze?
EDIT - tak rivatuner to umí - soráč za otázku..
Printable View
asi to tu bylo, sem čerstvej majitel x1800xt 512Mb - jak taktit?? ATT ani Atittool mi hodí že kartu neznaj..samo je tu overdrive ale ta je jaksi oničem..Je na to něco nebo se čeká na nové verze?
EDIT - tak rivatuner to umí - soráč za otázku..
http://www.xbitlabs.com/news/video/d...229212113.htmlCitace:
While computer enthusiasts are generally optimistic about overclocking prospects of ATI Technologies’ latest visual processing unit (VPU) RADEON X1800 XT, such optimism may be too early, as in order to boost the clock-speeds of their RADEON X1800 XT-based graphics cards manufacturers have to use new designs of print circuit boards.
ATI Technologies recently allowed its partners to overclock the RADEON X1800 XT 512MB products from stock-speeds of 625MHz/1500MHz for VPU/memory to 700MHz/1600MHz frequencies. However, it seems that for the reasons of stability the manufacturers have to use newer print circuit boards (PCBs) revision 109-A52031-20 that has slightly redesigned power supply circuits with more MOSFETs. Besides, graphics cards makers have to utilize new BIOS versions that push up voltages and apply some other changes.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=43509Citace:
Původně odeslal Kulda
Citace:
Původně odeslal no-X
Jop jede dík...
BTW nemá někdo OC bios od HISu co vydali?? mám sice od sapphiru ale když už to udělal his tak proč ho tam nedat..
a ještě jedna lama otázečka - existuje nějaká utilitka na flashování biosu grafiky ve win?? asi ne co? kdyby ne nemohl by tu někdo stručně napsat jak to flashnout? grafiku sem nikdy nedělal -díky moc.
zdravim, chtel bych si poridit x1800xl. nemuzu se porad rozhodnout, od jake firmy (rad bych 1.6ns ramky). dale by me zajimalo, jak si momentalne x1800 stoji po strance kvality. jsem se zde docetl, o problemech s taktovanim. potom si zde par lidi stezovalo, na artefakty ve hrach. chtel bych se zeptat, jestli vam uz jedou vsechny v poradku. mockrat dik.
ohledně těch pamětí zde
Mě to už jede v pořádku, jenom XL čipy nemají moc rády větší voltáž, nepomůže ani lepší chlazení. Klidně vezmi Sapphire XL pokud bude k sehnání.Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
ještě malej dotázek - nemůže se Ati overdrive hádat s jiným programem na taktnutí grafiky?? když taktnu třeba na hodnoty 690/1600 co jde v overdrive přes Ati tool - rozhodí se grafika a následuje reset... myslím že to bude tím ale chci mít jistotu. díky
Pokud máš podezření, tak overdrive prostě vypni :-)Citace:
Původně odeslal Kulda
dá se nějak vypnout?? nebo se musí přeinstalovat ovladače a nezapínat overdrive?Citace:
Původně odeslal no-X
tak tu mám malej problémek.. / co vím má ho asi více lidí /
Mám kartu HIS X1800XT 512mb - problém je jen v OC.
když se nataktuje přes overdrive třeba na 690/1600 je vše OKA - testy projedou v 3d05 nárust cca 600 - 700b oproti def ..
Ale když zkusím nataktovat přes ATI TOOL či RIVA TUNER třeba právě na takty co dokáže overdrive - bud hned vytuhne 3Dmark nebo hned vyskočí jakokdyby artefakty prostě celá obrazovka se rozháže a konec -v lepším případě VPU recover resne graf.čip nebo jedině trvdej reset.. Zkoušel sem i nainstalovat jen driver cat 5.13 bez CCC a výsledek stejnej.. Co vím dělá to více uživatelům tj je to zatím nevyladěnými prográmky na OC nebo je problém jinde??
díky za odpovědi..
Jestli to pres OverDrive jede jak ma, pak je logicky problem pouze v techto programcich...Citace:
Původně odeslal Kulda
RE:Kulda
Mě to dělalo přesně to samé a tak já osobně tyto softíky neřeším. Flashnul jsem tam ten PE BIOS a taktuju tu mojí přes CC Overdrive. Mám nastaveno 729/800 natvrdo a jede mi to v pohodě. Když mám ale zálusk na nějaký BEST 3DMark výsledek ;D, tak vypnu v CC Overdrive a pak to taktuju pomocí utilitky "Overclocker" (THX.Spajdr), kde lze nastavit i větší frekvenci pamětí. Potom mi karta jede bezchybně 745/848. Výš už mi bohužel někdy vytuhne, ale obraz je pořád bez artefaktů...
Citace:
Původně odeslal LosDatlos
Oka no flashovat ten novej bios tam moc nechcu /ale až bude blok na vodníka tak asi jo/ -testnu tu utilitku ještě :) - nemáš na ní přímej link??
A jak to vidite s tou X1900XT? VAs odhad... Ma cenu prechazet z X1800XL s doplatkem treba 5000,- na X1900XT ? Kdo vi jak budou ty PS znat? ( na skodu asi nebudou :) ...
Hodte svuj odhad ...
Problém je v tom, že každý soft nastavuje jiný timing pamětí. Nevím jak konkrétně OD, ale utilita ATi byla optimalizována pro dosažení maximálních frekvencí, nikoli maximálního výkonu.Citace:
Původně odeslal Kulda
Na R580 tu máme thread, pár zmínek o výkonu tam je... v nových hrách se budou nárůsty (X1800XT -> X1900XTX) pohybovat zřejmě mezi 25-75%, záleží na hře a na situaci. Třeba ve FEARu při 1600*1200 AA/AF by prý X1900XTX měla být o třetinu rychlejší, než 7800GTX-512.
může mi tu pls někdo napsat jak flashnout PE bios do karty?? starej sem si zálohovat pomocí ATT - dump bios, vím že se používá utilitka winflash /tj jde to z win??/ nebo je to zas přes disketu a příkazy?? mrkl sem na kartu mám tam 6mosfetů tudíž by asi problém být neměl.. Je to jedno jestli na moji grafiku /HIS/ hodím PE bios od sapphiru?? Hledal sem pod sekcí bios tam sem nic nenašel. Sem lama ve flashování grafik. díky za pomoc...
nikde nemuzu sehnat x1800xl, tyhle karty se uz snad ani nevyrabi.
jj, nevyrábí. S výrobou R580 byla zastavena výroba R520. Bude znovu rozjeta pouze v tom případě, že bude zájem i o karty cenových segmentů nepokrytých verzemi R580.
zdravim vsechny, sehnal jsem x1800xt PE. zjistil jsem, ze ma specialni napajeci konektor. 6-ti pinovy molex, 12V ATX v2.2. neda se koupit nejaka redukce (..alspon jako docasne reseni)? samotna PCi-E me to neni schopna utahnout. mam 400W zdroj chill-innovation 400P. predem dekuji.
http://img9.imageshack.us/img9/3575/224gz.jpg
2Sgt.Hicks:
K některým grafám se ta redukce dodává, takže bys to mohl sehnat od někoho kdo má 6pin. molex od zdroje
mám dojem že XIMA je má a nabízel je - popř měl i návod na udělání. Zkus kontaktovat ho. samo tu redukci sem ke kartě dostal a nepotřebuji ji ale to nemá cenu posílat..
Testy X1x00 na X3:
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=558153&postcount=32
ATi Radeon X1800 GTO In March
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=804
Nieco po cesky http://www.cdr.cz/#16728