mas tam moc mista nad hlavou, taky by neskodilo dodrzet pravidlo tretin a trosku vic vytahnout jas :wink:Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
jinak povedena fotka
Printable View
mas tam moc mista nad hlavou, taky by neskodilo dodrzet pravidlo tretin a trosku vic vytahnout jas :wink:Citace:
jinak povedena fotka
Díky za radu. Zkusím to. :-)Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
EDIT:
Tady ještě jedna rychlá.
http://www.petr.euweb.cz/Fotky/WEB_G...336_resize.jpg
EDIT2: Tak jsem trochu přidal jas, snad je to lepší. V úpravách toho moc neumim. :-o
tahle se mi líbí víc .. i když to není v podstatě portrét. Ale nelíbí se mi ty mohutný rámečky ...Citace:
Myslíš, že by menší byli lepší? Mě se zase fotka víc líbí, když je v rámečku, už jsem si na to zvykl a dávám stejnej rámeček na všechny fotky. :-)
EDIT: To bylo focení narychlo, abych nedostal tim telefonem po hubě :oops:
Nechci pripadne nijak toho cloveka urazit...ale ten odlesk na zubech je zpusoben fotakem ? v exifu jsem nenasel zada byl pouzit nejak pridavny zdroj svetla
nevím nejsem žádnej velkej fotograf .. jen to tak nějak cítím....
U té první fotky mi ten rám přijde skoro jako pohřební parte. Já jsem teď taky zkoušl fotit člověka ( odkazy fotky jsou tady někde kousek zpátky a budou ještě další) a rámeček mi tam nějak nesednul .. ale záleží samozřejme na fotce. Dal bych možná jen nějakou tenkou linku.
Je to jen můj názor a neber to nijak vážně.
Tak to nevím, co to způsobilo, je to focený s externím bleskem Nikon SB-800, hlava vyklopená nahoru, odraz od stropu, osvětlení místnosti zářivky.Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Theedge: v pohodě, teď jsem zkoušel tenší rámeček a vypadá to fakt líp, ale nechce se mi to zase předělávat ;D
Koukal jsem na tvoje fotky, moc pěkný, hlavně ta spící holka :-)
CO vy na to ? kompozice atd
http://invin.info/test2.jpg
me se to libi, jako kdyz to beru ze je to reklamni.. (na zed si to samo nikdo neda :lol: )Citace:
Docela by me zajimalo jak jsi to fotil.. co za pozadi, jake upravy...
2antilopa: kvalitka, dobre svetlo - malo leskov, pekna vyvazena kompozicia.
Len ten tien zprava je nejaky ohryzeny...
JJ bude to slouzit pro reklamni ucely - no podminky jsou hrozne ;) z kartonove krabice jsem vyrezal kostru na svetelny tunel...koupil pauzovaci papiry na polepeni te kostry - melo k slouzit k odstraneni lesku z toho obalu (je tam ale porad :evil: a pak uz jen cekal, kdy se trochu opre svetlo do okna....mam tu nejake 60-80W lampicky, ale to je hrozna slabota ;) jinak pozadi je velky A3 bily kreslici prohnuty papir.....jinak je to trosku orezavane jeste ve photshopu...ale protoze se teprve ucim fotit s kompaktem, tak se celkem divim, ze se vam to libi :)
2 wuduu...zrovna na ten pravy jsem ani nesahl ;) ten levy jsem ale orezaval..mel takove hodne vlnite kraje
nesnaz sa uplne odstranit odlesky, bude to potom ako plastove, alebo plastelinove...
Já myslím, že to je na první pokus skvělé!!!Citace:
Pokud můžu poradit, dobrý zdroj světla jsou takové ty stavařské halogenové vaničky - 500W za kilo a barevnou teplotu doladíš digitálně... akorát strašně pečou
Ten pravý stín je prostě moc ostrý - rozmaž ho v PS... :wink:
Antiloopa: myslim ze jsi ten nejlepsi komu jsem mohl svou A85 prodat :) skvele. libi. :D
TO jsi byl hodny.....ale me to asi nejak chytlo :) a to neni dobre ;) neni moc casu a hlavne penize :evil: na lepsi hracicky..mozna casem, az budu stary fotr, tak si koupim nejakou zrcadlovku
mě se to líbí, přibliž postup focení, pokud to tedy není tajemství šéfkuchaře :arrow:Citace:
Uz jsem to popivoval o par postu z5....jinak jsem udelal asi 60fotek a pak jsem jednu vybral a upravil(zkusil jsem snad vsechny varianty foceni)...to pozadi jsem musel dodelavat...nikdy se mi ho nepodarilo mit uplne bile (manualne jsem vyvazoval bilou barvu)..trochu jas a kontrast jsem zvednul...a to je asi vse..pak jen vlnky na okrajich
Tak dneska to je uplne v p*deli :) prsi a neni cim svitit :/
EDIT: nevite nekdo jak zmekcit stin ve fotokramu? Nasel jsem neco podobneho, ale potreboval bych to asi nejak polopate :wink:
EDIT2 tak jsem dneska zkousel dodelavat ostatni a uz to nebylo onco jak vcera...porad pod mrakem :/ vysledek pro porovnani Zde
jde videt jak u kazdeho bylo trochu jinaci svetlo (ty prostredni jsou tmavsi i v realu)...ale s tim nic nenadelam :) ani stativ nemam
Antiloopa:
Presne, pokial je to dobre citatelne a podari sa ti tam zachovat odlesky, tak ako sa podarilo, je to takmer dokonale.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Na to jedine ta 500W ziarivka, ako poradil Maul.Citace:
Tak a mám tu asi nejlepší portrétovku jakou jsem zatím bliknul :) hodně se mi líbí. U téhle holky nejsem moc objektivní kritik :wink: tak mě zajímají vaše názory.
http://www.photopost.cz/galeriefoto.php?id=140971
je potřeba si nastavit jas monitoru cca podle proužku dole, nebo tak jak se vám to líbí :)
Dobrý, akorát měla koukat na vzdálenější objekt - takhle IMHO trochu šilhá... :wink:Citace:
Původně odeslal theedge
skoda ze uz tam ta fotka neni ... jsem ji nejak nestih ...Citace:
Citace:
Původně odeslal theedge
fakt dobrý :o
http://monsoon.site.cz/public/test2.jpgCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
jeste, ze mame cache. :-)
dikyCitace:
Původně odeslal monsoon
fakt pekny ;) to budu muset ochutnat :D