Naprosto spokojený.Citace:
Původně odeslal radone
Při DDR520 CL3 4-4-8 1T mají propustnost při čtení kolem 7000...
Printable View
Naprosto spokojený.Citace:
Původně odeslal radone
Při DDR520 CL3 4-4-8 1T mají propustnost při čtení kolem 7000...
Dokazu niektore 2x1g pamete bezat na 2-2-2-5 (alebo aspon 2-3-2-6) aspon na DDR400-500 ? Na napeti mi nezalezi .. kludne 3.5V :) Pretoze u AMD zalezi na casovani .. priepustnost je k nicomu!
mel sem tady jedny G.skilly 2x1GB DDR400 2-3-2-5 ale nevim jaky mely cipy, a s 2,8V jely nekam k 450-480MHz ale casovani uz nebylo nic extra.Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
tak mam ty corsair value a jako zatim super
presne jak rikal maul do ddr 440 na cl 2,5 a a ted jedu na ddr520 na cl3-4-4-8-1T a myslim ze pujdou jeste o kousek vys
pri ddr500 jim staci 2,72 real a tech 520 jedu 2,81-2,83V real
A jaký dají časování při 400? Pomalu přemýšlím, že bych si udělal pořádek v pamětech a koupil jeden modul.
Ty A-DATA můžu vřele doporučit.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Dnes jsem je otestoval při 466 cl2.5 3 3 8 1T 8h prime :-) 6500MB/s v Everestu. Musím se přiznat, že paměti za 4210Kč mě docela překvapily. Navíc to bylo hned první nastavení v biosu, takže strop to možná ještě není.
http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00016510
Citace:
Původně odeslal M.K.
Měl bych stejnej dotaz jako u Vokyho :).
bohužel nebudu mít moc čas si s tím hrát, ale za pár dní je testnu pořádněCitace:
Původně odeslal Perfect_
Nekde jsem zahlednul info, ze Corsair chysta 2x1GB kit s TCCD. Ty by mohly dat 220 5-2-2-2.0, ale cena asi bude hnus.Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
chtel by sem se zeptat kolika lidem jedou kingmaxi v dualu na nf7-s. vim ze dost lidem to delalo problemy ale vim ze se par jednincu naslo komu to je jelo. najde se tady nekdo takovej ?dik
to je preci blbostTCCD(TCC5) jsou 256Mbit čipy takze z toho 1GB modul neposkladasCitace:
Původně odeslal Krimi 2000
na 200 mhz daj cca 2,5-4-4-1T 2,7-2,8 V ja radeji jedu 250 mhz ale nizsi casovani je to vykonejsiCitace:
Původně odeslal Perfect_
Dobry den lidi.
Mam takovy problem. Sestavil jsem si komp sam z komponentu :
CPU - AMD 939 venice 3200+,
Zakladka - Foxconn 6150K8MA-8EKRS (http://www.foxconnchannel.com/produc...6150K8MA-8EKRS) ,
HDD (SATAII) - WD XL WD2500KS ,
RAM - 2 x 512MB DIMM , DDR PC433(PC 3500) KINGMAX CL2,5
ZDROJ - novej z eurocache 350W
DVD+-RW
TV - analog VGA MSI TV@nywhere Plus, TV+radio Tuner PCI
Nainstaloval jsem tam WINXP MCE (i vcetne RAID ovladacu, ikdyz je zatim nepotrebuju) a vsechno bezi.
Ale kdyz delam normalni veci na PC, nebo sleduju nejaky ten film, tak za cca 15 minut se mi restartuje sam od sebe , bez jakekoliv vyzvy, jen pred zamrznutim ztuhne na cca 2-15 s a pak se samovolne restartuje.
Zkusil jsem vymenit pozice v bankach na RAMky a stale nic, tak jsem jednu vyhodil a pak to najednou slo. bez restartu. Ale druhy den po cca 1/2 hod se zase restartoval. Tak s tim nevim co je. Ze by prece jen ty pameti nebyly vhodny? nebo kde by byla nejaka zrada?
Ja mam AMD poprvy, jsem odkojenej na Intelu, takze nejsem moc zasvecenej na "nepsany pravidla".
Na co jsem prisel kdyz jsem o tom premyslel kde by mohl byt kix:
- pri instalaci jsem dal RAID ovladace , ikdyz je nepouzivam
- nestahoval jsem zatim zadny UP pro zakladku, bios, chipset,
- mozna se hadaji chipset a TV (ale TV bezi bez problemu - kdykoliv)
- spatne nastaveni v biosu.
Mozna jsem ve spatny sekci, mozna by to patrilo do sekce "MIMO MYSU" nebo nekam jinam, ale nikde jsem nenasel pribuzne tema na tuto problematu nebo jemu blizkou.
Jen neco na zamyslenou, co jsem nasel, ze pry se hadaji chiset a HDD
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...highlight=6150
ze by to byl mozny muj problem? ale vsude se pise na MATROX a ja mam WD.
DIKY za jakoukoliv odpoved , usnadni mi to praci a hlavne urychly proces zotavovani.
Určitě bych otestoval i zdroj...
EDIT: "MIMO MYSU" lolek :)
EDIT2: eurocache ;)
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
No to ti ale dali neco podobneho i ty obycejny Kingmaxi a Kingmax hardcore ma o 1000 procent lepsi parametry + jednou tak mensi ceny ....
Nee, me uz dneska po tech silenostech NIKDO nepresvedci, ze se VYPLATI kupovat drahe moduly .... pameti nemaji vyznam, potrebujes pouze velky objem a to je vse.
Citace:
Původně odeslal svaca
Souhlasím s tím , že opravdu drahé paměti nejsou příliš dobrou investicí , nicméně kvalitní moduly jsou naprosto nezbytné pro stabilitu celého systému.
Levné čipy (jako např. AM1,Buffalo..) se mi už mnohokrát vymstily, takže dneska dávám do všech počítačů kingstone (skvělý poměr cena/výkon) a zatím jsem neměl nikdy problém.
jj, znackove urcite ... .
A64 velmi chutnaji:
klasicke kingstone CL2.5 a kingmax PC400 a 433 CL2.5, prakticky taky nic jineho nekupuju ... a pro high-end staci kingmax hardcore - za tu cenu ....
Ja jen, ze Darth Maul mel lepsi vysledky s temi kingmaxi, nez s temi Corsairy PC500 ...
si aspon myslim ....
No, tak to jsi ale trochu ustřelil - Kingmaxy jsem měl jen 2x512MB a vycházely na 2600-3000 Kč za giga a daly maximálně DDR500, takže nějakých 6000-7000 Kč za 2x1GB, které dají DDR520 mi přijde v mezích snesitelnosti.Citace:
Původně odeslal svaca
Nehledě na to, Kingmax Hardcore rozhodně nemá o 1000% lepší parametry, takže by to možná chtělo ten Hulánovský slang trochu zmírnit... ;)
EDIT: A s Kingmaxy jsem neměl lepší výsledky než s Corsairy - jaxi na tohle proboha přišel? Naopak, mimo jiné i díky těm Corsairům mám pořád jedny z nejlepších výsledků v 3DMarcích tady na fóru...
No jaky ti daji casovani na 500 ???
A opravdu stoji 1G modul 3500 ???
Kingmax Hardcore stoji 512MB 1500 bez dane.
Časování není důležité - pokud Ti relativně horší časování dává lepší propustnost, je to úplně fuk...Citace:
Původně odeslal svaca
Kolik stojí dneska ten Corsair nevím - reagoval jsi na můj 2 měsíce starý post a já navíc pořád nevidím zásadní rozdíl mezi 2x512MB za 3000 a 1GB za 3500.
Proto se ptam, ten Corsair PC500 1G modul fakt stoji 3500 ????
:-)
Citace:
Původně odeslal svaca
tady je cena: http://www.foxpc.cz/detail/4815
Zdarec chlapi, jelikož potřebuju dobře koupit 2x1GB DDR pamětí, trochu jsem si proletěl tuhletu sekci a pochytil různorodé názory, nicméně mi to nedá zeptat se na plnou hubu: KTERÉ? Prodávám 2x 2x512MB 400MHz Kingstone 2-3-2-6 (problémy s deskou MSI K8N Diamond) a chci 2x1GB RAMek, nejlépe zřejmě na 500MHz. Jde mi samozřejmě o nejlepší poměr cena/výkon/kvalita, přičemž taktuji a hodlám v tom pokračovat. Tímto prosím o názor/zkušenosti/a vůbec...
Předem díky.
Citace:
Původně odeslal meteor
cena/vykon bych doporucil tyto: http://www.foxpc.cz/detail/4769 osobne jsem je nemel, ale zatu cenu me to prijde fajn koupe.
Jojo, tyhle mám v žebříčku na 1.místě :D Ještě jsem jako podpis naloadoval svoji sestavu, kdyby něco...
Taky jsem stále na vážkách, jestli tahleta změna bude mít výraznější dopad na celkový výkon mojeho "systému" (aneb jestli se to oplatí).