Tak ma doma NECa 3520A made in Malaysia ;D
Zatim pali na vsechno a precetla vsechno a jeste k tomu je uplne ticha... :wink:
Printable View
Tak ma doma NECa 3520A made in Malaysia ;D
Zatim pali na vsechno a precetla vsechno a jeste k tomu je uplne ticha... :wink:
Na jaká media pálíš a jakou rychlostí? Nahoď taky časy, za jak dlouho vypálíš při jaké rychlosti. DíkyCitace:
Původně odeslal LiTKo
Zatim jsem palil na TDK minus 8x(to mi nero dovolilo palit i 16x ale nezkousel jsem) dale Imation minus 8x, Verbatim plus i minus 8x, a jeste minusove xidexy taky 8x, ted jsem dovypaloval minusove TDK rychlost nastavena na 8x(Nero) a DVD vypalene za 8 minut(rychlost skakala nejprve ze 4 na 6 a potom na 8 neslo to plynule jako moje cdrw palirna)Citace:
Původně odeslal Kema
ja viem ze je to off topic ale aj tak, ako nastavim v nerovi, aby sa mi zobrazovala aktualna rychlost, ktorou sa napaluje? mam verziu 6.6.0.5
Zkoušel jsem pálit na TDK-R a TDK+R oba 8x v Neru,taky mi nabídl 16x.Vypálil to v pohodě na oba dva média :lol: ,čas si už bohužel nepamatuji.Citace:
Původně odeslal LiTKo
no moment, jestli jsi měl na NECu nastavenou rychlost 8x, tak jsi NEMOHL vypálit plné DVD za 8 minut, to nejde! Potože NEC jako jeden z mála začíná vypalovat na 4x a postupně zvyšuje, navíc pořád testuje kvalitu, takže ta doba bude 9 minut a víc. Proto jsem se ptal na tu dobu. Takže to zkus znovu, ale přesněji. A můžeš to zkusit i 16x, jak dopadne kvalita?Citace:
Původně odeslal LiTKo
http://www.cdr.cz/a/6431Citace:
Původně odeslal vuaras
Citace:
Původně odeslal Kema
8 a pul minuty, nejsem slepy, ale byly to obrazy 6ti cedel(ne uplne zaplnenych), takze to bylo nejakych 3,7GB, ted dovypaluju plne dvd tak napisu cas :idea:Citace:
Původně odeslal Kema
Ted jsem palil filmove dvd pres shrink a trvalo to 8minut a 47s :idea:
TDK-R 8x,pálil jsem 4621MB rychlostí 16x za dobu 5:36 (už dost hlučné)
TDR-R 8x,pálil jsem 4642MB rychlostí 8x za dobu 9:40 (pěkně tichounké)
Mám LG4163 a vypálená DVD jsou perfektně čitelná (pc,přehrávač,..) ale nevypaluje mi normální CD-R :evil: (data ani hudbu)
Dneska jí prodejce po 3hodinách testů poslal na reklamaci. :evil:Citace:
Původně odeslal Butch
Butch: zkoušel jsi zapisovat na DVD+R 12x?
já osobně ale prodejce když to testoval tak říkla že zkusil všechny druhy médií i rychlostí co jsou (ale zda to bylo DVD+R 12x) to ti neřeknu :?Citace:
Původně odeslal Kema
chcel by som radu, aku znacku DVD-RW si kupit BENQ, THOSIBA, TEAC,
alebo MSI ma niekto askuswnosti ci niektora vypaluje all media, alebo ako je to z hlucnostou a pripadnymi chybami
Dik
Nejlepe se jevi Pioneer a nebo LG.. PIONEER DV-R 108 or LG GSA-4163
.. tot muj nazor... btw s tim pioneerem sem spokojenej :wink:
Když Pioneer, tak bych si počkal na 109, myslím, že bude mít vychytávky NECa 3520 a rozdíl mezi 108 a 109 bude podobný jako mezi NECy 3500 a 3520 - tzn. velký. Každopádně Pioneer staví na dobrém základu, tak proč do něj nejít. Nicméně pro sebe jsem opět vzal NECky (a opět nelituji).
Emilio > sázka na jistotu je NEC 3520A a Pioneer 108 (též jako OEM pro ASUS 1604 alias TEAC W516D), risk je LG 4163 a Toshiba 5372, mechaniku na bázi OEM od BenQ (MSi) nebo LiteOn (TEAC G) bych ti spíše nedoporučil.
ehm, mozes uviest dovod, preco je LG "risk" ???Citace:
Původně odeslal peta303
Protože zrovna LG 4163 je nejmíň povedená LG DVD vypalka za poslední rok, problémy s vypalování 12x a vyšší rychlostí jsou všeobecně známé, ani druhý vydaný FW to neopravil. Těžko se vypořádává s Verbatimy, občas na ně vypaluje jenom 6x. Prostě žádnej zázrak :roll:
hmm, no pre cloveka co je "alergicky" na hluk je 12x resp. 16x uplne pase - osobne pre mna su hranicou nad ktoru v ziadnom pripade nie som ochotny ist 24x u dataCD a 8x u DVD - dokonca audio CD aj tak palim iba 8x - obcas 16x 8-) - vsetko co je rychlejsie ma len obtazuje hlukom :!: a prakticky prinos v rychlosti je pre mna zanedbatelny... :!:Citace:
Původně odeslal Kema
...a ak pozaduje hlavne kvalitny zapis a citanie prip. univerzalnost , tak ten LG nemusi byt najhorsi...
OK, pro tebe možná bude dobrá, ale pokud má ta vypalovačka spoecifikované nějaké vlastnosti a kvalitativně je nesplňuje, tak u mě není důvěryhodná a basta. Měl jsem ji a už je pryč. Vzal jsem místo ní NEC 3520 a to jsem zdá se taky šlápnul vedle :-(Citace:
Původně odeslal Marcelino
...hmm, a potom ze NEC je istota... :?Citace:
Původně odeslal Kema
NECy jsou obecně velmi dobré vypalky, s každým novým modelem se zlepšují, ale já jsem kápnul asi na horší kousek, viz jiný thread. Čekám, jestli má někdo podobné problémy... :?
Moje osobní zkušenosti s NEC ND-3520 a PIONEER DVR-108 jsou takové, že PIONEER je o něco lepší. Nemyslím teď specifikaci, ale například čtení poškozených médií, hlučnost (podstatný rozdíl) nebo vytížení CPU (opět podstatný rozdíl) či konstrukci mechaniky.Citace:
Původně odeslal peta303
Co se týče pálení CD či DVD, jsou na tom obě mechaniky stejně dobře, respektive výborně.
NEC má lepší přístupy a je pomalu o 350,- Kč levnější. A hlavně, PIONEER ani NEC nejsou co kus, to originál, proti například LITE ONu. Otestoval jsem stejným způsobem několik kusů DVR-108ček rozdíly byli v řádech jednotek %. O ND-3520tkách platí to samé. Rozdíly v Lite-ONech SOHW-1653S byli přes 20%, což je dost!