ja tipuju ten zdroj - EC je fakt s.r.a.c.k.a. totalni....
Printable View
ja tipuju ten zdroj - EC je fakt s.r.a.c.k.a. totalni....
sakra to jsou hodnoty, tomu epox softu se nedá věřit!!!!!!!!!!!!!!
Ted jedu na 250w zdroj asi take Eurocase a stabilita se zlepsila. Mel jsem strach ze bude potrebata ten P4 konektor ale jede to kupodivu i bez neho.
Seti bezelo na misto 20s stabilne asi 25 minut tazke nejaky pokrok tu je ale zadna slava.
Stejne me porad zarazi ty hodnoty -12 a +3,3
Na tomhle zdroji je to stejne jak u 350ky. Jsou tyto hodnoty v normne nebo je to uplne spatne. Prozmenu jsem pouzil program Speedfan. Hodnoty jsou ve vsech programech podobne.
http://212.80.76.22/luco//speedfan.png
Nemuzete tu hodit jak je to u vas v tom Speedfanu nebo Sandre na stejne desce Epox8RDA3+ ??
ty napětí jspu úplně v ... - šoupni tam pořádnej zdroj, než to to něco odpálí.... :!:
a nemuze to delat deska? Uz druhej zdroj ze by byl spatnej?Citace:
Původně odeslal Chocen
to bych řekl že to není deskou, na takovouhle sestavu takovejdle zdroj, to si děláš srandu ne!!!! Nediv se že je to už druhej zdroj co ti nefunguje když je to stejná šunka jako ten první pouze s jinou nálepkou. To že tam nemáš píchlej ten 12V konektor to už tomu vůbec nepřipá! KUP POřádnej zdroj , FORTRO 350W a bud v pohode jako lidi z fora....Citace:
Původně odeslal _marty_
TAK MAM PODOBNEJ PROBLEM
(zdroj Fortron 300W ;D )
mrktni sem
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=23940
zkus poradne foukat na desku jako ja treba stolnim ventilatorem
podle me se hreje deska :-(
i kdyz to je na ho*** nevim jestli je to na reklamaci :-(
P.S.
zkus dat FSB na 133 ;D - i kyz to neni reseni :-( aspon poznas jestli to mas v ***** jako ja
je úplně jedno na jaký to je desce ale napětí by mělo vypadat asi takhleCitace:
Původně odeslal _marty_
http://www.eraser.kvalitne.cz/napeti.jpg
Zkusim jeste tedy jinej zdroj, ale nezda se mi ze by oba zdroje jak ten 250 tak ten 350 EC mohli ukazovat uplne stejne hodnoty u 3.3 (o 0.5V min ) a u -12 (o 7V!!!! min). To je takovy rozdil v tech zdrojich?
Podla mna je to zdroj, alebo blbnuce regulatory napajania na doske. Kamarat ma teraz bartona 2500+&GigabyteGA7VAX&2xHDD&2xCD-ROM a docasne ma pozicany no-name zdroj nez mu dorazi DTK 300W a tiez to nie je bohvieco..proste zdroj je velmo dolezita cast comp-u.
2eraser: btw - to +5VSB by taky mělo být okolo 5V, a ne 5,54....máš zdroj chieftec 360W, že ?
A procak je v poriadku?
Mal som kedysi podobny problem (v case ked nabehli prve Athlony) a vyskusal som vsetko vymenit az nakoniec som sa lepsie pozrel na procal a zistil som , ze pri to voodoo s vymenou komponentov som z neho kus ulomil. Nastastie sa mi ho podarilo vyreklamovat a s novym kuskom bolo vsetko OK.
Na 133FSB sem to zkousel a s tim 350W zdrojem to padalo take.Citace:
Původně odeslal suleky
To VMB : procesor se zda byt v poradku. Vymeny se snazim delat s nejvyzsi opatrnosti.
jo je to ten 360W od chiefteca, ale zdroj zatím působí stsabilně hlavně aby vydržel.Citace:
Původně odeslal Chocen
BTW hod si na AoT server novou verzi 3,40 jje hustá
TAK TOHLE MI TAKY UKAZUJE SANDRA a plus minus i SpeedFan a MbM5
Temperature Sensor(s)
CPU Temperature : 53.0°C / 127.4°F
Power / Aux Temperature : 18.0°C / 64.4°F
Cooling Device(s)
Auto Fan Speed Control : No
Power / Aux Fan Speed : 1520rpm
Voltage Sensor(s)
CPU Voltage : 1.86V
Aux Voltage : 1.63V
+3.3V Voltage : 2.59V
+5V Voltage : 5.08V
+12V Voltage : 11.80V
-12V Voltage : -7.01V
-5V Voltage : -5.20V
Standby Voltage : 4.99V
Battery Voltage : 3.18V
ty napeti (zvlast 3,3) jsou uplne v prde.i
to co soft identifikuje jako +3.3V je ve skutečnosti napětí pamětí. Epox 8RDA+ a 8RDA3+ neměří +3,3V. Ale -12V je dost hrubé, ještě že to nemá žádný vliv.Citace:
Původně odeslal Chocen
proboha co to je za zdroj?? vono i těch 12 V já úctyhodných.
To napájíš autobaterkou nebo čím :-)
Hele nerej, ja mam na Chieftecu 360W taky na +12V 11.80VCitace:
Původně odeslal eraser
Ja vim, spatny...
Kdyby ty 400W nebyly tak drahy... :evil:
ja mam na 12V 12,10VCitace:
Původně odeslal Dawe
a taky chiefteca, ja nereju to byl pokus o ftip
A to byl pokus o vtipne uzemneni. :wink:Citace:
Původně odeslal eraser
podle mého názoru je špatná deska, protože zdroje EC jsou sice shity, ale ne takový, aby to s nima tak padalo.
Navíc, kamarád nedávno kupoval RDA + XP1700+ natěšenej, jak bude taktovat, jenže to dělalo to samé jako _martymu_, prostě to bylo nestabilní i na default.
Dlouhým testováním se příšlo na to, že je vadná deska. Kámoš i já jsme tomu nechtěli věřit, vždyť je to epox, že..., ale bylo to tak :?
Tak to je drsne,ze ani Chieftec zdroje nejsou bez problemu :roll: . Dyt nejsou TAK levne ne?
vse ma se mouchy,Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
btw jak si prisel na to ze nejsou chiefteci dobre zdroje?