-
Ten můj zesík je ale mono. Je to přesně tenhle.
A co říkáš na ten sluchátkovej zesilovač? Nevadí to moc? Je to doporučený zapojení TDA2822M pro 4ohm. Výstupní výkon je 500mW, ale naplno to nedávam ... všeho s citem :wink:
Jo a asi mam porad nejak spatně připojený stínění protože to moc šumí. Kablíky mam přesně takový jako jsou na sluchátka, ale větší průřez no a to stínění jsem uzemnil ke zdroji na obou koncích. Je to blbě?
-
Tak v prvé řadě, co já vím, tak TDA2822M se používá všestraně a dá se použít jako předzesilovač, protože má dobrý parametry a je shopen dodávat až 1W peak i na větších impedancích.
Jedna faktická poznámka, to jakoby stínění v sluchátkovém kabelu(dvojlinka, každá má izolovanej vodič + měděný opletení), tak právě to opletení není ryzí stínění, ale hlavní funkce je GND signálu, to stínění je spíš taková druhořadá funkce. To, že si to připojil na zem zdroje by normálně nevadilo, ale některý zesilovače mají přefiltrovanou výstupní zem(není stejná a za žádných okolností se spojovat na vstupu), a mám takovej pocit, že TDA týhle vlastnosti využívají. Tak jestli ten kabel je mezi TDA2822M a TDA1514, tak to opletení ber jako signálovou zem.
-
Udělal jsem to tak že na signál i na zem mám jeden vodič, takže to opletení je jen stínění a ne signálová zem ... chápeš?
-
Jojo, ono je to vlastně mono, to mě mohlo dojít :oops: (teda mě to napdlo, ale už jsem to nechtěl mazat, když jsem se tak u toho zapotil :wink: ).
Tak to bude pak Bota někde v 1514ce, jestli že začne kmitat, tak to chce změnit odpory na vstupu, sic se tím zmenší citlivost, ale..., těď zrovna nevim který, hnedle na to juknu
-
Jo už to vidím, jsou to ty dva odpory na vstupu, tvořící dělič. Myslím že to budou R2 a R3, mám to schéma před sebou, kreslený ručně a nemám to popsaný :? R2=100 R3=22K. Problém Bude ve výstupní impedanci toho předezesilovače(podívej se kolik je), takže musíš snížit citlivost(tak o 50%, tj. odpory o 1/3 zmenšit (můj odhad)), co si pamatuju tak TDA1514 má v dopouč. zapojení citlivost 500mV, což je docela vysoká hodnota, se kterou by kmitat s předzesilovačem jen tak neměla. Zjisti tu impedanci
-
No s tou impedancí to neni tak jistý .... dělal jsem univerzální schéma a tam je, že na výstupu může být 4-32ohm .... tak nevim.
Každopádně tam něco bude blbě, protože se mi stala taková věc. Bez toho předzesilovače to hrálo z kompu docela v poho. Pak jsem ho tam dal a nevydalo to žádnej zvuk, jen takový tichý chraplání. Po připojení na walkmana to hraje dobře. Když jsem odpojil ten předzesilovač, tak už to ale z kompu nehrálo taky. Tak co, nějakej nápad? Ta impedance mě napadla jako první .... ale jak na to?
-
hmmm, to je prazvláštní, asi to chce zvýšit vstupní impedaci tý 50ky. To je shodou okolností taky práce toho děliče na vstupu. To je jediný, co mě teď napadá, prostě ani zvukovka ani ten předzesilovač není shopen ho vybudit a pak dochází k výrazném zkreselní->chraplání.
Ještě zkus solo ten předzesilovač, napoj na něj nějaký chrchly 8Ohm
-
Existuje nejaka shareware verze toho BassBox ?? Nejak to nemuzu najit. Dik.
-
Jo to netuším, já bych ti to poslal, ale dokud jsme na modemu, tak to nehrozí, má to asi 12MB(instalace). jejich home je http://www.ht-audio.com . Tak mrkni někam po Warezech
-
Hmm, to je spatny. Na warezu jsem to nenasel. A u nas na siti taky ne.