Citace:
Původně odeslal AjsTi
Jaky zazrak si ocakaval ? Ze se sami napali , alebo co ? Ak je Memorex mizerny vyrobca , co je podla teba dobry vyrobca ? Palim na cierne memorexi , a nemam pocit ze by boli mizerne. Mozno sa len mylim.
Ach jo, pěkně se do mě navážíš. :evil: Nepochopíš nadsázku nebo co?
Tak jinak: Někteří tu ve svých příspěvcích psali o tom, že černá CD jsou CD nejvyšší kvality vyráběná jakousi speciální technologií. Výsledkem mají být ta nejkvalitnější CD vůbec s vyšší odolností a životností než CD nečerná, což je ten očekávaný zázrak. Je to ale silně diskutabilní, protože, jak se ukázalo, jedná se o běžná CD s černým plastovým kotoučkem, který zabrání pouze průniku nežádoucího světla. Navíc se jedná o CD od výrobců CMC a Prodisc - a ti zrovna nepožívají mou nejvyšší důvěru. Domnívám se, že například NEčerná CD jako TDK Speed-X (výrobce TDK, ftalocyaninové barvivo), Plextory (výrobce Taiyo Yuden) jsou podle mne lepší. Předpokládám, že pokud je nebudu vystavovat na sluníčku, vydrží mi mnohem déle, než černý Memorex či Samsung. Můj cíl: Chci nahrávat hudbu na CD tak, abych si ji mohl přehrát ještě třeba za 30 či 50 let. :wink: Snažím se tedy dopátrat, která CD jsou z tohoto hlediska nejlepší. Veškeré odhady kvality však prověří pouze čas, tož uvidíme. :-)