Re: odpaleni desky soltek 75-frn2-L
Citace:
Původně odeslal Dawe
Citace:
Původně odeslal Kema
Citace:
Původně odeslal kensai
rad bych taktoval xp1700+ B0 ale bojim se ze odpalim desku soltek 75FRN2-L !!!!!!! da se tomu nejak zabranit ? jak to delate vy ? :?: :?: :?: :?:
Pokud to budeš taktit, tak dost opatrně, protože nedávno se mi této desce, jenom model RL stala nepříjemnost, měl jsemv tom 2400+ a taktnul jsem ho jenom o 5MHz, bohužel už se to nerozjelo. Bádal jsem a zjistil jsem, že se va flashce poškodil BIOS a navíc odešel procesor. Bios jsem za tepla flashnul, ale procesor šel na reklamaci...
:eek: :eek: :eek: ??? ??? ??? :-o :-o :-o
Tak to jsem nezral... :o
Tech 5 MHz ma bejt jako FSB, ze jo ? Sel jsi po 1 MHz nebo skokove ?
Stejne je to naprosta blbost... Neco ze dvojice MB CPU muselo bejt vadny... To nejde jinak... Menil jsi tomu Tbredovi multiplikator ? Slo to ?
Nestras kensaie, pravdepodobnost, ze se mu to takhle posere je asi jako ze se udusi kedlubnou... :wink:
Jinak od ceho mame reklamace... 8-)
Na základní frekvenci se to normálně rozjelo, pak jsem tomu dal těch 5MHz navíc a konec. Deska už normálně šlape, falsh BIOSu tomu pomohl, ale procesor to holt nezvládl. Asi hooodně blbej kus, ale když vidím, jak s tím v obchodě zachází a nendodržují ani základní ESD pravidla, tak se pak není čemu divit. Multiplikátor jsem neměnil.
Já ho nechci strašit, mě se doteď taky nestalo a to toho mám hodně za sebou,proto jsem na to čučel jak tele na nový vrata. Holt někdy se to ale pos*re. Po výměně procíku už je vše O.K. a nový majitel spokojeně chrochtá. :-)