Já všechno normalizuju na -1dB. Ale Lame má parametr kterým si můžeš tu MP3 ztišit, aniž mys musel tu wavku normalizovat (je to určitě v dokumentaci)
Printable View
Já všechno normalizuju na -1dB. Ale Lame má parametr kterým si můžeš tu MP3 ztišit, aniž mys musel tu wavku normalizovat (je to určitě v dokumentaci)
Ano, ide to menit o percenta, lenze najprv musim vediet o kolko...
A zadavat pre kazde wavko samostatny prikaz... To skor znormalizujem cez cooledit.
Takze nikto nevie?
Koukám jak blázen nad těmi čísly: 266, 320 kb/s. Proboha k čemu? Co máte s ušima, nebo na čem to posloucháte?
Před pár lety jsme testovali na dost dobrém zařízení (kolem 40 000,- za CD, zesilovač, repro) změny v poslechové kvalitě. Zřetelně jsme slyšeli rozdíl mezi originálem na CD a 96kb/s CBR. Na 128 kb/s už jsme se hádali, který vzorek bylo co. Na 166 kb/s jsme neměli šanci! Jestli posloucháte na zařízení za 100 000,- , prosím. Jestli ne, je to snobárna nebo shit počítač.
2 jagoro: staci klikat iba raz, ono to chvilocku trva...
Ja mam zostavu ani nie za 20 000 a integrovanu zvukovku, no rozdiel medzi 128 a 192 pocujem. Ak Ti ale zostava nevie zreprodukovat viac ako 14kHz, tak naozaj nebudes mozno rozdiel pocut.
96 je mozno dobre tak na hovorene slovo...
btw. otravujete se nekdo s read/write offsetem v EAC? ma to vubec nejakej smysl?
2 axel: Asi si nerozumíme. Já jsem nemluvil o sestavě compu, ale bytového audia, dokonce je to i v závorce rozepsané. Jestliže stojí výškový reproduktor 1 ks 3000,- Kč, tak asi těch 14 khz přenese, že :-)
Ja hovorim o audiu za 20 litrov... :wink:
Asi si děláš srandu. Mluvil jsem o audiu za 40 tisíc a ty, že nepřenese 14 kHz. Má tohle nějaký význam?? Nejspíš je to ztráta času.
Taq potom nechapem, ze nebol rozdiel...
Zesilovač NAD, CD Denon 1015, repro Visaton, bedny homemade. Na tohle téma už se nechci bavit.
Pocuvam trance a pod 160 kbps je to svistanie neznesitelne.
Zostava Panasonic resp stara Tesla, oznacenie Ti teraz z fleku nepoviem.
Chyba nebude v mp3.
Ja pocuvam metal a pod 192 to poznat jak slak este som ochotny tolerovar 160kbps ale menej uz nieCitace:
Původně odeslal dawsoo
Já encoduju na 192kbs, stereo, Lame 3.92 - spokojenost. Nemůžu si stěžovat, nebo Ogg na nominal 160kbs. Dřív, z mladické nerozvážnosti, na 128 Xing v MPEG DJ :( A je to znát.
Já taky nepochopim jak to můžete poznat, já prostě rozdíl mezi 128 a 192 nepoznám.
Jinak komprimuju přes CDex (freeware) + LAME VBR 32-320 VBR-4 tušim a HIGH Quality a pohoda :wink:
zalezi na cem to poslouchas, jakou muziku komprimujes a taky jaky mas usi :wink:Citace:
Původně odeslal kecinzer
Poslouchám tucárny, a uši mam asi blbý :lol:Citace:
Původně odeslal DeeKay
www.hydrogenaudio.org (tam jsem se mnohé naučil)