No,jaxi se mi podarilo rozchodit trialovy AC-Dsee,takze zatim pohoda,az dojde licence,tak zkusim par figlu s registrama a kdyz to nezabere,zacnu vyuzivat odkazy,kjere se zde nahromadily :-)Citace:
Původně odeslal LtK
Printable View
No,jaxi se mi podarilo rozchodit trialovy AC-Dsee,takze zatim pohoda,az dojde licence,tak zkusim par figlu s registrama a kdyz to nezabere,zacnu vyuzivat odkazy,kjere se zde nahromadily :-)Citace:
Původně odeslal LtK
No ale podme sa bavit o kvalite konverzie, nie je 90% jpg ako 90% jpg...
Takze ake su najkvalitnejsie programy na konverziu do jpg a do TIFF?
Ake pouzit nastavenia? Napriklad LZW kompresia dava v roznych programoch rozne vysledky(najmensi subor je z Corel, ACD See ho prakticky nezmensi...), ktora kompresia je najlepsia?
O TIFF ti nic nereknu, o tom vim jenom, ze ma mit udajne 100%ni kvalitu a je asi stejne obrovskej jako BMP, ale nevim, v cem se od nej lisi.
JPG na bezny fotky mam vypozorovany, ze od 80% uz kvalita pozorovatelne neroste, za to razantne narusta velikost souboru (ale i pri 100% je o hodne mensi nez BMP). JPG se nehodi na velky homogenni plochy (co se tak nejspis nakresli v Paintu), tam je lepsi GIF, jinak do toho JPG zanese difuzne rozlozeny nuance odstinu, takze se to pak tezko po dekomprimaci zpracovava Paintem (nedaj se napr. polejt barvou z kyble), nehlede na to, ze i komprimacni faktor je v tomhle pripade dost spatnej. Jeste nejlip to dopadne, kdyz se udela JPG na 100%, bezeztratovy to ale ani tady vetsinou neni a navic se ten soubor smrskne jeste o hodne min; je to vhodny jen kdyz jsou obrazky, kde jsou casti vhodne na JPG a casti na GIF - pak se musi vyzkouset, co jde nejlip.
Nedavno jsem ale narazil na fotku, ktera mela na sobe neco charakteristickyho, ze bylo zretelne videt, ze ji JPG-komprimace na 80% zhorsi oproti 100% kvalitu, ale uz nevim, co to bylo, myslim, ze byly hodne zasumeny.
Jestli spravne tusim, tak GIF komprimuje zpravidla na max. 256 barev a je tudiz idealni na obrazky, kde jsou prave a jen odstiny z tyhle sady, pak je ta komprimace bezeztratova. Jiny odstiny na plochach simuluje tim, ze ty barvy micha, pri male odchylce nasype roztroucene body jineho odstinu, pricemz takovej IrfanView z tohodle puvodni barvu pri dekomprimaci udelat neumi. Fotky zkomprimuje mnohem min, nez JPG, nekdy je i viditelne zkresli.
Jinak mi IrfanView nabizi ECW, ECW, EMF, FSH, ICO, JP2, JPM, LDF, LWF, PCX, PBM, PGM, PPM, RAW a TGA, o jejichz pouziti jsem ale jeste neslysel ani slovo a nemam tudiz vubec tuseni, k cemu to vsechno ma bejt dobry.
A JPG a GIF obrazky jsem jeste nezazil, aby sly jeste vic zmensit napr. ZIPem.
Nuz: Tiff je skutocne bezstratovy, lenze ma rozne typy bezstratovej kompresie, ktore sa pre mna nepochopitelne v roznych programoch menia.
Pri nastaveni JPG mi nejde len o to ciselko, ale aj o ine podrobnejsie nastavenia - optimalizacia, synchronizacia (ci ako sa to vola), a ine serepticky, ktore mozu zhorsit/zlepsit kvalitu a velkost vysledneho suboru (hoci ta velkost nie je dolezita). A rozne programy ponukaju rozne nastavenia, a nevem, ktore su tie "best".
100% JPG je uz z podstaty formatu takisto stratove.
Ja pouzivam vacsinou acdsee, no skus Exifer. Prevod formatov dokaze urobit akykolvek graficky editor.
nejlepsi je ImageMagick a jeho convert a mogrify. ROCKZ 8-)
Jinak ACDSee 2.41, pripadne pro hardcore Zoner Media Exploder.
Wavel Pic2Pic...taky supr a umi to mnohem vic nez bmp, jpg
S nastavenim kvality
Tak to je pařba odkaz, díky :-)Citace:
Původně odeslal a4000
Tak uplne akykolvek ne. Treba Paint to umi az od W-XP, starsi verze delaj vylucne BMP.Citace:
Původně odeslal Boba
já používal xNView a bez problému
Já uplně souhlasim se Smitkou - IrfranView je best. Je free, nenáročnej (na uživatele i comp), jednoduchej, ale hodně výkonej. Link si nepamatuju, ale nejdeš ho určitě na slunecnice.cz. Fakt good program.[/quote]
www.irfanview.com
Nema chybu. Dela slajdsousty rucni i automaticky, promita videa, jen kdyby se jeste chtel pustit do detailnejsich editu nez jen celoplosnych :D Ale to uz by si clovek moh navymejslet jeste buhvi co.
Hlavně je do něj i čeština! :-)Citace:
Původně odeslal Jax