Ale ještě bych se chtěl vrátit k těm pamětím! Jaký potřebuju paměti, aby měl šel Dual Chanel. Uměj to každý paměti, nebo jak? Mám koupit DDR333, nebo rači 400? A stačí mi nějaká obyč. značka?
Ta deska, ale neumí měnit násobič,co?
Printable View
Ale ještě bych se chtěl vrátit k těm pamětím! Jaký potřebuju paměti, aby měl šel Dual Chanel. Uměj to každý paměti, nebo jak? Mám koupit DDR333, nebo rači 400? A stačí mi nějaká obyč. značka?
Ta deska, ale neumí měnit násobič,co?
abys mel 100% jistotu, tak musis koupit pameti ktere se prodavaji po dvou a jsou se zarukou ze pobezi v rezimu DualChanel. Teoreticky to umi kazde ddr pameti. Jestli chces FSB 200 a vetsi, tak rozhodne DDR400.Citace:
Původně odeslal faborsky
Deska umi menit nasobic od 5 do 22
IMHO jen 5x-18x, vic nejde, aspon me ne s BIOSem verze 1.0 :)Citace:
Původně odeslal Halen tech
s BIOSEM 1.2 jde 5-22Citace:
Původně odeslal MaPa
Aha, lepsi nasobice, horsi nastavovani pameti.. BIOS naprd :) Jinak nevi nekdo jak na tyhle desce rozchodit S.M.A.R.T. pro disky? V BIOSu zadna takova polozka neni a jeden disk SMART povolenej ma a druhej ne, nechapu proc, pritom ho samozrejme podporujou oba a fungovalo to na stary desce.
400 Pameti na tuhle desku si kup bud Samsung,Kingmax,Winbond pac ty maj certifikaci od Solteku ze na 400jdou. Ja mam 400 Mosely a ty mi nejdou a ted s tim mam velky problemy, nechtej mi to vzit zpatky :evil:Citace:
Původně odeslal faborsky
Kazdopadne se podivej k Solteku jaky podporuje ty pameti a kdyz je koupis mas relativni klid. Dualchanel je zas trochu o necem jinym.
Jak nejdou, dyt je v popisu mas, takze jdou ne? Sice koukam jedes jen na 168FSB, ale neni to spis tim ze se je snazis provozovat na 200FSB pri ostrym casovani?Citace:
Původně odeslal PhoB
Ja sem si ted koupil SamsungyC 333 a nejedou mi kua ani 190. Zajmavy ze na 185 jakštakš jedou a na 190 uz ani nepostnu :roll:
hmm,to mi povidej,ja mam Kingstony(viz podpis) a dostanu se s nima max. na 182FSB :evil:Citace:
Původně odeslal lullu
Jo, ty moje VMka taky tak nejak, 225 snad i do windows najely ale 228 uz ani komp nenabehne. No na to ze to sou 6ns pameti, to je vic nez dobry :)Citace:
Původně odeslal lullu
Kamarade na VM az neskutecny :roll: Vsechny co jsem mel v ruce a bylo jich dist jsou S:H:I:T!!!Mas klikuCitace:
Původně odeslal MaPa
No nevim, co sem mel moznost posledni dobou tak ty VM z extrapointu sly dobre pretaktit. A jeden manik na foru je ma taky a taky se nima pres 210FSB da. Kdyz sem snizil casovani, tak i na 228FSB sem je testnul v sandre.Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
Nakupuju taky v Extrapointu.A z vlastni zkusenosti vim ze kdyz jsme staveli komp a kombinovaly desku Soltek+VM pameti tak to bylo na nic :evil: Davali jsme tam jedine Apacer.Ale ty se v posledni dobe hrozne zhorsily a je to bida!!!Treba se VM zlepsily tezko rict :?Citace:
Původně odeslal MaPa
Co mi přinese Dual Chanel. V čem je (prakticky) lepší?
Zvedne se ti vykon systemu ve hrach cca 5-7%Neber to za ty prachy ;D .Na druhou stranu jsou i aplikace kde je to znatelnejsi!( prevod videa atd) :wink:Citace:
Původně odeslal faborsky
Ja uz jsem to psal v sekci Pameti, je to nekompatabilita, proste napr uz od 169 hazi chyby i s CL3 atd..+napeti 2.8V a cokoliv jinyho.....pravdepodobne mi je ale vymeni(ze solidnosti) za Windbondy400 uvidime.Citace:
Původně odeslal MaPa
Tak to máš nějaký šunky. Já s nima jedu max na 206MHz na CL2.5 2,5V. Ještě jsem jim nezkoušel přikotlit šťávy. Ale s tim Soltekem se nedostanu přes FSB 215MHz. Čim to??? VDD na 1,8 taky nepomáhá :-oCitace:
Původně odeslal dutch3s
Kvalita pamětí je celkem důležítá, já mám shit SAITEC DDR 400 a jedou pouze na 170, ať je komp přetočenej nebo ne....tak nevím, prodám a koupím certifikovaný...
Ja cekam az do CR dovezou Winbondy pac, Kingmaxy sem nechtel a Samsungy jsou certifikovany jen 256ky. Jedine se muzes podivat po OCZ ale potrebujes je s chipama od windbondu...a to asi u OCZ nezjistis.Citace:
Původně odeslal hans.k
PS: co toje ty SAITEC??? :arrow: nejsou to Seitecy? Ty jsem mel na vyber taky ale pak jsem videl ze vsem s nForcema poradne nejedou,tak jsem je nezvolil. Ale s KT400 sem ty videl(cetl) ze jdou i pres 220mhz!
tak to mam asi jeden z tech horsich kousku,prime stable mi konci pri 182 FSB.Zkousel jsem zvednout FSB i pri horsim casovani(CL2.5 7-4-4)a nic :?Citace:
Původně odeslal Dj Google
SL-75FRN2 BIOS REV D1.3L
http://www.soltek.de/English/home/01.htm
jupiiiiii ja to vyzkousim a jestli me nabehne komp tak dam vedet jestli je neco noveho. v detailech je psano "Hide MAC Address option" nevi nekdo co to je??
tak uz jsem zpatky vsechno OK. takze pameti porad nejdou nastavit :-( rozsah voltage je stejny jako u 1.2 takze taky nic jen to trochu zrychlilo nabehnuti (nemeril jsem to tak se me to treba jen zdalo) takze podle me tahle verze je nanic nebo zjistil nekdo nejakou novinku???
jeste takova perla: na strankach Solteku je ke stahnuti manual biosu na v1.2 ale je to manual na v1.0 takze plno nastaveni je trosku jinych tak tohle taky nechapu proc ho tam vubec davaji :-(
A jede to pořád tak pomalu?
jestli myslis nabihani pocitace tak jsem se s pocitanim dostal na cislo 6 takze pocitac nabiha kolem 5 vterin ale presne ti to nereknu protoze nemam stopky ;D to je jediny + u tyhle verzeCitace:
Takže normálka rychlost jako třeba u 1.0 nebo 1.1, jo? Tobě kompl bootuje do win za 5 sekund? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
ne do win za 5 vterin :smoke: to snad ani nejde. myslim za 5 vterin nez ti nabehne procesor,pamet,disky. win XP mam od vikendu novej a delam tak cas kolem 12 vterin :drool: ale jak dlouho to takhle vydrzi :-(Citace: