Tohle neríkej moc nahlas nebo na tebe prijdou ochránci robotú. To uz je skoro jako kdyz ryba v mori sezere igelitovej pytlík:p :D
Printable View
Umí, pokud vidí na základnu, stihne k ní dojet (resp. se do ní zadokovat). Pokud jí dáme uklízet do jiné místnosti, většinou ji tam zavřeme a základna je v jiné místnosti.
Nikdy jsme ji nenechali uklízet celej byt, to IMHO nedá - ideálně se zamotá někde v předsíni a bude tam uklízet třičtvrtě hodiny a pak si s velkou slávou zahraje fanfárku. ;D
Aha, tak v tomhle teda neato funguje trochu lip. Nam tu jezdi trikrat do tydne odpoledne. A pokud nenamota usb kabel k telefonu, nebo si neposune zidli v kuchyni tak, ze z podstolu neumi vyjet, tak uklidi cca 2/3 bytu na jedno nabiti, dojede se nabit a pak douklidi ten zbytek.
Roomba nevim jakej model, nicméně má docela problém s takovejma těma židlema co maj jen dvě velký „nohy“ (takový ty opěrný) - jsou to jen naohýbaný prkna, takže jsou nízký že je nevidí, ale často tam najede a zasekne se. A minule to mělo dost problém najet do doku, najíždělo to tam pořád šíkmo a vždycky si ho to šouplo po koberci. Pak to vždycky pět minut zmateně jezdilo kolem že jako další kolečko úklidu…
Mhmm, co k nám chodila uklízecka, kdyz jsem byl malej, tak pro tu vzdycky musela babicka nachystat k svacine na dúkladné uklizení vetsinou jen jejího pokoje (asi 2x do roka) bezpocet housek s máslem a se sunkou a kotel bílýho kafe. Telefon jsme tenkrát meli jen v predsíni na zdi, takze s tím nebyl problém :D
A rozdíl byl taky, ta uklízecka u nás nebydlela. Jako taková by ovsem zabrala podstatne víc místa;)
Přes všechny neduhy, které to má (zrovna včera jsem vymotával kabel z kartáčů), musím říct, že jsem maximálně spokojen. Přijdu domů a je uklizeno, aniž bych se musel jakkoliv angažovat. Jen občas prostě najdu vysavač jinde než v doku, no tak jednou není vysáto. Jednou se to nepo... Dodělá si to druhý den, no.
A tyhle hračky jsou prakticky "v začátcích", takže časem se jistě spousta much vychytá.
No v zacátcích, to je relativní. Kdyz jsem tu poprvé videl, jak to luxuje MediaMarkt, to uz bude víc nez 10 let...
Pokud to nekoho zajímá a poradí si s nemcinou, tady je krátký test 3 robotú: http://www.brueckenbauer.ch/leben/di...vergleichstest
Zvladne nejaky roboticky vysavac vycistit cely prizemi ? 3 mistnosti + chodba cca 100+ m2
bez prahů, bez kabelu jen tvrdý vinyl a 2m2 koberce v zadveri
to by podle me mel dat bez problemu. nam se zasekava fakt jen na prahu do koupelny (na ikea kresle, co je jako prah) a kdyz nekdo nekde necha volne nabijecku na mobil (tu se pokusi oholit) ... jo a kdyz se mu podari zamotat mezi zidle v kuchyni.
jinak vyjede, uklidi kus, dojede se nabit, uklidi dalsi kus, etc.
a jakej typ mas na mysli ?
koukám na ir 786
Kto máte Braava/Scooba, akým čistiacim roztokom ich kŕmite ? Oficiálne sa tvária, že bežné veci ako mydlové roztoky, ocot, chlórové prostriedky tam nemajú ísť.
http://homesupport.irobot.com/app/an...braava-or-mint
Vorwerk Kobold VR100
(VR200 je zrejme jeste vychytanejsi a jeste chytrejsi)
My měli půjčenou faxové VR100 a pak jsme koupili si nakonec VR200. Je to chytrá mrska a myslim si ze je to znatelně chytřejší robutek jak VR100. Hlavně má kartáček u hlavy v rohu a vymete skoro vše.
Vůbec nelitujeme. Zvazoval bych buď tento a nebo nejlepší model od LG.
Co bys rád, namerim a vyzkouším.
Tak malý up po 2 letech. Jak jsou na to ted ty vysavace ? Už jsou kačky na něj tak do čeho jít.
Koupil jsem Robzone Moppy (na ebay jako Haier T320, na Ali má také další názvy). S vysáváním a vytíráním spokojenost. Bohužel po cca 14 dnech šel na reklamaci, protože přestal fungovat (chyba E04 - vysavač je "ve vzduchu").
Z reklamace se zatím ještě nevrátil...
Hele a on existuje vazne vysavac? To co sem kde videl byl vzdycky zametac, ale rozhodne to nic nevysavalo, coz je pomerne rozdil. Predevsim v tom, ze na koberci je to naprosto knicemu.
koberec nemam jen tvrdy podlahy
Já tvrdý podlahy mám taky (dlažba + parkety), nicméně po zvážení všech pro a proti jsem se zatím na robovysavač vyprdl. Kombinace vysokých prahů, se kterýma má většina vysavačů problémy, členitosti bytu a nutnosti robůtkovi odpovídajícím způsobem "uklízet", aby do ničeho moc nenarážel, mě zatím nepřesvědčila. Obyčejným vysavačem či mopem mě to stojí tak 2x-3x 15 minut za týden. Vzhledem k tomu, že ne všechna místa by "robůtek" zvládl a ještě bych mu musel "připravovat pracoviště", mi to při cenách robotických vysavačů nepřijde smysluplné, pro mou konkrétní situaci ;-)
https://www.kupi.cz/sleva/roboticky-vysavac-vileda Zde mají vysavač :p
To by mě zajímalo, jak to za ty peníze funguje :-D
mno kdyz mame 2 maly deti tak luxujeme 5x tydne tak by se nam robutek hodil. Ted jestli dát raketu 20+ za nějaky super laserový robot a nebo bude stacit 14k za ir 782 plus/nebo ekvivalent od jiné značky/ ktery by mel 3 mistnosti taky uklidit
Mno a nebo zaplatis 500 sousedce, co ti prijde vyluxovat ...