Už je v zahoření nová 1,3 :wink:
Printable View
Už je v zahoření nová 1,3 :wink:
Hlavně z ní nezapomeň sundat IHS ;DCitace:
Původně odeslal Oranger
Taky jsem měl 1.3, ale přes 1.5 se mu moc nechtělo. :wink:
Sundávat IHS je blbost - je to dobrá věc. Ochrání procesor před mechanickým poškozením a na teplotu prakticky nemá vliv. Už by ho konečně mělo dělat i AMD.Citace:
Původně odeslal msdr.mike
S tím Tusl2-c to je pravda. Mi to taky ukazovalo asi o 10°C víc.
za předpokladu že nedostaneš zmetek na kterym je IHS nakřivo a nesedí ti tam chladič...Citace:
Původně odeslal kubajzz
BTW: STOCK cooler ( taková ta mrňavá kostička co se dává k 1300kám ) a vše na default... a teplota.. 43,5°C uvidíme až příde od Naka ten FalconRock...
Ja mam v 100% zatezi s 1.2Ghz @ 1.5Ghz na 1.6V kolem 50°C, nekdy az 55°C podle teploty okoli, to se mi zda v pohode, takze to neresim :smoke: .
ted 1@1.35 1.55V pri UD max 35°C
No ja mam s tim, co je v popisu a navic s otevrenym case, (nejak sem to prehnal s vetrakama, je jich tam 8, ale nejspis si funej do kseftu, proto sem vyhodil bocnici...), tak muj Tual ma:
- max. zatez: 46°C,
- normal + o/c: 39 - 43°C,
- norm. bez o/c: 28 - 32°C.
a resim to zde:
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...7cd10811062c38
1.2 @ 1.6 max 43°
1.2 @ 1.668 max 48° (muj novej rekord ;D , cekam na vetron a pak teprve dostane...)
pasiv V7 + ? aktiv na 1100 rpm (ticho)
Max. 43°C
Hi...tak ja mam 1.4 na 1.54 s default Vcc...topi me cca 50 stupnu...chladic Spire...takovy ten co se rozsiruje nahoru a ma 80mm ventilator na 2500ot. Jinak bracha ma 1.2 na 1.5 s Vcc na 1.65 a topi mu 55...ale zkouseli ste topit programama co zahrivaji CPU ? Me to zvedlo oproti beznemu ful vytizeni o dalsich 5 !!! stupnu..slovy pet :) Zkousel jsem sundat ISH...bez vysledku..tak jsem dal stibrnou a silikonem jsem prilepil zpet...a vysledek stejny...ale bracha si pomohl asi o 4 stupne dolu, ovsem musite mit strasne napnutou sponu..jinak se chladic naklani a nesedi na te malinkate plosce dobre a to jde pak teplota spise nahoru :) Takze podle vlastnich zkusenosti nedoporucuju IHS sundavat..podle brachovych doporucuju sundavat...ale je pravda ze ja tam mel minimum toho slizu mezi IHS a CPU, kdezto bracha zase dost hodne...Asi jedina rada...pokud jste spokojeni s teplotou CPU, tak nesundavejte..pokud nejste, tak sundejte...vratit ho muzete dycky :) A bacha...ziletkou pri sundavani se mi podarilo odkryt pak medenych dratku na te zakladni desticce CPU...trosku me zamrazilo, ale jede to...takze riziko je tady i takove. Jinak co se tyce pozkozeni CPU, tak toho se nebojim, bracha s tim zachazi dost hnusne a sponu ma jak tank a nikde nic neulomil. GL HF
Svýho času jsem na PIII tual 1,26 s box chladičem chodíval na 53-54 stupních v zátěži, jinak se držel kolem 47 stupnů
Můj tuleň jede při 30°C v místnosti (ta vedra!!) na 50°C. V zátěži nějakých max. 55°C. Chladič Spire FalconRock II + 2 přidavné větráky v Casu.