-
Re: Stavba nového PC
Blbá skříň? Někde třeba bude nevhodně umístěný sloupek, šroubek, výstupek...
Nevím, do čeho jsi komponenty nainstaloval, ale občas jsou lidi schopni dát obrovské peníze do komponent a pak to strčit do srágory z 0,6 mm plechu (často i se zdrojem obdobných "kvalit", což ale není tvůj případ).
-
Mám to v Zalmanu Z1. Popravdě... kvalita skříně není nic moc :-(
Možná to naskládám zpátky do své staré skříně a bude pokoj :-)
-
Dodatečné info k debatě o výkonu zdroje a spotřebě sestavy. Má herní sestava viz podpis si při FarCry3 (fullHD, skoro max. detaily) bere do 340W. WoT bylo tuším max 270W.
(měřeno Lidl měřákem)
-
No tak problem se skrini bych opravdu necekal.
Neni ta deska po prisroubovani do skrine nejak prohnuta treba zrovna pod pametma?
-
Dneska jsem s tím opět laboroval a všiml jsem si, že problém nastává, když (i lehce) strčím do chladiče od CPU. Takže jsem hledal kolem něj a jediný, co by to teoreticky mohlo způsobovat, byla ta destička, která se šroubuje zespoda MB. Je sice pokrytá jakousi plastovou fólií, ale ne úplně všude, tak jsem jí obalil izolepou, chladič dal zpátky, pro jistotu přidal pár papírových podložek pod šrouby a zatím bych řekl, že to běží.
Divný pak ale je, kdyby to opravdu dělala ta destička, že to běželo, když to bylo mimo skříň. Prostě zatím nemůžu na 100 % říct, že vím, čím to je.
-
Hehe:D. Takovýhle problém jsem tu touhle dobou taky resil a mel jsem pocit, ze si z toho znecistím kalhoty vyloucenými telem nevyuzitými zbytky stravy.
Kdysi jsem svúj komp vylepsil trochu nad standard "podporovaný" výrobcem a vse funcilo, dokud jsem nepotreboval s nicím hýbat. Ted jsem musel trochu povymenovat (prechodne) HDcka a otocit jejich vyklápecí fásek, no a sranda zacala. Chvíli to slo, pak zas ne pak jo, uz jsem menil i MaBo, taky chvilku jo a pak zas ne. Nakonec to bylo hlavne v tom, jak jsem vedl ploché kabely. Pro jejich "flexibilizaci" jsem je cástecne podélne poroztrhal a oni se mtchy netrhaly jen jak mají mezi jednotlivými zilami, ale leckdy se izolace trhla pres dráty. Tohle jsem tedy opatrne zalil "tekutým PVC" a bylo, i kdyz taky dalo práci najít, kde vsude to je. Navíc to nebyla jediná prícina, coz mi dávalo nejistotu, jestli jsem tady vychytal uz vsechno. Dále jsem tenkrát ty kabely prídavne stínil hliníkovou fólií, která se pak podle tlaku kabelú v rúzných polohách nekdy dotýkala jednoho tistáku, kde nemela a púsobil tam zkraty -> mechanické preorganizování + prídavné, presne pristrizené izolacní fólie. A pak tam byl podle vseho taky vlas v hloubce 1000-pólového konektoru, do nehoz se zasouvá MaBo. A mozná jeste dalsí veci, uz nevím presne. No poucil jsem se z pri 1. úprave nezjistených chyb ted to aspon bezí spolehlive, at s tím - v rámci dovoleného - hýbu jak chci.
Ale uz jsem pri tom pomalu zacínal verit na nadprirozeno:D:p:D Ono je fakt u tehle vecí nutné nenechat se takovýmihle "záhadami" vyvést z míry. Treba to i nechat být, jít se vyspat, zapomenout, ze tu necinne stojí stroj, který jeden fundamentálne nutne potrebuje a v klidu hledat titernosti s odstupem od problémú vsedího dne. Není to snadné, ale jinak se clovek potrebného výsledku nedopracuje. Á propos nadprirozenost: Ono je to fakt to, co by nábozensky zalození lidé nazvali púsobením dábla, Satana nebo jak se tomu vseljak nadává. Proste tlak okolností na psychiku cloveka, který mu brání, aby nasel sílu se na vec soustredit, jak je treba a jeste mozná nakonec v zoufalství udelal neco, cím tomu vsemu jen nasadí korunu a nebo v dúsledku zabrednul do dalsích problémú, které s tím pro mimo stojícího pozorovatele nemají nic spolecného.:(
-
S odstupem času se opravdu potvrdilo, že za všechno může skříň. Zřejmě se v samotné skříni někde něco dotýkalo. Největší podezření jsem měl na čelní panel s USB.
Vše je zpátky ve staré skříni a PC jede naprosto bez problémů... ale ten týden rozborek a sborek stál za to. Dneska je z toho jen úsměvná historka a pochvala pro Alzu, že opravdu bez problémů akceptovali výměny prakticky veškerých komponent.