2000+ na 1850mhz v core 1,77-1,8V wokna net+muzika 38C a pri zatezi UT2003 2hodky to vyleze i na 41-2C.. volcano je na low.. asi mam dobre vyreseni odvetrani..
Printable View
2000+ na 1850mhz v core 1,77-1,8V wokna net+muzika 38C a pri zatezi UT2003 2hodky to vyleze i na 41-2C.. volcano je na low.. asi mam dobre vyreseni odvetrani..
XP 1600+/2100+, Vcore 1,9V idle 43 C, full load 54 C, dva větráky v bočnici odsávající teplý vzduch ven a ten je zatraceně horkej.
No tak ja mam tedka rozharykovanej scot, takze mam jen 47 na XP2000+@140FSB a normal voltage. Jinak mam takkolem 55 kousku Celsia kdyz je zakrytovanej, ale jsou tam dalsi vetraky, jeden saje vzduch zpredu dovnitr, druhy funi na prostor chipsetu a uz se pracuje na dalsim kterej bude teplicko vysavat nahore u CPU a funet ho ven, tak jsem zvedavej...
Jo a jak ze se jmenuje ta pasta nebo ten lak vlastne na odemykani ?
ne to ti jen deska nemeri z tepelne diody v jadre ;)Citace:
Původně odeslal Prokop
Ne, klid, v tom chyba neni, HDD mam samostatne s obrovskym chladicem a dvema vetrakama, ktere sosaji vzduch primo z venku, takze to ze maji nizsi teplotu nez uvnitr je v poradku... Spis by mne zajimalo, do jake teploty s tim gigovym Athlonem muzu jit... :-)Citace:
Původně odeslal HAVTOM
No ja mam 50 az 57 zalezi na zatezi ale nechapu kdyz nekdo ma kolem 40
a to mam otevrenou bednu :o :o
Mam sice zdroj umisteny na dve veci ale to se brzy zmeni 8) 8)
23 °C pri otevrenym okne kdyz bylo venku pod nulou
52 °C pri burn-u a default voltazi, ale +0.1°C a mam modro pred ocima
59 °C pri burnu a voltazi na 1.9V, ale +0.1°C a mam modro pred ocima
Vse pri TT V7+ na min otacek, nebo medium...
49 max v zime
59 max v lete :-D
tak to asi ne, protoze hodnoty v biosu tomu odpovidaji, a merim to PC alertem 3 a tak pochybuju ze by MSI dodavalo k deskam neco co je nepodporuje... ???Citace:
Původně odeslal Jirik
50°C, a při zátěži kolem 56°C, při normální pokojový teplotě, a když mám v místnosti zimu vytáhnu jeden z chladiču a nechám to topit na pětapadesátce. ;D 8)
2Puskin:
No, TBird 1G ma maximum die temperatur 90°C, ale kdyz to uvidis, tak to bylo posledni 8-) resp. to nikdy neuvidis, jelikos cidlo na desce meri vzdycky min (pokud neni blbe serizeny, jako ze dost casto) nez je teplota v jadre. Da se rict, ze dokud to zije a nemrzne, tak je to OK, ale ja osobne nerad poustim Durona (je na tom stejne co se maximalky tyce) pres 60°C. Ne ze bych nevyzkousel i 70, ale tomu musi clovek pomoct ;D a uz je clovek nervozni, kdy to zasmrdi. Tvejch 51°C je s rezervou v pohode, tak to klidne trochu natakti 8)
56
no ja mam pri XP2000+ (1,7GHz) pri zatizeni i 66°C zhe....docela narez ale nepada to tak je mi to celkem burt.....mam tam 1,95V a chladim Volcanem
Kolik °C (přibližně) je rozdíkl mezi teplotou měřenou v jádře XP a teplotou naměřenou čidlem pod CPU ? Když ma CPU 55°C (měřeno čidlem pod CPU) tak kolik má v jádře ?
Tohle jsem se dozvedel, sam to nemuzu zkusit tajze +15IN
nor. 28-32 (podle tepla venku) pri pareni cca. 2-6hod CS, AvP2 atd. 56-62 taky podle tepla venku :-D
Po spuštění kompu než se ustálí teplota vody cca 2 hodiny od 23°C - 35°C max víc než 36°C po celodením cpu burnu jsem neměl ;D
:o :o :o :o To se mi zdá nějak moc. To mám jako 70°C v jádře CPU :oops: :oops: Já bych řek že záleží na tom jak daleko je čidlo od CPU.Citace:
Původně odeslal Ogre
Athlon XP 1600+ sa pohybuje okolo 29 - 36 a po pretaktovani na 2100+ je T=40 - 46
Chladene niakym CoolerMasterom (uz si nepamatam co som to kupil)
a zabudol som napatie CoreVoltage je stale 1.7V
MSI KT3 podla mna nemeraju priamo z Diody podla mna a vysledkov co tu vidim ...ale nechcem tu vyvolavat ziadny flamewar ;) .
Ak niekomu mera cez cidlo v Sockete nech si pripocita takych 10-13 C a vyjde mu teplota v jadre..ale je to nepresne cize moze to byt v rozmedzi od 8-15C ...zalezi od faktorov ako napr: ako je umiesntnene cidlo v sockete , ci sa dotyka zospodu CPU alebo nie.
Z Volcanom 7+ na nizke otacky som mal tusim pri 1,8V a 200x8 teplotu od 47-56C. Teraz ked odisiel vetrak z V7+ a nahodil som Arctic Cooling Super SIlent PRO (2500 ot) tak na 7,5x200 a 1,775 V mam "trosku vyssie" teploty - od 50-61C...cize tak je to.
Mimochodom aj Dorf uz velmi davno pisal (este ked sa 8K3A od EPoXU dostali ku nam) ze aj pri teplote nad 65 C mal system stabilny a v pohode.
to gabo: ale ja sem mysim v maulau cetl ze KT3 UMI merit temp primo z jadra.. btw. negdo to rikal aji na foru
Asi by sa to malo uz dat do FAQ....tolko krat som to uz vysvetloval ;)
Jedna vec je ak doska meria z diody CPU a meria to pre vypnutie systemu, alebo ci meria a ukazuje teplotu z diody CPU (teplotu ktoru vidite). Podobne je na tom aj EPOX 8K5A2+/A3+ z ktorej sa sice teplota meria cez diodu v CPU ale pre ochranu pred zhorenim CPU - teplotu ktoru ukazuje je zo senzoru uprostred Socketu. Co ja aspon viem...tak MSI teplotu meria z diody len pre ochranu....
mno ja mam na 1733 vcore 1.85 45 idle a full load (burn cpu) 53 :oops: :-( coz je docela humus s vodnikem ostatni maji 40 ..
No, ja mam po znovunasazení chladiče 51 v klidu, 55 přehrávání MP3 a 64,5 při CPU burnu. Zdá se mi to docela moc. XP 1700+(zatím NO OC), napětí 1.75, GREEN COOLER(UP TO 2600+). Prostě se mi to zdá moc a rozhoduju se co s tím