Re: Router/AP, 1Gbit, 2,4+5GHz
DHCP pouzivam taky, ale chci mit k vybranym zarizenim stalou IP a tahle feature tam zjevne chybi. Stahl jsem si zalohu nastaveni a otevrel v editoru a jakysi naznak promennych odpovednych teto funkci tam je, ale pres GUI nepristupne. Kdyz jsem to zeditoval dle potreb a zkusil restore, tak mi to nechce vzit. Dalsi legrace je presmerovani rozsahu portu, v napovede pisou oddelit carkama, ale pak to rve ze neplatne. Takze vypsat hezky po jednom. Nastesti jsem o nakupu tohoto routeru ani neuvazoval, takze tak jako tak pujde z domu.
hm, ten ac1200 už stojí víc, tam bych to za ty peníze asi už čekal... Ten můj byl přeci jen "za pár", v dané kategorii a pro moje potřeby ok. Jinak se značkou Belkin je to moje první zkušenost a vzhledem k ceně si nemůžu na nic stěžovat, pokročilejší funkce nepotřebuju.
Toto téma uzavírám s následujícím výsledkem...
koupen RB2011UAS-2HnD-IN, vše potřebné nastaveno. Na wifi se vzhledem k zarušení 2,4GHz pásma (v rámci jednoho pokoje) dostanu na max. 6MB/s, ale to jsou jen špičky - průměr je tak 2-3MB/s. Nákupu 5GHz AP se nevyhnu.
Mimochodem, zatížení CPU při stahování linux distra přes torrenty je 70-80%. Gbit switch jsem nedostal přes 600Mbitps (budu jej ještě zkoušet mezi dvěma ntb s SSD diskama)