Re: 120-18GB SSD disk pro Herni Desktop
Záruku snad přežije a déle jej mít ani neplánuji :-). Data na něm nebudou důležitá (vše je navíc zálohováno přes Time Machine na server).
edit: Ježíšek nekecal a disk je již v ntb. Subjektivně citím v některých věcech rychlejší reakci proti Intelu X25-M G2, v jiných nevidím žádný rozdíl. Pokud bude chtít někdo nějaký test, tak ať napíše co chce (podmínka je verze pro MacOSX).
Přešel jsem na domácím stroji taky na Intel 330 180 GB, subjektivně po změně z Corsair Force 3 90 GB podstatný rozdíl (rychlost bootu např.).
Na pracovním stroji pro změnu z Kingstona HyperX 128 GB na Intel 520 240 GB a tam už jsem tolik rozdíl nepozoroval.
Tak sem objednal Samsung 830 256GB, uvidim jak se popasujou s dodanim, pokud to nevyjde tak 128GB...
Over me upozornil, ze uz se u nas zacal prodavat novy Intel SSD s vlastnim intelim kontrolerem, ale sahnete pekne hluboko do kapsy, zas vykon a kvalita bez kompromisu...
http://diit.cz/clanek/test-ssd-intel-dc-s3700-800gb
http://pctuning.tyden.cz/hardware/di...staleho-vykonu
OT: už podle jeho předchůdce (710) bych řekl, že to není disk pro domací potřeby, natož podle ceny ;-). V úrovni "zaplatitelných SSD" je pro mě pořád top modelem Samsung 840Pro :-)
Tjn, vsak nerikam ze si ho koupim, sic poslintavam, ale zas si rikam, za naky 2 roky ty SSD za budou o dost dal a ted je podtsatny to, ze zmena HDD->SSD bude mnohem znatelnejsi nez SSD1->SSD2 :)
S tím se nedá nesouhlasit :-). Já po dvou letech vyměnil 80GB->250GB. Tehdy i nyní to stálo kolem 4000Kč.
Sakra tak s 830 to vypada spatne, uz asi nebudou. Takze nakonec du do 840 Pro, jen 128G, pro zacatek postaci taky...
Tak nakonec sem koupil 840 Pro, akorat migruju data z disku a prvni dojmy sou uzasny, ta rychlost odezvy. Akorat mi po zkopirovani prestaly startovat WXP - zath tesne prredtim nez se objevi plocha. Oni si mrchy nekde pamatujou systemovej oddil a sou ted zmateny, ze sem jim to zmenil pod nohama...
EDIT: Tak to chtelo nastavit seriovy cislo oddilu v bootsektoru stejne jako u puvodniho oddilu, uz to slape :)
To zrychleni je fakt brutus, nejvic pri startu linuxu - z 30s na 6s