2 atreides: dík budu zkoušet
Printable View
2 atreides: dík budu zkoušet
Povedlo se,bylo to celkem rychle.
Jen teďkom bojuji s Linksysem:
Auto DHCP viditelně nestačí a net přes něj nejede.
Chove se i nějak divně,občas vypadne když měním
nastavení,někdy má dlouhé odezvy (třeba i 30 s. )
Nevím,vzal jsem ho domů a budu zkoušet zítra.
P.S:internet z nanostation přímo kabelem jede u rodičů perfektně.
Zbývá doladit ten Linksys.
Jestli dobře rozumím tak linksys je tvuj hlavni router - nano stejšny máš jen na propojení...
Možná bude jednodušší dát prvnímu NANO ať přiřazuje DHCP třeba v jiném rozsahu než linksys a tedy druhý NANO dostane IP od prvního
Jen v prvním NANU nech bránu nastavenou toho linksysu
příklad IP:
linksys -jeho IP 192.168.1.1 (router nastavuje DHCP ale jen od 192.168.1.10 až 50)
první nano - jeho IP 192.168.1.2 (po wifi bude nastavovat jiný rozsah (od 192.168.1.100 až 150), ale brána (gateway bude toho linksyse (192.168.1.1.))
druhé nano - obdrží IP od prvního a tím že bude client, tak další připojené PC obdrží stejně tak IP od prvního NANO.
Mám nějaký problém s tím linksysem.Povedlo se mi na něm upgradnou FW,ale pořád se chove divně.
Dostanu se do nastavení,ale po kliknutí na nějakou část menu se to jakoby kousne.
Občas pomůže refresh,ale někdy ani to ne.Přitom pingy na 192.168.1.1 jsou beze strát.
Hlásím že vše zatím jede.Poskytovatel mi před pár dny zvednul rychlost na 20/10M
A zde jsem narazil na další problém:
TP-LINK WR1043ND mi odmítá pustit víc jak 10/10
Zkoušel jsem měnit kabely,bavit se s nastavením routru,ale žádná změna.
Těch 10/10 jede jak přes LAN tak i WAN.
Pokud dám připojení přímo (bez toho TP LINKU) na anténu tak je rychlost 20/10
Neumíte někdo poradit?
Nechtěl jsem zakládat nové téma,proto to píšu zde ;-)
možná je to limitovné daným firmwarem, nebo procesor toho routeru má limity..
Samozřejmě je to zajímavé a zkusil bych zapátrat na webu TP-linku v nějakým tech. dokumentacích... Případně jim poslat mail s dotazem.
BTW např u UPC když bys chtěl mít službu s 100MB downloadem tak musíš mít 1Gbit na WAN portu, jinak ti to 100MB nepojede.
Nicméně tady ten problém poukazuje na 5x vyšší download než na tvé wifině, čili to by jet mělo.
Dá se tam někde zjistit, na jaké rychlosti se zařízení dohodla? Jestli ti to totiž na tom portu neběží 10Mbit... (myslím tím rychlost nastavená na portu)
Něco takového:
Příloha 10043
Pokud automatické rozpoznání rychlosti (link speed auto negotiation) skončilo na 10Mb/s, příčinou může být vadný kabel. Měl jsem jeden takovej doma, normálně Cat5, ale ať jsem to připojil kam jsem chtěl, vždy to jelo max. 10Mb/s.
2 marty:
Zjistit na jaké rychlosti se zařízení dohodla jsem nenašel.
Kabely jsem zkoušel.Navíc přes wifi z toho TP linku to jede taky těch 10M.
Pokud dam místo toho TP linku switch,jede to na požadovaných 20M.
Není tam uvnitř nějaký bandwidth management, který ovládá propustnost na ftp, web, p2p atd ? že by si něco schovával pro jiné služby ?
Zkusil bych toho TPLinka vyresetovat do defaultu, jestli tam fakt není něco blbě nastaveno... Nechce se mi věřit, že by bylo příčinou to, že to víc než 10Mbps neuroutuje.
Zkoušel jsem to.
Flashnul jsem i DD WRT FW,ale taky pořád 10/10
Tak jak jsem řekl - najdi si BANDWIDTH control !
4.14.1
Control Settings > Choose menu > Bandwidth Control
→
Control Settings > then you can configure the Egress Bandwidth and Ingress Bandwidth in the next screen. Their values you configure should be less than 100000Kbps. For optimal control of the bandwidth, please select the right Line Type and ask your ISP for the total bandwidth of the egress and ingress.
Stránka 86 z manuálu:
http://www.tp-link.com/Resources/doc...User_Guide.pdf
Egress Bandwidth
- The upload speed through the WAN port
Ingress Bandwidth
- The download speed through the WAN port.
Tady se dá nastavit rychlost uploadu a downloadu - jenže píšou, že by to mělo být nižší než 100 000Kbps (= 100Mbps / 8 bit = 12,5 MB/s), ale třeba když zadáš hodnoty vyšší, tak to pojede :)
Trefil jsi to :-)
Stačilo vypnout Bandwidth Control.
Trochu mě to zmátlo protože tam bylo zatrženo ADSL a OTHER bylo vypnuto,ale i tak to mělo vliv.
Moc dík ;-)