Tableti system nepodporuje tableti ovladani, protoze na tabletu nepredpoklada nestandartni rozliseni, tak to je for.
Printable View
Tableti system nepodporuje tableti ovladani, protoze na tabletu nepredpoklada nestandartni rozliseni, tak to je for.
ono toho bude problematického asi mnohem víc...jedna z mála zajímavě vypadajících aplikací v marketplacu - fresh paint - nelze spustit a jen zobrazí hlášku: "Uh Oh toto je naše chyba ne vaše, vaše zařízení nedisponuje dostatečně výkonným grafickým hw a tak si tento program zkuste na jiném hardwaru :-) - a nedělám si prdel edit:chtěl jsem postnout screen obrazovky, ale explorer10 nezobrazí okénko pro výběr obrázku.
Já zatím řeším neexistující ovladače pro hybridní grafiku Intel/AMD. Nějak jsem to poskládal, ale mám teď Windows v "testovacím režimu", zřejmě kvůli nějakému nepodepsanému ovladači.
thx to HollyG: http://classicshell.sourceforge.net/
Za mě ale ne, hodlám dál používat "new UI" aka "to, čemu se nemá říkat metro" :)
Začíná mě to bavit, jen mě trochu trápí problematika diverzifikace ekosystémů. Čti: pracovní mail na Exchange, intranety na Sharepointu atd., soukromej účet na Google Apps, telefon+tablet od Apple, druhej telefon Symbian... tak si vyberte ;D
Taky mě tablet-mode docela baví. Ještě chvilku budu testovat na domácím NB a pak asi nasadím i na pracovním (aktuální W7 mám už neuvěřitelně zasekané).
Též jsem si všiml, že se ve Win8 celkem smáznul rozdíl nešifrovaný/zašiforvaný systém. Na domácím NB (i7 2.2GHz - 3.1 turbo, 16GB RAM) to nabíhá i s TrueCryptem šifrovaným SSD cca. 4 sekundy :D. Docela mazec.
Jsem zvědav jak to bude běhat na postarším Core 2 Duo 2.4.
BTW, mám taky takovej zvláštní pocit, že se nám taskbar tak trochu mění na dock - kontextové nabídky, teď úplně ztracený startbutton, pin/unpin... díky absenci start nabídky mě to nutí dát si na taskbar víc ikon, které jsem měl dřív např. v nejčastěji používaných nebo připnutých ve startu.
Mám takovej pocit, že se u mě z metra časem stane něco alá mission control / dashboard.
Ještě by to chtělo zmenšit taskbar podle počtu ikon, zarovnat na střed a animovat a je to OS X :)
Začal jsem v metru používat více emailových účtů (Exchange a Gmail). Přidal jsem si první služební exchange a jako druhý gmail. Nevíte, jestli se dá nějak změnit pořadí, aby ten gmail byl nad exchangem bez toho aniž bych jeden z nich musel odstranit?
Jde mi o to, že když třeba v kalendáři vytvářím novou událost, tak mi to chce ve výchozím natavením dávat do exchange, ale já bych to chtěl do Gmailu :).
Jinak synchronizované kontakty s Gmailu do Metra je luxus :D. Hezky se mi střídají fotky v dlaždici :)).
To nevím, snažím se to trochu dělit... doma mám v metru Gmail, Facebook, Twitter a propojeno na osobní live account; v práci pak Exchange, Linkedin (+ ten samý twitter) a propojeno na pracovní live account (kde mám MSDN a tak). A docela mi to vyhovuje :)
Možná jsem objevil ameriku, ale při instalaci na tabletu se mě to ptalo jestli chci použít svůj účet z microsoft live - dal jsem ano a nestačil jsem se divit, že po návštěvě tabletu v místech kde jsem s ním prokazatelně nikdy předtím nebyl, jsem nemusel řešit přihlašování do místních zaheslovaných wifi sítí prostě to šlo "samo" - byl jsem zde však před časem s noťasem kde jsem měl poprvé nějaký build s w8 a u něj jsem si účet na windows live vytvořil.....takže aniž bych něco někde povoloval a nastavoval prostě další moje zařízení převzalo hesla do wifi sítí :-) můžete to někdo další vyzkoušet, jako vlastnost je to docela šikovný a očekával bych že to bude stejně komunikovat s mobilama s w7.5 a výše.
Toto potvrzuji. Navíc si to pamatuje i pozadí, barvičky plochy atd.
Dalsi troska soukromi je v tahu :)
No ale pro super pohodlny lidi jako ja to muze byt fajn, kdyz uz jsem se zaprodal applu, tak proc ne microsoftu ze.
Měl bych jednu technickou ohledně aplikace Mail. Jak se dá proboha uložit kontakt z příchozích emailů? Všechny ostatní emailoví klienti dokážou uložit kontakty, na které člověk odepisoval a pak je nabízet v napovídači. Tenhle božský výtvor to nedokáže. A řešení pro mě rozhodně není ruční vytváření kontaktů v hubu Lidé... Narazili jste na to někdo?
On to (mail) někdo používá? ;D
No přiznám se je to strašnej klient, obzvlášť na desktopu. Budu se asi muset poohlédnout po něčem normálnějším.
Jenom pokud by někdo nezaregistroval, pokud si zažádáte o key pro WMC na stránkách microsoftu, dostanete do emailu zdarma nový oficiální product key, který kompletně nahrazuje předchozí.
A dorazil už někomu ten key? Já už si žádal dvakrát a furt nic.. prvně v pátek, podruhé včera.
Už mám 5 product keys, žádal jsem tuším v pátek, dnes dorazily.
Taky potvrzuju dodani product key, sice to trvalo 3 dny, ale dosly
Má cenu si o to MC žádat? :)
Posledních několik týdnů mám hodně otravný problém s W8. Prostě se mi po chvíli nečinnosti začaly samy uspávat. Přitom v režimech napájení je všechno vypnuté. Prolezl jsem snad už všechna nastavení, ale stále se mi samy uspávají.
Jen zmíním, že počítač nevypínám, ale uspávám, což by s tím možná mohlo souviset.
Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?
Není to W8, ale třeba by to mohlo pomoct - http://answers.microsoft.com/en-us/w...5-7aaf0acb2798
Díky, u mě je to ale trochu jiné. NB se mi uspí skutečně během nečinnosti - tedy nechám ho třeba 15 minut ležet. Ještě se mi nestalo aby se mi uspal během práce :).