Mam zdroj 250 W a na mojí sestavu,viz. dole,je to opravdu málo.Mam celkem dost nízký napětí na 3,3 V a 5 V větvi.Osobně bych si slabší zdroj než 350 W do novýho počítače nedal
Printable View
Mam zdroj 250 W a na mojí sestavu,viz. dole,je to opravdu málo.Mam celkem dost nízký napětí na 3,3 V a 5 V větvi.Osobně bych si slabší zdroj než 350 W do novýho počítače nedal
bude mi stacit 300W zdroj na xp 1700+ ktery chci potom pretaktovat , epox 8rda , Gforce 4 Ti , 1x Western Digital hdd, 2x 256 dual DDR OCZ ?
to je tak na hranici, ak chces poriadne taktovat tak to stacit nebudeCitace:
Původně odeslal m4jty
Ak je to zdroj noname, tak ani na hranici nebude. Gabo mal na Fortrone 300W s DLT3C problemy, ale je mozne, ze to bol blby kus.Citace:
Původně odeslal DaTa
Já mám taky fortrona 300W a DLT3C a jede to dobře (ale používám nízké vcore). Podle mně ten 300W fortron v pohodě stačí, to dřív když jsem XP1600+ @ 1950 MHz vcore 1.95 to ten fortron už hodně trpěl. Vždy když jsem dal CPUburn tak začal hrozně hučet větrák a zdroj vypadal že mele z posledního. Ale přežil dodnes.Citace:
Původně odeslal Toxic
2 Vlko: Tak nejak len som tam zabudlo tat otaznik. :wink:Citace:
Původně odeslal Vlko
Inac akym programom sa da zistit kolisanie napatia uz sa to tu sice vravelo ale neviem kde
Popripade hoddte sem aj link.
Tak teda vedz ze utiahne. Najviac som doteraz mal XP2100+ a islo na 1.5V stabilne, ale mal som to len na xvilku ;DCitace:
Původně odeslal ManDark
Na sledovanie napatia pouzivam VIA HW monitor + VIA Tray
Inak dobre su aj MBM, alebo SpeedFan
Zatiaľ mám 300W zdroj a napätie moc nekolíše, aj keď ten OC nie je bohviečo... :wink:
Ok ten Motherboard monitor asi sa mi vidi ze aj vypise ako je to stabilne ako to to kolise.
Akurat som nasiel link
tu je Motherboar Monitor 5.3.2.0
MBM je fajn, ja ho pouzivam a som s nim spokojny. Ma vela veci integrovanych, takze nepotrebujes mat otvorenych 10 okien ak chces nieco vediet.
No mna momentalne zaujima len to aky mi je stabilny zdroj, a niekde som videl ze MBM to vie aj vypisat. Este som to neskusal ale dnes to testnem.
P.S. Konecne funguje forum. 8-) :lol: :lol:
MBM vie vypisat akurat tak HIGH, AVERAGE a LOW hodnoty napati na jednotlivych vetvach.Citace:
Původně odeslal ManDark
2 Toxic: No a o average mi presne ide to som xcel. Dufam ze ti pojde dobre aj na nForce2.
P.S. Kamos ma zdroj MOREX a ja som volade cital ze su to este lepsie zdroje ako enermaxy atd.... Povedzte kto ma ake skusenosti z tymto zdrojom alebo nejake clanky. :-)
No chlapi, ja nevim... Ja si myslim, ze je docela jedno, kolikawattovy mate zdroj, dulezite hlavne je, jaky proud a odber jsou schopny zvladnout jednotlive vetve. Ja mel 300W noname a s KT3 Ultrou uplne v pohode i se zbytkem moji sestavy. Pak jsem koupil Abita NF7-S a komp se zacal restartovat... :?: pravdepodobne byl problem na 12V vetvi (jako u P4), protoze na KT3 Ultra 12V konektor na desce neni a na NF7-s ano. Vymenil jsem zdroj za 250W Fortron s lepsimi parametry jednotlivych vetvi a uplne v pohode... takze muzu doporucit to same, divat se hlavne na specifikace jednotlivych vetvi... :wink:
Ak vies ktora vetva je chybna, tak to funguje, ale dost ludi nevie, ktora vetva im blbne.Citace:
Původně odeslal gregorius
mozna jsi me spatne pochopil, myslel jsem to spise tak, ze je potreba se divat podrobneji na specifikace daneho zdroje a neridit se pouze celkovym max. odberem ve wattech... ;) A v tom se urcite shodnem.Citace:
Původně odeslal Toxic
Mne utiahol NONAME zdroj 200 Wat. XP 1600+@1800+ (Palomino), K7S5AL, GF 2 TI 64 MB , CDRW 4X2x8 (veterán ;D ), CDR Sony 52X, Sítovku , modem, disketovka , integr grafika :wink:
S týmito zdrojmi je to veľmi biedne. Už som ich videl toľko vyhorieť, až mi prebehne husia koža po chrbte, keď na to pomyslím, a vždy sa to skončilo aj DEAD doskou, prípadne aj CPU a VGA, takže čakám, kedy príde rad aj na mňa. Mal som predtým Eurocase 250W (vydel som vyhorený 300W), kúpil som nový PREMIER 300W, ktorý má celkom zaujímavé hodnoty:
12V:15A ; 5V:30A ; 3,3V:28A, ostatné niesú podstatné. Ak sú tieto údaje pravdivé, tak potom to je celkom fajn, aj napätia sú celkom stabilné, uvidím ale, že koľko vydrží :-o
No, ved mne tiez skoro vyhoral ;D (ten Noname 200W) Jedného dna dojdem domu z práce, pustím PC a 15 minút si pozerám internet a len tak náhodou sa pozriem na teplotu CPU v programe Speedfan a čo vidím: TEPLOTA 65 Celsia!!! :-o (normálne býva 47) a poviem si kua čo to je :eek: Pre istotu som si nasadil svoje škulky (okuliare) a pozrel som sa ešte raz, ale nemýlil som sa. :| Začal som hned skúmat čím to je (pri behu PC) najprv som skontroloval či sa točí vrtula na chladiči CPU ale točila, asi po mitúte začalo niečo smrdiet, ( ako keby sa mame pri varení ničo pripieklo ;D ) skúsil som sa dotknút zdroja a popálil som sa, hned my bolo jasné že je to zdroj.(šmejd jeden ;D) A napokon som zistil že je to tým že sa v nom netočil vetrák. Takže každému kto má takýto podobný zdroj doporučujem aby si kúpil nový. Lebo mat takýto zdroj v PC je dost velké riziko :wink: :-)
To hej cim skor si kupim novy zdroj tym skor budel lepsie spavat ;D.
Okdkey sa to stalo kamosovi a ten mal 230W tak uz len cakam kedy aj mne, no ked pridu finance tak beriem enermaxa.
No ved, je to otázka času kedy ti vyhorí celé PC :wink:Citace:
Původně odeslal ManDark
Ale, inak ja som si teraz kúpil 300 Watáč za 520 SK myslím že je to EC. :-) Ale je fakt velice solidný. :-) Kamarád ma 350 W Fotrona a je rovnako tichý ako ten moj. A perfektne my odvetráva Case. Ked som ho nainstaloval tak my klesla teplota CPU dole o 4 stupne. :-) (oproti tomu 200 W shitu) i hodnoty vetvení má super :-) Takže si ho nemožem za tu cenu vinachválit :-) Ináč myslím že nemá cenu kupovat za 3000 SK Fotrona, stačí trochu hladat a najdeš rovnakú kvalitu ako napr. Fotron :-)
Kup radsi Fortrona... ten neni tak predrazenej :wink:Citace:
Původně odeslal ManDark
Ked na to má tak prečo nie ;DCitace:
Původně odeslal gregorius
Chválit EuroCase? Huhá.... perfektní to zdroj, když jím poskytované napětí sotva vyhovuje specifikacím (nebo vůbec nevyhovuje).Citace:
Původně odeslal Pyroteam